Tavsiyeleriniz :)


crytek4Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2014
İl: Kütahya
Mesaj: 4
crytek4Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2014 18:08
Herkeze iyi günler dilerim. Uzun senelerdir planladığım akvaryum hobisine başlamak bu günlerde nasip oldu. Akvaryumumu kendim yaptığım için usta hobicilere bilen arkadaşlara bir kaç sorum olucak.

Akvaryumun camlarını normal bir camcıda ön arka ve tabanı 8 lik yanları ise 6 lık camdan kestirdim.(90 lt)Silikonlama işlemini kendim yaptım.(Su kaçırmıyor) Silikon olarak Çekomastik 888 antibakteriyel silikon kullandım. Bu gün kum ve kaya tuzu aldım ve bir tanede ciklet aldım. Bir kaç gün içerisinde iç motor ve ısıtıcı alıcağım. Sarı prenses ve yunus veya albino beslemeyi düşünüyorum. 
Sizce kaç balık uygun olur veya bu türlerden kaçar adet alır akvaryum? (2 tür seçicem).
Suyu ne zaman koymalıyım ve ne kadar bekletmem lazım?
Silikonu dün çektim şu anda tankın içinde koku yok silikonlar iyi şekilde kurumuşlar direk suyu koyarsam bir sıkıntı olurmu? 
Baya acemiyim. :D Başladım bir işe sonunu getirmek istiyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

imranedisanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 519
imranedisanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2014 18:34
Silikonun kuruması için bir iki gün daha bekleseydiniz daha iyi olurdu. Su doldurduktan sonra da filtre bir hafta çalışsın bakteri kültürü otursun. Sarı prenses için 90 litre yeterli ancak yunus için biraz daha hacim ihtiyacınız var. İç filtre yerine dış filtre tavsiye ederim. Isıtıcıyı 100 wattlık çelik alırsanız iyi olur. Kum olarak ne aldınız bilmiyorum ama bir iki defa kovanın içinde yıkayarak tozunu atmasını sağlayın. Malaviye niyetlendiniz madem sert su sever bu balıklar. Suya salınım yapmayan taşlardan akvaryumun sağına ve soluna saklanma bölgeleri ve ortada da yüzme alanı bırakmalısınız. Hayırlı olsun. Sağlıklı ve keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir