tanganika neden frontosa ve tropheus oldu


AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 15:24
[QUOTE=sek_onder]    Çok güzel bir konu benimde kafamı kurcalıyordu uzun zamandır. Bu hobiye başladığımda  sürekili balıkları araştırıyordum. İstanbuldan yakın bir arkadaşım akvaryumunun fotoğraflarını gönderdi  450 litre akvaryumda 20 kadar tropheus vardı. bana hiç çekici gelmedi kahverengi tonlarında balıklar akvaryum çok boş ve renksizdi sanki. Arkadaşlarıma gösterdim (Balıklardan anlamazlar) hepside benle aynı fikir göze hitap etmediğiydi. Sarı prenses demasoni karması göze çok daha hoş geliyordu. Belki arkadaşlarım değerli bir balık olduğunu yavrusunun bıle ıyı para ettiğini görseler belki onlarında fikri değişirdi. Bencede bu balıklar bu yüzden bu kadar gözde. Şahsi fikrim bu değeri ilgiyi haketmediği yönünde. Demasoniler bence çok daha hoş bir balık, ve bu balıklar bile değerini yitirdiyse troplardada bu son kaçınılmazdır. Bu şekilde artışını sürdürürse ilerde sarı prensesten farkı kalmayacaktır. Şuan küçük bir akvaryumum ve canlı doğuran ve neon sürüsü var içinde ve çok zevk alıyorum. Bitkili akvaryumun keyfi bir başka oluyor.
   Kısacası bende tropheusları beğenmeyenlerdenizm, ilerde büyük bir akvaryuma geçtiğimde ne olur bilinmez ama diskus besleme hayalim var. Troplara gösterilen ilgyi hala anlayabilmiş değilim.
  Bitkili bir akvaryumda sürü halinde gezen neonların zevkini şimdilik bana verebileçek tür yok.
[/QUOTE]


Tavsiye ederim, en çirkini duboisi belki ama zevk olarak tatmin eder. :) Tropheus demasoniden zevkli bir balıktır, malavi mbunalarda tropheustaki hareketi ve sosyal yaşamı göremeyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 22:00
Mustafa, Duboisinin en çirkin tür olduğuna kesinlikle katılmıyorum.Tebessüm Bir kere tartışmasız yavrusu en güzel tür duboisidir. Büyüme aşamasında o beneklerin kaybolup yetişkinlikteki renklerini alana kadar geçen sürede biraz bocalama dönemine giriyorlar ama damızlık olduklarında aldıkları renk zevk meselesi.
Mavi kafa, siyah vücut ve sarı bir bant. Çirkin olmasa gerek?Tebessüm



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 23:03
[QUOTE=lölopi]

Olay eğer bu işten kar elde etmekse evinde 2 yada 3 akvaryumu olan kim bu işten kar ediyorki. Bence bu işten kar etmek için hangi tür olursa olsun düzenli bir üretimhane kurmak şart. Şu an üretimhaneleri olan kişiler bile dükkanlarını kapatırken, yurtdışında çok ucuza genelde sağlıksız balıklar gelirken biz basit hobiciler bu işten nasıl kar elde edicezki. Olaya bu açıdan bakarsak o zaman zaten bu sitedeki kimse basit bir hobici değil herkes bu işten para kazanmayı düşünen usta üretimciler oluyor. 4 adet damızlık boy leulopi balığımı discuslarım geldi diye toptan 20TL ye 1 aydır satamayan biri olarak söylüyorum, bu işten öle 400-500lt ile para kazanmak imkansız. Bırakında bu iş meslek olarak yapan kişiler yapsınlar. Diğer hepimiz zaten hobici olarak kalmaya devam edicez. O yüzden para getiren değilde sevdiğin balığı beslemekte fayda var diye düşünüyorum.

[/QUOTE]
Ben burada kar etmekten kastım evinde 2-3 akvaryumda tropeus besleyen hobiciler değil. Benim buradaki kastım bu balık üzerinden ve benim düşünceme görede moda yapan ithalatçılar. Yoksa hobiciler bu işten en fazla masraflarını çıkarabilir daha fazlası çok zor. "para getiren değilde sevdiğin balığı beslemekte fayda var" keşke herkes bu şekilde davransa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LitoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 419
LitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 22:52
Ömer bey size katılıyorum. Tanganika'daki konu başlıklarına bakıyorum %65 tropheus, %30 frontoza.  Bende bu yüzden forma eskisi kadar bakmıyorum. Çünkü formun 2 tür balık üzerine yoğunlaşması ister istemez konulara bakma isteğimi yok ediyor. Sonuçta ikola ile ilangi'nin sorunları temelde hep aynı. Tanganika'daki diğer balıklar anavatanlarına mı döndüler?
Pacific2010-12-03 22:56:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 23:27
[QUOTE=Pacific]Ömer bey size katılıyorum. Tanganika'daki konu başlıklarına bakıyorum %65 tropheus, %30 frontoza.  Bende bu yüzden forma eskisi kadar bakmıyorum. Çünkü formun 2 tür balık üzerine yoğunlaşması ister istemez konulara bakma isteğimi yok ediyor. Sonuçta ikola ile ilangi'nin sorunları temelde hep aynı. Tanganika'daki diğer balıklar anavatanlarına mı döndüler?
[/QUOTE]

Murat bey size hak verecektim ancak, öncelikle durumu sorgulamak gereği hissettim ve önce profilinize girdim. Açtığınız tüm konulara tıkladım ve gördüğüm manzarada yanılmadım. Forumda açmış olduğunuz toplam 5 başlıktan 1'i ilan, geri kalanların ise hiçbiri tanıtım konusu değil sanırım.

O zaman size şunu söyleme hakkım olduğunu düşünüyorum; buyrun siz bir tanıtım konusu açın o zaman? Calvuslar için kurulmuş biotop havasında bir akvaryum görsek biz de konuya ortak olmaz mıyız? Güzellikleri görmezden mi geliriz?
Neden forumda açılan başlıkların %95'inin tropheus ve frontozalara ait olduğu konusunda serzenişte bulunuyorsunuz? Siz ve sizin gibi değişik türler besleyen üyeler bu balıklarını tanıtmak için başlık açmıyorsa, balıklarını herşeyiyle ortaya koyan, her ayrıntıyı fotoğraflayıp binbir zahmetle foruma ekleyen diğer üyelerin suçu nedir?

Tanganyika'daki diğer balıklar anavatanlarına dönmediler Murat bey, birkaç türü sizin akvaryumunuzda bulunuyor. Eh, o zaman neden tanıtmıyorsunuz?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LitoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 419
LitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 19:44

Aslında haklısınız Uğur bey. 25 yıllık akvaryum hobim sırasında Amerikan cichled, discus, Malawi, Tanganika türü balık besledim ve ürettim. Şu an elimde olmayan ama resimleri olan bir çok balığın aslında tanıtımları yapılabilir. Benim ana sorunum yeterli zamanımın olmayışı. Çünkü hafta içi işte çalışıyorum. Akşamları doktora tezi ile uğraşıyorum. Ayrıca aileme de zaman ayırmam gerekiyor. Ayrıca 5 büyük akvaryumun bakımı. Pazarları ise doğa yürüyüşü ve dağlara tırmanıyoruz arkadaşlarla.

Pacific2010-12-06 19:53:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir