Tam bir aydır hobi için bitmek bilmeyen çile ...Facia


saerosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 614
saerosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 06:26
 Herkeze merhabalar arkadaşlar yaklaşık On beş yıldır bu hobi ile ilgilenen bir arkadaşınız bir kardeşinizim.Şuan gerçekten üzüntüden ağlama derecesine geldiğimden burada bu yazımı paylaşmak istedim.
 Akvaryum hobisine babamın eve aldığı 50 lt lik bir akvaryum ile başladım.İçinde lepistes türünde bir çok canlıdoğuran türlerin olduğu belki'de hayatımda en çok zevk alarak uğraştığım akvaryumum olmuştur.Gel zaman git zaman yaşımız 16 olduğunda yazın sanayide çalışarak kendime 150 lt lik bir akvaryum alarak ciklet türleri besleyerek hobimi çok güzel ve eylenceli bir şekilde götürüyordum.O zamnlar maddi imkanlar az olduğu için belkide bu tür forumlar olmadığı için bir iç filtre ve akvaryumla iş bitirir bolcada yavru alırdık.
 Yıllar boyunca hep hayalimdeki akvaryumun projeleri ile uğraşarak hayal kurar bir nevi kendimi mutlu ederdim.Ve 2010 yılında askere gitmeden önce kendime söz vererek bu hayalimi gerçekleştirmek için en büyük adımı atım.15 aylık askeri dönemden sonra memleketim Eskişehir'e döndüğüm zaman ilk işimde forumda günde saatlerce vakit geçirerek hayalimin peşinde koşmak oldu.
 Ve 2011 yılının 12 ayında bu hayal için çalışmalara başladım.İlk önce hem cebime uygun hem de kaliteli olucak şekilde Eskişehir'de ve forumlarda bir çok aramalar yaparak akvaryumu yaptırmaya başladım.Ve büyük çile işte bu saat'ten sonra başladı...
 Akvaryumum istenilen zamanda elime ulaşmadı her işte bir hayır vardır dedik ve yapan arkadaşın ilgisi ile akvaryumumu 15 gün içinde teslim aldım ve benim ile birlikte akvaryum siparişi veren arkadaş okul nedeni ile iptal etti ne kadar uğraştım bir ben bilirim birde Allah.Bu sırada tanıdık olan mobilyacı 'dan mobilya giydirmesini ve yine Eskişehir piyasasını günlerce araştırarak gerekli olan tüm ekipmanlarımı aldım ve odamın başına koyarak 27.01.2012 tarihinde kuruluma başladım.Malesef ilk aldığım dış filtrenin pervanesi bozuk çıktı ve geri götürerek ve üstüne 100 tl vererek daha kaliteli bir ürün aldım 250 liraya.Bu sırada mobilyacı eve geldi ve oda ne!!! kestiği ölçülerin hiç birisi benim profilime uymadı.Gene hayırlısı dedik ve akvaryumu profilin üstüne koyarak (bu arada istediğim hiç birşeyin yolunda gitmemesi yüzünden geceleri uyku bile uyuyamıyordum) suyunu doldurdum.
 İki gün bekledikten sonra forumdan bir abimizin balıkları için görüştüm ve bugün kendisini aradıktan sonra yanına gidip 15 adat tropheus almayı düşünüyordum.
 Aman tanrım oda ne tam uykumda saat 04:00 evi su bastı...
Evet dış filtrem contalarından su sızdırmış.Parkeler, halılar, ses sistemim,dolaplar ne varsa suya boğulmuş.Saat 06:16 bu soğukta evi temizlemek ile uğraşmam'mı,aileme rezil olmammı dersiniz hayatımda hiçmi hiç bir şeyden bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum bir anlık sinirle tüm akvaryum'larımı boşaltım bodruma attım.Filtreyi aldığım adamı gecenin bir yarısı aradım ve birazdanda eline teslim etmeye gidicem.
 Şimdi bu sinirden,üzüntüden sonra nasıl bu hobiye devam ederim.Maliyeti zaten tahminimi geçen bir akvaryum için bu kadar masraf,emek ve zamandan sonra elimde sadece bir 0 var.Maddi olarak bitmeyi geçtim manevi olarak tükenmiş durumdayım.Yeni bir dış filtre bana yine aynı maliyete gelicek.Parkeler desem bir dünya para,mobilyalar ve daha taksidini ödediğim ses sistemim...Zaten iş kazası geçirmem nedeni ile 1.5 aydır evinde olan ben devlet babadan yarım yarım maaş alan ben ne yaparım ederim bilmiyorum ne diyeceğimide bilmiyorum...
saeros2012-02-04 15:39:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ProcusÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 532
ProcusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 07:20
Allah sabır versin kardeşim geçmiş olsun böyle zorluklar hep olacak atlatırsın inşallah. Alesta2012-02-04 07:20:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goldufukÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 244
goldufukÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 07:22
Kardeşim çok geçmiş olsun çok üzüldüm ve çok iyi anladım seni, bir akvaryumu eve getirdikten 40 gün sonra kurabilmiş biri olarak cidden çok iyi anladım ama merak etme değecek bütün emeklerine, cana geleceğine mala gelsin ben en çok iş kazası geçirmiş olmana üzüldüm, gerisi halledilir. Ama sabret acele etme, ailene karşı mahçubiyetini de anlıyorum ben de aynı şeyleri hissettim, sumplar taştı geceleri, evin pisliği aylarca sürdü hala sürüyor, ama şuan ettiğim keyfi sana anlatamam. Akvaryumu kurarken evet çok para harcıyor insan ama sonra bir bakıyorsun sadece yem parası veriyorsun. Tahminen ne kadar su taştı eve?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 14:17
Acele etmiş ve parça parça alnına bildigi icin taksit taksit alır yaparım böylece tank taksitle almış gibi olurum şeklindeki düşünce sizi sürekli yanlış ve eksik malzeme almanıza itmiş. Halbuki biraz biraz para biriktirip istediğiniz temiz bir tank yaptirabilirsiniz. Bunları talihsizlik olarak düşünmeyin mutlaka bircokteknik hata vardır. Hevesle acele ederken gözden kaçan birçok ayrıntı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saerosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 614
saerosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 15:35
 Abdullah bey taksit olayına hiç girmedim malzemeleri vs alırken.Çokta araştırmıştım ama şunu öğrendim pahalı diye hiç birşey kaliteli olmuyor.Ama dediğiniz gibi gözden kaçan çok büyük hatalarım oldu.Harcanan paraya daha büyük ölçülerde markalı hazır bir akvaryum bile alabilirdim.En büyük hatamda bir ürünü alırken fişini dekontunu almamak oldu.Ve karşıma çıkan hiç bir esnafın büyük ihtimal işlerini düzgün yapmamasından kaynaklanan bir çok sıkıntılar oldu.
 Ufuk bey tahmini olarak suyun yarısı 150 200 litre sızıntı yapmış.Beni anlamanada çok sevindim; aslında olay ne maddiyat ne maneviyat durumum çok farklı bir duygu ki başına gelince insan anlıyor...
Bu arada eskişehir martı akvaryumdaki ergün abi ile görüştüm ve kendisi ilk günki kadar benimle ilgilendi, hem olaya üzüldü hemde yeni bir filtre için siparişini verdi.Sanırım Eskişehir ortamında karşıma çıkan en dürüst esnaf da bu oldu.

 Şunuda belirtmek isterim her alınan ürünün mutlaka ve mutlaka fişini ve dekontunu kesinlikle ve kesinlikle alın.Sipariş verdiğiniz bir ürün için kesinlikle ve kesinlikle kapora vs alınan paranın karşılığında imzalı bir makbuz alın ki bu tür sorunlarda elinizde hiç birşey olmamasına izin vermeyin.Benim en büyük sıkıntım bu oldu eğerki fiş,makbuz,kapora almış olsaydım olayların seyri herzaman değişicekti.
saeros2012-02-04 15:49:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 16:26
Dış filtreye kadar olan bölümü kafanıza takmayın herkesin her konuda karşılaşabileceği aksilikler fakat dış filtre hepimizin "acaba" diyerek korktuğu bir hadise maalesef bir kez akvaryumum sızdırmış, bir kez de ben su doldururken hortumu açık unutmuştum o bile epey uğraştırmış ve söylendirmişti beni ve elbette bir kez de dış filtre sağ olsun su kaçırmıştı ama yerler fayans ve akvaryumu ufak olduğundan yine çok sorun olmamıştı fakat sıfır alınmış bir dış filtrede acaba neden böyle bir sorun oldu? Geçmiş olsun.
OrdiBuko2012-02-04 16:37:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recobeyÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 161
recobeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 16:36
Geçmiş olsun.......umarım bu yaşadıklarınız sizi akvaryum hobiciliğinden soğutmaz, unutmayın cefasız sefa olmaz saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OkanKELEŞÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 198
OkanKELEŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 20:51
Geçmiş olsun çok kötü bir durum ama bütün şansızlıklar üst üst'de gelmiş bence hemen vazgeçmeyin hobiden bunun nedeni bence ucuz mal veya pahalı malla alakası yok aldınız akvaryumcuda proglem var geçmiş olsun tekrar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet ahiÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2008
İl: Karabük
Mesaj: 36
ahmet ahiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 20:53

Sabır her kapıyı açar, geçmiş olsun. Bunları bizlerde defalarca yaşadık, ama işler rayına girip te karşısına geçip akvaryumu seyre dalınca her şey unutuluyor. Sakın umudunu yitirme.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sarıkoçÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 274
sarıkoçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 04:14
  S.a büyük geçmiş olsun kardeş zor bi durum özellikle 400 lt akvaryumum dış filitrenin yüzünden su taşması sonucunda bende aynı şeylri yaşadıma ama her şeyde bir hayır vardır bence kolay kolay vaz geçme  ve sindire sindire kurulumu yeniden yap acele etme geç olsun ama güç olmasın Mevla inşallah istediğin gibi bir akvaryum ve canlılara sahip olmanı nasip eder.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gamera02Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1184
gamera02Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 22:20

Daha evlenmeden evlendigimde evimin neresine gömme akvaryum yapacagım yerim bile belli :p inşallah sogumassın hobiden.Arkadaşın dediginede katılıyorum kurarken acele etmeyin ic malzemeleri ayarla derim en son akvaryumu yaptır.Camı ne kadar kalın olursa o kadar iyi :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demirsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2011
Mesaj: 23
demirsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2012 11:48
Kardeşim çok geçmiş olsun. Yazdıklarını okuyunca kendim yaşamış gibi üzüldüm. Bende şu an arkadaştan bir akvaryum aldım 100 litrelik, alt mobilyasını da kendi yapmıştı, şimdi bunun telaşındayım. Akvaryumdan su sızar mı, patlar mı? Alttaki mobilya akvaryumun yükünü çeker mi diye düşünüp duruyorum. Gerçi arkadaşım bayağı kullandı bu akvaryumu ve altlığını sonra sıkıldı, kaldırdı ama yinede insan korkuyor ister istemez. Ya patlarsa, ya evi su basarsa vs...
Peki ne yapacağız? Bu korkudan dolayı hobiden vaz mı geçeceğiz? Asla.
Araba bozulacak diye arabaya binmemezlik edemeyiz değil mi? Çok sevdiğimiz şeylerden asla vazgeçmemeliyiz. Hayatta yaşanan her kötü olay bir tecrübedir. Bu olaya bu açıdan bakmanı tavsiy ederim. Artık insanlara güvenmemen gerektiğini ve bu tür olaylarda yaptığın ödemeleri belgelendirmen gerektiğini, iyice araştırıp, düzgün esnafla iş yapman gerektiğini öğrenmiş oldun. Kimbilir belkide ilerde çok daha büyük bir olay yaşayacaktın ve bu tecrübelerin sayesinde onu önlemiş olacaksın.
Sağlık olsun dostum kafana takma. Hayat bu, daha bizlere neler gösterecek.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

g_can_211Çevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 70
g_can_211Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2012 14:48
[QUOTE=demirs]Kardeşim çok geçmiş olsun. Yazdıklarını okuyunca kendim yaşamış gibi üzüldüm. Bende şu an arkadaştan bir akvaryum aldım 100 litrelik, alt mobilyasını da kendi yapmıştı, şimdi bunun telaşındayım. Akvaryumdan su sızar mı, patlar mı? Alttaki mobilya akvaryumun yükünü çeker mi diye düşünüp duruyorum. Gerçi arkadaşım bayağı kullandı bu akvaryumu ve altlığını sonra sıkıldı, kaldırdı ama yinede insan korkuyor ister istemez. Ya patlarsa, ya evi su basarsa vs...
Peki ne yapacağız? Bu korkudan dolayı hobiden vaz mı geçeceğiz? Asla.
Araba bozulacak diye arabaya binmemezlik edemeyiz değil mi? Çok sevdiğimiz şeylerden asla vazgeçmemeliyiz. Hayatta yaşanan her kötü olay bir tecrübedir. Bu olaya bu açıdan bakmanı tavsiy ederim. Artık insanlara güvenmemen gerektiğini ve bu tür olaylarda yaptığın ödemeleri belgelendirmen gerektiğini, iyice araştırıp, düzgün esnafla iş yapman gerektiğini öğrenmiş oldun. Kimbilir belkide ilerde çok daha büyük bir olay yaşayacaktın ve bu tecrübelerin sayesinde onu önlemiş olacaksın.
Sağlık olsun dostum kafana takma. Hayat bu, daha bizlere neler gösterecek.
 
[/QUOTE]

 gerçekten çok doğru bir tespit kokuyo diyorlar sık sık bakımını yaparsanız kokmaz.


Çok geçmiş olsun öyle iş yapanların karşısına adam gibi hobicilik yaparak karşı duracağız..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakan19Çevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 79
atakan19Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2012 16:48
Büyük geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir