Tanganika ama?


ytknshnÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2007
İl: Antalya
Mesaj: 101
ytknshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 14:05
Arkadaşlar geçen sene akvaryumumun küçük olmasından dolayı,yunus kolonisi almıştım .Aslında benim herzaman favorim tanganika olmuştur.6 ay önce büyük bir akvaryum yaptırmıştım şimdilik yunuslarla idare ettim.Ama şimdi tekrar tanganikaya dönmek istiyorum.Daha önce calvus beslemiştim.Calvuslar harika balıklar her zaman akvarymumda görmek istediğim bir tür.Ama bu ara aklımı blue zaire moba ve tropheus karıştırıyo.Moba seçersem,tabi ki öncelikle güvenilir bir yerden kaliteli moba bulmak şart,calvusuda beraber besleyebilirim.Ancak trop tercih edersem bildiğiniz beslenme diyetinden dolayı tek tür yapabilicem.Tanganikanın açıkcası her türünü seviyorum ve beslemek isterim.Tropları bir tercih nedenimde görsel olarak çok hareketli olduklarından seyir zevki güzel oluyor.Mobanın asaleti tartışılmaz ve tanganikanın çirkin kralı calvusunda çekiciliği ayrı bir şey:)
Bu balıkların içinde en sıkıntı yaratanı,moba.Sıkıntıdan kastım Antalya 'da bulmak çok zor ,şehirdışından da balığı görmeden almak çok riskli.Yavru boylarında almak kandırılmaya çok açık.Bu yüzden mobaya geçmek beni çok düşündürüyor.
Calvus ve tropda bu kadar büyük bir sıkıntı yok,en azından Antalya 'da görebilcek birkaç yer var.
Tropdaki çekincemde şu;bildiğiniz bloatta yakalanma riski yüksek bir tür,ama düzgün bir bakımla bunun önüne geçerim diye düşünüyorum:)

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
Siyah calvus yetişkin boyda tane 50 tl ye buldum fiyat nasıl sizce.Black camerun calvus.Balıkları gördüm düzgün balıklar,çizgileri renkleri güzel...
Tropda hangi türü tavsiye edersiniz,tek tür yapmayı düşünürüm eğer trop alırsam...

Akvaryumum 110*55*50 ölçülerinde,dış filtre kullanıyorum.Kapasitesi saatte 1200lt.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

varol07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2006
İl: Antalya
Mesaj: 487
varol07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 14:11

Hangi türü seçerseniz seçin yerli üretim olsun. Benim Tropheus Kasakalawelerim var, çok memnunum çok güzel renkleri var birde çok sosyal hayvanlar. Size tavsiye edebilirim.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir