Tanıtımlara katılımı artırmak


wiwiwiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1605
wiwiwiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 11:57
Sebepleri biraz daha arttırmak gerekirse;
Tanıtım konularında yeni konu açarken çıkan şablonu bile silip apayrı alakasız bir şekilde düz yazan arkadaşlarımız mevcut. Oysa biz bir standart olsun konular düzenli ve göze hitap eder bir şekilde olması amacı ile şablon uygulamasını yapmaktayız.
 
Onun haricinde bilgilerin eksik yazılması yada yanlış yazılması da ilginin az olmasına neden olabilir.
Fotoğraf konusu apayrı bir mesele. İnsanların yorum yapması için kendisini o konuya bir şeyin çekmesi gerekir buda ilk bakışta fotoğraf ile oluyor malesef. Malesef diyorum çünkü herkezde kaliteli bir fotoğraf makinesi olmayabiliyor.
 
Konuların doğru yerde olmaması da ilgisiz olunmasına bir sebep olabilir. Yada üye örn: Malawi+Japon akvaryumlarını aynı konu içinde tanıtımını yapmış şimdi bu durumda biz bile bazen hangi bölüme alsak diye düşünüyoruz. Üye de nasıl bi başlık diye pas geçiyo olabilir. Yada farklı tür balıkların aynı akvaryumda olması üyeyi o konuya mesaj yazmamasına sebep olabilir.
 
Tabi bu yazdıklarım v.s..... diye uzatabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

james_34Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 270
james_34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 00:34
Açıkçası tanıtım konularında belirli kişilerin akvaryum ve balıkları talep görüyor. Şahsen ben kendi konularımda çok talep görmedim. Bahsettiğiniz tropheus konusunda gelirsek ;


Tropheus konularına bol bol yorum yazan kimi arkadaşların bir o kadar da ilanlar bölümünde tropheus satışları mevcut. Hatta kimileri bunu çok açık bir şekilde ticarete dökmüş durumda. Niye çok cevap yazıyor ( yukarıda belirttiğim gibi tropheus satışı yapan üyeler için diyorum) daha iyi reklam demek bu :) Hatta sağdan soldan balıkları toplayıp kendi yavrusu gibi satan kişilerde var. Misal 15TL'ye alıyor , 25 TL'ye satıyor. james_342012-01-12 00:37:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SEZERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1122
SEZERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 10:20
Birde şunu farkettimki,tür konusunda tropheus her zaman önceliklidir benim için ama beğenmediğim varyetelerine yorum yazmak içimden bile gelmiyor..(İlangi,Bemba ob,Chimba..vs..),ne yazayım beğenmedim mi..?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali AKGÜNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1209
Ali AKGÜNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 13:23
Öncelikle tüm arkadaşlara saygıdeğer yorumları için teşekkür ederim.
Yorum yapan arkadaşların bazıları konuya, konunun açılış amacı dışlında yorum yazarak iştirak etmiş ama olsun. Burada yazılanların bazılarına bende bir ek yapmak istiyorum belki söylemek istediğim yerine ulaşır. Mesela bir yada iki tane petshop yada akvaryumcu dükkanı olmasına rağmen hobici üye sıfatı ile aramızda dolaşan arkadaşlarda var. 

Bu konunun asıl açılış amacı şu sadece tanganika tanıtımları için değil, hobiye yeni başlamış tüm bireylere balık beslemeye yada beslemeye karar vermeye başladıktan itibaren tanıtım konusu açarak paylaşımda bulunmalarını sağlamaktır.

Acaba bu kadar şeyden bahsedilmişken unutulan bir detay neden gözlerden kaçıyor. o Detayı sizlere bşirazdan belirteceğim.
Aslında burada bazı noktalarda takip ettiğim kadarıyla bana da özellikle söylenen sözler var. Herşeyin ve hepsinin cevabını ben buradan yazmadan veriyorum. 

Ben sataşmacı bir yapıya sahip olmadığım halde beni tartışmaların içine çekmek isteyen, sağda solda hakkımızda söylentiler çıkararak kendine pay çıkartmak isteyen ve bu durumu bir fırsatçılığa çevirerek insanlara zarar vermeye çalışan üyelerde var aramızda.

Bire bir hobici arkadaşlarla konuşurken bu işin üstadlarıyla konuşurken bu piyasanın ne kadar bozuk olduğundan hep bahsederiz. Önemli olan yaptığı işi layıkıyla yapmaktır. Bundan yıllar öncesini hatırlayalım herkes SONY marka televizyon almak isterdi. Neden beko da televizyon değilmiydi yada diğer tv markaları. İş kalitedeydi destekteydi. Siz hangi müşteri hizmetlerini kuran firmayı daha fazla satış yapmak için müşteri hizmelerini kurdu şeklinde suçlayabilirsiniz. Tabiki balığı güzel olan tanıtımlara yazı yazacağım tabi ki belli kişilere daha fazla yorum yapacağım. Eğer sabahın köründe kalkıp bir ithalatçıda buluşup beraber kahvaltı yapıyorsak tabiki ordaki kişilerin tanıtımlarına iştirak edip onların sevincini üzüntüsünü hobisini paylaşacağım. Herkes önce kendine bakmalı. Arkadaşın biri ilanımın altına yorum yazmış ondanda Allah razı olsun. İlanımın altına yorum yazan arkadaş birde geri bildirimlerimi ve tanıtım konularımda yavru verdiğim arkadaşların yorumlarını okusunlar. Evime gelip çayımı içen bana balık almak isteyipte kardeşim sen damızlık alsana diye geri çevirdiğim kişileri biliyorlarmı acaba. Yada benden ilangi almaya gelen kişiyi başka bir arkadaşın başka bir tür balığına yönlendirdiğimi. ARKADAŞLAR İÇTEN PAZARLIKLI OLMAYIN. DÜRÜSTÇE SÖYLEYİN DÜŞÜNCELERİNİZİ. NEYİN PEŞİNDESİNİZ. ( Genel konuşuyorum üstüne alınan muhakkak olacaktır. )

Herkesten özür diliyorum eğer kırdıysam üzdüysem. 

BU KONUNUN AMACI TEKRAR EDİYORUM. 
Bu konunun asıl açılış amacı şu sadece tanganika tanıtımları için değil, hobiye yeni başlamış tüm bireylere balık beslemeye yada beslemeye karar vermeye başladıktan itibaren tanıtım konusu açarak paylaşımda bulunmalarını sağlamaktır.

Detay dediğim şu. 
Ayda 100- 200 adet yavru üreten yaşını başını ev düzenini kurmuş bazı arakadaşlar balıklarının tümünü bir kişiye vermeyi tercih ederler. İşte bu kişide 1 cm ilangi yavrusunu 15 TL den alır 1,5 ay besleyip belki 20 den satar. ( MMCS ve METO2M nin balıkları )
sortac002012-01-12 13:48:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ReligiouSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 554
The_ReligiouSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 13:36
İşin açığı ben başkasından aldığı balığı üzerine kar koyup satana karşı değilim. Ki bunda bir sorunda göremiyorum. 50 kişi ile uğraşmaktansa ki 1,5 cm balığın fire verme ihtimalini de düşünürsek 1 kişiyle iş yapmak her zaman mantıklıdır. Sonuçta satılan balık boylanmış emek verilmiş balık. Aldığı balığı aynı boyda satmak farklı büyütüp emek harcayıp satmak farklıdır.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WolkanÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 13
WolkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 14:33
Konu hakkında bende acizane düşüncelerimi paylaşmak istiyorum
 
Evet alan satan sitede pek çok  kişi  var bende bazen alıyor ve
3 gün içinde beğendiğim yada farklı  Düşüncemde olan türe takas teklifiyle ulaşmak için yazıyorum .....
Ve kar gözetmek mübah çünkü bu bi risk
Ve riske girip poşetledikten sonra herkes alıcının beğenisine sunuyor zevkini ve hobisini..
Ona göre uygun olan referansı sağlam olanlar rağbet görüyor...
Bazı arkadaşlar daha fazla uğraşıyorr..
Yapana helal olsun demek gerek  çünkü özününüde yansıtıyor bu hobi...
Ve pek çok şeyleride paylaşıyolar bizle
Tek  tür balıkla bilinen ama hastalıkta yapılacak ilk ilaçlama ve devamlılığı konusunda konuları olan arkadaşlar var .....
ilaçlar getirdi paylaştı ve sıkıntısını gideren arkadaşlarımda var...
Ve böyle Hobici ve üretip zevk yapan arkadaşlara pek çok kolaylık sağlayan arkadaşlarada teşekkür ediyorum ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zıpkıncı07Çevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2009
İl: Antalya
Mesaj: 872
zıpkıncı07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 15:02
[QUOTE=sortac00]Arkadaşlar bilindiği üzere bu işi hobi olarak yada hem hobi hem ticari mantıkla yada sadece ticaret için yapan arkadaşlardan oluşan çok katılımcı bir topluluk Akvaryum.com ailesi. Ve son zamanlarda dikkatimi çeken şu ki tanıtım konuları ya bir kaç kişinin açtığı tanıtımlardan oluşmakta yada tanıtım konularına çok az arkadaş katılmakta buda bizim konulara yorum yapan arkadaşların çeşitliliğini kısıtlamakta. Acaba tanıtım konularına olan ilgiyi ( zaten tanıtım konularının müdavimleri var onları biliyoruz ) artırmak yada aramıza yeni tanıtım konuları açacak hobicileri tanıtımlara kazandırabilmek için neler yapabiliriz. [/QUOTE]
Ali kardeşim açılan/açtığın konu herzamanki gibi amacından uzaklaşmış görünüyor. Öneri vermek yerine kim kimden almış, kaça vermiş vb... konu dışı ve hobiye katkısı olmayacak noktalara gelinmiş.  İnşallah herhangi bir artniyet yoktur.Konu başlığına geri dönersek benim bu konudaki görüşüm, tabiki takip ettiğim bölüm tanganika onu belirteyim, yapabileceğimiz birşey olduğunu şimdilik düşünmüyorum. İnsanları zorla taraf haline getirenler olduğu için düşünmüyorum ama, yoksa tanıtım konuları kendi haline bırakılsa senin belirtiğin gibi tanıtımlara yeni yüzler katılacaktır diye düşünüyorum.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meto2mÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1181
meto2mÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 20:57
Ali kardeşim anladığım kadarı ile bazı arkadaşlar bazı şeylerden rahatsız olmuşlar.Fakat bu konuda rahatsızlık belirten bir arkadaşın Güngören kaymakamlığının orada bir akvaryumcuya  ortak olduğu gibi bir duyum da mevcut.Hal böyle olunca meyve veren ağacın taşlanması çok normal.Toplama balık almakla suçlayan arkadaşlarda senin sattığın gibi ilangiler varsa eğer( sana saldırdıklarına göre kedi ve ciğer misali)kendileri de piyasada hobicilik adına(ama sahte linklerle değil) uygun şartlarla yavru satabilirler.Saldırmakla biryere gelinmiyor malesef bir yere gelmek isteyen varsa önce kendini ispat edecek.Arkadaşlarından değilde tüm türkiyedeki hobiciler tarafından takdir edilecek.Lütfen aynaya doğru bakmayı öğrenelim!!!!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnadoluSırtlanıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 735
AnadoluSırtlanıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2012 15:52
Tanıtımlara içi boş akvaryumlarla başlanmasıda okuyucuyu olumsuz etkiliyor.Akvaryum tanıtımı konularının bir çoğu günlüğe dönmüş durumda.Bazımız aylarca emek harcadığı akvaryumunu hala tanıtıma hazır hissetmezken bazımızda cama camla resim eklemeye başlıyor.Bunun ardından yorum yazmak için sayfaların arasında resim arıyoruz :)

Keşke bugün kumu ekledim,yarın dış filtre alacağım,haftaya balıklarım geliyor şeklinde sayfalarca devam eden tanıtımlar yerine,akvaryumların en güzel halleriyle resimlendirilmiş konular açılsa.Bizlerde keyifle konulara katılım sağlayabilsek..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2012 17:33
Bir çok yazılana katılmamak elde değil. Ancak kişsel husumetlerin egosunun altında kalan insanlar hak vermemezlik edebilir. Burada yazan bir çok üyeyle eskiden münasebeti olan biriyim.  Çeşitli konularda anlaşamamazlık yüzünden yollarımız ayrılmıştır . Hepside iyi insanlardır ancak kimi zaman kan uyuşmazlığı olabilir. Dedikodu da yaparız çekiştiririzde.

Tüm bu duruma rağmen bu arkadaşların ne amaçla olursa olsun vakitleirni ayırıp akvaryum hobisine hizmet etmediklerini söylemek maksadı aşar anlamsız olur aklı başındaki insanlar için. Bu kişilerinde tanıtım sayfaları var bir çok sayfaya gelmiş.  Bu akvaryum hobisinde bir hobicinin geliştirebileceği tek şey kaliteli ırk ın devamlılığıdır. Mekaniksel elektronik bir gelişimi maalesef sağlayamayız. Böyle oluncada balıkların türü ne olursa olsun TSE belgesini düzenlemek tabiri caiz ise bu işten anlayanlara düşer. Bu şekildede bu tanıtımlar sayesinde balıklar geçer not alırsada ister reklam olsun ister olmasın bu öyle problem edilecek konu değildir. 
Adam balık almış tropheus örneğin formu renkleri sağlığı çok güzel. Bırakında tanıtım yapsın tutarsa reklamı olsun satabilsin hobisini hobiyi bu anlamda geliştirsin.  Bunda ne zarar var?  Ben ucuza verilmesinede karşıyım.  Amaç hobideki bir türü yaymaksa ucuza verilmemesi bir paradokstur ancak kaliteli sağlıklı ırkının tüm özelliklerini gösteren bir balığı sahibi yada yavrusunu akvaryumcu fiyatınada satmak istemesi en doğal karşılanması gereken olgudur. Amaç saf ve kaliteli balığı yaymak ise, Örneğin tuzlusuda bir balık ithalat yerine hobiciden alınırsa bazen daha yüksek rakamı buluyor çünkü kuru yem yiyebilmiş ve veyahut karantina  sürecini aşıp sorunsuz oldugundan riski az balık haline gelip o paraya değebiliyor.
Bir karşı çıktığım olguda benim gibi vaktini zamanında tropheus a ayırmış birinin her balığıda kaliteli çıkacaktır olgusudur. A kişisinin x balığı kaliteli ve kendisi tecrübeli diye y balığıda kalitelidir düz mantığıda doğru değildir.  Zaten bir çoğu böyle demek istemesede bazı kişiler yıldırım hızıyla övgü işine girince kardeşim sende övme filan gibi kalp kırıcı sözlerde söylenemiyor arada hatır var diye. Bende yorum yazmaktansa  ÖM yoluyla ya gördüğüm sorunu yada beğendiğim türü iletiyorum şahısa ancak yazı yazmasını sevmiyorum. Bir kaç kardeşim var onlara yazarım bazen onlarında balıkları zaten su götürmez olur. Hemen hemen tüm takip edenlerin zaten kalitesine onay verdikleridir.  İkilem gibi dursada bu bir özeleştirimdir. 

Sözün özü tanıtımlar artmalı alkışa hazır olduğu gibi eleştiriyede hazır olmalı, hobiye kaliteli balık kazandıranlarda takdir edilmeli istismar edilmemelidir.  Bize ne kimin cebine kaç lira girdiği? Bizim amacımız akvaryumumuza kaliteli istediğimiz ırkı koymaktır. Geriisi kişisel merak konusudur. Gider görür beğenir alırsın pazarlık yaparsın vs.

Konu sahibi kusura bakmasın konudan sapma olmuş ise
Saygılarımla

Not: Takip eden yönetici grubundan bir bilgi rica edeceğim . Balıkları ile sorun yaşayıp bunu forumda yardım amaçlı soran sonrada durum kontrol altına alınınca bu yazısının silinmesini isteyebiliyor mu? İstiyorsa bunlar siliniyor mu? Teşekkürler
DenizYILDIZ2012-01-13 17:34:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir