tavsiyelere açığım ( bayram ) 240 lt


tuner_boyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 40
tuner_boyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 09:25
Mrblar öncelikle muhteşem bi forum oldugunu söğlemek istiyorum küçük yaşlardan beri balık besliyorum fakat maddi açıdan büyük bi tanka geçememiştim şimdi kurdum bazı araştırmalar yaparken forumunuzla karşılaştım ve biras aceleci davrandıgımı anladım yaklaşık bi haftadır gece gündüz forumda dolaşıp her bilgiyi aklıma yazıyorum ve sonunda kendi akvaryumumu paylaşıp öneriler almayı istedim hem balık hem dekar kurulum özelliklede bakım ilaçlama ve yemleme açısından çok boş oldugumu anladım değerli bilgilenizi paylaşırsanız kendimi geliştirim ve tam anlamıyla yetiştiğimi anladıgımda evime dev bir tank yapmak istiyorum saygılar herkese kuruculara ve paylaşımcılara çok teşkkürler...
Fotoğraf:                                                                                                                                             

Boyut (cm):100 cm - 40 cm - 60 cm
 
Kapasite (litre): 240 lt
 
Canlılar:2 sarı prenses - 2 green teror - 2 mavi prenses - 2 papagan - 2 vatoz - 3 tane bilmedigim bi tür

Malzemeler:200 w ısıtıcı - lifetec dış motor - çift çıkışlı hava motoru - hava taşları ve taş mercanlardan oluşan dekor

Akvaryum Bakım: bilgilerinizi istiyorum :)
Kullanılan Yemler: fotografını çektim pet shoptan aldıgım bi karışım...                                        
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: mantar ilacı ve dezanfektan kullandım

tuner_boy2011-12-26 09:35:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkantÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 06/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1624
BerkantÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 13:16
İyi günler Bayram bey...Akvaryumunuz karışık olmuş...Farklı gölün balıkları var...Size önerim bi türde karar vermeniz ve o türün beraber yaşayabileceği balıkları seçmeniz olacak.Şu an akvaryumunuzda malaviler daha çok o yüzden size önerim dekoru biraz sadeleştirin çok sayıda fazla kaya ve aksesuar var...Doğal olmayan malzemeleri çıkatın başta(mercanlar gibi mesela) ve daha sonra normal(1 yada 2 yumruk boyu çivarında) boyutlarda kayalar ile girintili çıkıtılı bi dekor yapın...Çok fazla kaya koymayın yüzme alanıda bırakın balıklara...
Size önerim şimdi 2 sarı prenses - 2 mavi prenses - birde şu renkli adı calico ondan kaç tene var bilmiyorum ama bu saydıklarımın hepsini 1 erkek 3-4 dişi şekilde ayarlayarak koyun akvaryuma...Geri kalan balıkları elinizden çıkartın...
Yem olarakta biraz daha araştırarak kaliteli ne olduğu belli yemler almanızı öneririm...
Size önerebileceklerim Sera flora- Dainchi vegie deluxe- Tetra diskus vs...
Berkant2011-12-26 13:20:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

idiopatikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 634
idiopatikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 13:29
Akvaryumunuz çok karışık olmuş.Kayalarınız balıklara pek bir yüzme alanı bırakmamış bir kısmını çıkarmanızı öneririm.Ayrıca balık seçiminde Farklı yaşam koşullarına sahip farklı göllerden balıklar koymuşsunuz.Beslemek istediğiniz göldeki canlıları seçmenizi ve gerisini çıkarmanızı tavsiye ederim.İsmini bilmediğiniz canlının adı colico akvaryumcularda çingene diye de geçer.
Size tavsiyem güzel bir malawi akvaryumu oluşturmanız.Amerikan türlerini papağan ve green terror çıkarmanızdır.Yem konusuna da gelince eğer bitkisel beslenen türler seçecekseniz tetra pro vegetable,nls tehere a, nls cichlid formula,sera flora...Tetra discus ve sera granugreen yemler hakkında forumda bazı olumsuz görüşler var değerlendirmenizi öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 13:48
Önceki yorumlara katılıyorum, arkadaşlar zaten herşeyi yazmışlar. Bence bu hacimde ya sadece 2 malawi kolonisi (mesela 1e 4d olarak sarı prenses ve mavi prenses) ya da sadece 1 çift amerikan olabilir.  Green terror ve papağan amerikan türleridir (kayalık değil nehir balıklarıdır). Sarı ve mavi prensesler (ve calico) malawi türleridir. Ayrıca bir de tinfoil var, bu da asya türüdür. Amerikan çikletleri ile birlikte daha büyük hacimlerde karma yapılabilir. Ama bu hacimde özellikle de malawilerle birlikte olmaz. Malesef türleriniz çok uyumsuz olmuş. Dekor ise malawi tarzında. Bence dekoru biraz seyreltmek ve sarı ve mavi prenses sayılarını arttırarak malawi akvaryumu yapmak en doğrusu olur. 

Şayet bu şekilde kalırsa, green terror dişi ve erkek ise, eş tuttuklarında diğer balıklara yaşam hakkını vermezler, adlarının hakkını verirler. Ayrıca malawi türleri tek veya 2 tane bakılmaz, strese girerler. Malawiler koloni balıklarıdır. Seçtiğiniz bu farklı bölgelere ait türlerin besin, su ve dekor ihtiyaçları birbirlerine tümüyle zıt. Detaylı bilgi için akvaryum.com 'dan tatlı su türlerine bakabilirsiniz.

İyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuner_boyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 40
tuner_boyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 13:56
Evet tecrübesizliğimden böğle oldu forumdaki araştırmalarımdan bunu anladım biras ama sizlerin bilgi ve tavsiyelerini almak için bozmadan paylaşmak istedim pet shop'un hepsinin yan yana yaşadıgını sglemesiyle canlı bi akvaryum oluştrmak açısından karışık almıştım ama hata yapmışım biras tavsiyeniz olarak bakımı bras daha kolay ve görsel hangi canlıları besleyebilirim tamamen bozup yeni bi tank kurabiliriz green terror hoşuma gitti bazı tanklarda forumda prenseslerle karışık besledklerini gördüm papagan falan uygun degilmi size göre böle bi karışım mesela sarı prenses mavi prenses yunus ve papagan gibi  Dekor olarak yeni bi oluşuma girecegim teş ederm tavsiyeleriniz için önce besliyecegim türü secmek ve buna baglı dekor ve aksesuara girip snrada dezanfekte ve besinle ilgile yardımlarınızla ilerlemeye geçmek istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 14:20
Bayram kardeşim, öncelikle seni tebrik ederim. Maalesef çoğu insan bu yapıcı eleştirileri, kendisine karşı  algılıyor ve yorumlar sadece yazıldığı yerde kalıyor. 

Maalesef çoğu akvaryumcuda aynı görüntü ile karşılaşabilirsin. Özellikle müşterilerinden gelen balıkları bir karmada topluyorlar (hastalık vb şeylere karşı). Kısa vadede bu yazılanlar hemen olmaz, yazılanların gerçekleşmesi biraz zaman alır. Bence ilk etapta nasıl bir akvaryum istediğini düşün, akvaryum tanıtımları bölümünde hem malawi hem de amerikan akvaryumlarını incele. Bu akvaryumda 1 çift amerikan beslenebilir, amerikan türleri köpek beslemeye benzer, karizmatik ve renklidirler ama malawi türlerine kıyasla çok daha agresiftirler. Bu nedenle diğer balıklara kıyasla daha az sayıda akvaryumda bulunurlar. Öte yandan, bu akvaryumda 2 farklı malawi türünden birer koloni yani yaklaşık 10 balık rahatlıkla beslenebilir. Burada tercih senin, az olsun öz olsun dersen amerikan, kıpır kıpır olsun dersen malawi. Senin tercihine göre dekor, yem ve tür tavsiyeleri yapılır. Öncelik senin tercihinde.  

Amerikan türleri için aşağıdaki başlığa göz gezdirebilirsin,

barbarossa2011-12-26 14:21:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 14:51
2 sarı prenses - 2 green teror - 2 mavi prenses - 2 papagan - 2 vatoz - 3 tane bilmedigim bi tür


Bu kısmın öncelikle düzeltilmesi gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuner_boyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 40
tuner_boyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 19:14

Bilgileriniz için teşkkür ederim hepinize teker teker.Normalde pek forumlarda falan takılmam ama gercekten bilgili kişiler var ve bende canlılara acı cektrmek degil güzel bir ortam sağlayıp güzel bir görsel şölen oluşturmak istiyorum bunun için çok bilginize ihtiyacım var sanırım kucak açtıgınız için teşekkür ederim tekrardan.Bende malawi kolonisi yönünde düşencelerim arttı bu bilgileri okuduktan sonra belki tecrübe sahibi olduktan sonra evimde daha büyük bir tankta amerikan da yapabilirim ama şimdilik hatalarımı telafi edecegim yavas yavas sarı prenses mavi prenses ve yunus beslememde bi sorun yok die düşünüyorum buna yönelik değişklikler en kısa sürede peki sizce küçük balıklar alıp bakmak mı daha mantıklı yoksa büyük almak mı adaptasyonda sorun yaşarım die düşünüyorum büyükte çünkü nedensiz yere bi iki balıgımı kaybettim bu tankta :(

alpino242011-12-27 20:36:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir