Tatile Entegre Hobi


Imperfectnest495Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2012
İl: Diyarbakir
Mesaj: 574
Imperfectnest495Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 11:43
Merhaba Sayın Hobiciler;

Ta 5 - 6 yaşlarında, akvaryum sevdâsına tutulmuş biri olarak, bu yaşıma kadar, akvaryumlarımı başucumdan eksik etmedim. Gâyet güzel şekilde ilerliyorken, ailemle yazlığa gidip gelmeye başladım.

Önce balıklarımı komşuya emânet ettim, öldüler. Sonra işyerime götürdüm, işyerindekiler de ben tatildeyken ölmüşler. Ben de 3 yıldır uzak kaldım ama çok özledim hobimi.

Geçenlerde bir fikir geldi aklıma, size sormak istedim ; Dişi betta balıkları, daniolar ve cüce vatozlardan oluşan bir akvaryum kurmak istiyorum. 9 ay boyunca onları evde besleyebilirim, sonra onları da alıp, öyle yazlığa gitmek istiyorum, oraya da başka bir akvaryum alırım diyorum, o hep yazlıkta kalır, diğeri de hep evde akvaryumlarımı taşımam, yani sâbit olurlar, boyut ve ölçüleri de birbirlerinin aynı olur. Giderken de yanımda 20 litre su götürürüm akvaryumumdan, yazlıktakine bakteri aşılaması yaparım, üstünü tâze suyla tamamlarım diyorum.


Bu benim kendi şahsi fikrimdir, betta, Danio cinsleri ve cüce vatozlar beslediğim ve son derece dayanıklı bulduğum balıklar olduğu için onları söyledim, aklınıza gelen kombinleri de önerebilrseniz çok sevinirim. Başka fikriniz varsa veya benimle aynı durumda olan ve bir yol bulan arkadaşlar da bana yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum.


Herkese mutlu, huzurlu hobiler dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir