Tatlı Su Midyesi ?


bilal1059Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2012
İl: Sakarya
Mesaj: 19
bilal1059Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 11:40
Arkadaşlar bu midyeler hakkında bir kaç şey duydum akvaryumu temizlermiş filtre ile konulduğunda harika sonuçlar alanlar var.Fakat şöyle bir olay paylaşayım.
Geçen hafta turna avındaydık (Kaşık İle) 6-7 tane canlı tatlı su midyesi çektim.El büyüklüğünde ve görünüş olarakta harikaydılar.Fakat bu midye Kaşığa (Sahte Balık) saldırıyorsa akvaryumdaki balıkları yemezmi ? Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Saygılarla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 849
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 12:49
   İyi günler..

  Bildiğim kadarıyla (hatta midyelerle haşır neşir olduğum kadar eminim) oltaya saldırma gibi bir durum olamaz. Midyeler balıklara saldırmaz ve saldıramaz. Çünkü hızlı hareket edemezler.

  Fakat oltayla hatta kaşıkla midye yakalanır mı? Evet bal gibi yakalanır aynen benim oltayla havada martı yakaladığım gibi.
  Peki nasıl oluyor bu iş? Şimdi kaşıkla oltayı attığınız zaman kaşık dibe dalıyor. Siz çekmeye başlayınca
olta çengeli midyenin ağız kısmına değince, midye aniden kabuklarını kapatır. Tabii sizde çekmeye devam ettiğiniz için midye tutmuş olursunuz.
  Eğer şansınız açıksa ve yerinizde iyiyse olta ile masallardaki gibi denizden altın çıkarabilirsiniz. Saat, altın küpe, yüzük, bilezik, mücevher vs..  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 12:55
O kapanma olayı bir refleks olarak gelişiyor ve içinde bir yavru filan kalsa dahi zarar vermiyor çünkü hemen yeniden açıyor Kendi eski midyelerimden gözlemlediğim kadarıyla balıklar çok daha hızlı hareket edip, son anda bir manevrayla kaçıyorlar. Bir keresinde 1 cm.lik bir moli yavrum içinde kalmıştı ama midye anında tekrar açılarak yavruyu serbest bırakmıştı çünkü bildiğiniz gibi canlı balık vs. tüketmiyor midyeler. Bunun dışında tanka adaptasyonları çok önemli. Bir kere gömüldüler rahatlar demek yetmiyor, zaman zaman yer değiştirip besin nerde bolsa oraya gidiyorlar. Besinsiz kalırlarsa ölüyorlar. BUnun için de en güzeli plankton yemiyle arada takviye yapmak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir