Tanganyika Biotop İçin Fikirler


AJANÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1075
AJANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2009 20:45
[QUOTE=akrilik]Akvaryumun ışığını sürekli açık bırakırsanız akvaryumdaki bütün taşların üzerinin yosunlaştığını göreceksiniz arkadaşlar. Tabi aynı zamanda bu oysun camınızdada olusacaktır.
 
Karar sizin.
[/QUOTE]
 
Sürekli açık bırakmak balıkları strese sokabilir bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engelli ÜyeÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 772
Engelli ÜyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2009 01:42
Son durum ne?

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leventbilginÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 45
leventbilginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2009 23:49
[QUOTE=aqua_boy]Barış Abi ;
 
Eminimki bu proje çok güzel bir şekilde sonuçlanacak . Bir ara benimde tanganyika hevesim varken çok araştırdım . Bu araştırmalarıma dayanarak biraz bilgi vermek istiyorum . Tank ölçüleri mükemmel . Ama beslemek istediğin türlere gelirsek ;
 
Frontosa Blue Zaire Moba'lar çok derin sularda yaşıyorlar . Yanlış hatırlamıyorsam 80 metre kadardı . Bu yüzden biotop konusunda leptosoma ve calvuslarla uyumlu olacağını düşünmüyorum .
 
Leptosomalar ise açık sularda su üstüne kadar uzanan kayaların arasında 30+ koloniler halinde sınır tanımadan yüzen balıklar .
 
*******************
 
Neyse şimdi gelelim kurabileceğin biotop türlerine ;
 
Derin Su
Düz Kumluk Açık Sular
Düz Kayalık Bölgeler
Yarı Kayalık Alan , Yarı Salyangoz Tarlası
Sarp Kayalıklar ile Düz Açık Kumlukların Kesişim Bölgesi
 
Derin Su
 
Bu biotopta çok fazla bir seçeneğin yok Barış Abi . Burundi , Zaire gibi bölgelerden birini seçip tek tür frontosa besleme şansın bu biotopta . Dekor olarak ise yüksek kayalıklar , yer yer kumluk alanlar yapabilirsin . Tabi bu biotopun verebileceği en büyük zevk koyu mavi lambada frontosaların süzülüşünü izlemek olacaktır .
 
Düz Kumluk Açık Sular 
 
Bu biotopta ise dekor olarak arkaya su üstüne varan dik kayalar koyup ön tarafı düz kumluk bırakmak en doğrusu olacaktır . Balık türü olarak ise o uzun kayaların arasından süzülen 5 erkek 15-20 dişilik bir leptosoma kolonisinin altında düz kumluklarda krater açmış bir koloni enatiopus türü çok güzel olucaktır . Ayrıca ender tür olarak 1 erkek 3 dişi koloni Haplotaxodon Microlepis kesinlikle öneriyorum . Açık kumluklara çok yakışan bir balık . Eğer Haplotaxodon Microlepisi beğenmezsen B.Tricotide bu biotopa çok yakışacaktır . Ayrıca enatiopus türünün yanında o uzun sarp kayalıkların dibinde duran küçük bir koloni callochromis yada xenotilapia çok güzel olucaktır .
 
Düz Kayalık Bölgeler
 
Adında anlaşılacağı gibi sadece kayalık alanlar . Dekor olarak 120-60-60 tankta en arkaya büyük kayalar koyup öne doğru küçük kayalar koymak güzel olucaktır . Bu biotopta canlı faunası inanılmaz fazladır . Tür olarak ise calvus , leleupi , daffodil , brichardi , julidochromis , buescheri , tretocephalus vs türlerden çifter çifter koyabilirsin . Çok cıvıl cıvıl bir tank olur . Özellikle neolamprologus tretocephalus kesinlikle öneriyorum .
 
Yarı Kayalık Alan , Yarı Salyangoz Tarlası
 
Tankın bir tarafına kayalar koyup bir tarafına salyangoz kabukları koymak en uygun dekor olacaktır . Bu biotoptada canlı faunası çok kalabalıktır . Tür olarak ise kayalıklarda daffodil çifti , tretocephalus çifti , leleupi çifti ve julidochromislerin beğendiğin bir çifti duruken kabuklarda ise brevis , ocellatus , multifasciatus çiftleri güzel olur . Bu biotopa ise özel olarak önerdiğim tür kabuklarda yaşayan bir calvus türü . Altolamprologus Calvus"Sumbu Shell"
 
Sarp Kayalıklar ile Düz Açık Kumlukların Kesişim Bölgesi
 
Bu tanka en uygun dekor 120 cm tankın 20 cm sini kayalık alan yapıp 100 cm sini kumluk alan yapmak olacaktır . 20 cmlik bölümde su üstüne kadar gelen kayaların yanı sıra küçük kayalarda olmalıdır . Tür olarak ise Kayalıklarda duran bir çift julidochromis ve açık kumluklarda 2erkek 8dişilik furcifer , ventralis , boops , nasuta , foai türlerinden biri çok güzel olucaktır . Bu biotopun sana vereceği en büyük zevkte bir yandan kayalık alanda yavru büyütmeye çalışan juli çifti ve açık kumlukta dev gibi kraterini açıp dişileri çekmeye çalışan cezbedici renkte bir featherfins(tül yüzgeç) erkeği olucaktır . Tül yüzgeçlerden boops yada furcifer kigoma öneririm ...
 
***************************
 
Barış Abi herhalde yeteri kadar aydınlatıcı olmuştur . Bütün sorularını yanıtlamaya hazırım ..
 
Saygılar ...
[/QUOTE]
çok güzel hazırlamışsınız emeğinize sağlık yanlız benim tankım düz kayalık bölgeler die geçiyor tarifinize göre aynen lelupi.calvus.brevis.daffodil ama aşırı kavga var tankta daffodiller doğru durmuyo çok aksiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir