Tanganyikanin Unutulan Mucevherlerı


GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 16:29

 Slamlar uzun zamandir forumda gozume takilan bir konu var.Herkes basma kalip ayni tip baliklari beslemenin pesinde sebebi cok acik yavrusu para ediyor.Su anda moda tropheus turleri,bir zamanlar discustu.Gozumuzu buruyen para hirsi yuzunden o kadar cok guzel canliyi artik akvaryumlarda goremez olduk ki.Tanganyika denince herkes tropheus abi deli para yapiyo diyor.Oysa artik besleyen kalmadi denebilecek guzel tanganyika baliklari vardi ki dukkanlarda.Leptosoma turleri,marlieriler,brichardiler ve daha bircoklari.Hergun yeni malzemeler cikiyor piyasaya hizmet kalitesi artiyor.Evet ekipman olarak cok ilerledi tanklarimiz ama kimse asil gonlunden gecen tanki yapabilmis degil desek yeridir.Cunku birisi leptosomayi goruyor cok begeniyor almak istiyor bir arkadasi ya ne leptosomasi git tropheus al falanca kisi besliyor acayip paraya satiyor yavrusunu 5 dakika once hayran oldugu baliktan vazgecip para hesabina vatandas gidip tropheus aliyor.Bu sebepten bircok guzel turu tanklarimiz ve dukkanlarda artik goremiyoruz.Cok guzel bir tanganyika projem vardi fakat istedigim baliklari butun cabalarima ragmen bulamadim ve bu durum beni cok uzde bu uzuntumu ve sebebini sizlerle paylasmak istedim saygilarimla.Harf hatalari icin ozur dilerim yurtdisinda oldugum icin klavyem ingilizce.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 16:56
Uğur Bey açtığınız konuya benzer bir çok başlık açıldı. Bence yazdığınız yazılarda hatalı olan kişi, Leptosoma türleri beslemek istediği halde, yavrusu para eder diye Tropheus besleyen kişidir. Eğer bir hata aranacaksa; bu şekilde davranan kişi kendisinde aramalıdır. 

Haklısınız Tropheuslar da renk ve tür çeşitliliği ile şu sıralar sürekli gündemde olmaktadır. Her dönemde farklı bir varyete popüler olmakta, bazen de popülaritesini yitirmiş türler tekrar tanklarda yerlerini almaktadır.
Aradığınız türleri, şimdilik hobicilerde bulmanız zor gibi görünse de; ithalatçı firmalar ithalat öncesinde sayfa sayfa sipariş listeleri yayınlamakta. Bence istediğiniz türleri sipariş verdiğinizde getirebilecek bir çok ithalatçı bulunmakta ülkemizde.
Böylelikle en azından, sizin gibi bu türleri beslemek isteyen hobici arkadaşlarımızın da daha kolay ulaşmasına katkıda bulunmuş olablirsiniz.
Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 17:49
Cok denedim deepseapet i aradim aradigim turler yok ,internetten cok eski ilanlara baktim zamaninda ureticisi olan petshoplar artik soran bile yok diye uretmiyorz dediler.benim gibi cok kisi var ben birinde hata aramak icin degil uzuntumu ve gormek istediklarim hakkinda bir yazi yazdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SadeceCüceVatozÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2012
İl: Adana
Mesaj: 276
SadeceCüceVatozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 18:15
Çok güzel konu açmışsınız.Bende sizin gibi düşünüyorum bunu sürekli dile getirdim.Bende calvus leleupi marlieri ocellatus peşinde koşuyorum.En yakın zamanda bu furyanın bitmesi dileği ile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir