Taiwandaki 100Litrem yorum ve onerileriniz


perculaÇevrim Dışı

[B]2424,2[/B]
Kayıt: 22/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2245
perculaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2008 07:46
Zeki Bey uzun zamandır mantıklı konuşan ve forumlarda yazan bir ticari üye gördüm. Size tamamen katılıyorum. Keşke tüm akvaryumcular biraz öğrense şu işi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

israfilÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9
israfilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2008 11:13
Zeki bey ve diger arkadaslar onerileriniz icin tesekkur ediyorum.
 
-sehpa gorundugunden daha saglam arkadaslar sehpa konuda icim rahat.
 
-akvaryumun buluhndugu yerde klima oldugu icin oda sicakligini sabit tutup vantilator yardimiyla su sicakligini 28c de sabitliyebiliyorum fakat kisa surede cok su buharlasiyor,bu konuda fazla birsey yapabilecegimi sanmiyorum.
 
-resimlerdeki florasan gercekten yetersiz tankla beraber verdiklerinden red etmedim.en kisa zamanda bir tane u.v ve guzel bir isiklandirma alacagim.
 
-sistemime son olarak ps,kafa motoru,dalga motoru ve canli kaya ekledim.bence sistemin tek ve onemli eksigi sump tur oda olmayacak.
 
-balik olarak daha once dedigim gibi:palyaco 4adet -Acanthurus leucosternon (Toz Mavisi Tang) 2adet -Monodactylus argenteus 2adet alacagim.
 
Baliklari alacagim adam monolari tuzlu suya alistirmis.bu uc turunde uyumlu yasayacaklarini benim biraz ozen gostermem gerektigini soyluyor siz kaltiliyormusunuz bu fikre?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efestosÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 101
efestosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2008 17:09
Toz mavisi tang o litrajda olmaz hele 2 tane hic olmaz. Zeki beyin de dedigi gibi tuzlu suda mono yerine bakabileceginiz cok daha guzel baliklar var tabiki bu kisim zevk isi size kalmis. Bence 4 adet paylacoyoda gerek yok 2 tane alip es tutturun diger 2 sinin yerinede cok guzel goby turleri var zaten az olan balik hakkinizi onlardan yana kullanin derim. Ustadlar yine daha iyi bilgiler vericektir size ama son bir sey baliklarinizi teker teker ve uzun araliklarla koyun. Bu kadar baligi 100 litreye ayni anda koyarsaniz problem yasarsiniz. Sogutucu fiyatlarini bir arastirin derim size. Belki diger urunler gibi oda bulundugunuz ulkede ucuzdur. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perculaÇevrim Dışı

[B]2424,2[/B]
Kayıt: 22/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2245
perculaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2008 20:18
Tang o akvaryumda olmaz. Hele powder hiç olmaz. Alıp öldürmeyin fuzuli yere. Kole tang küçük boy bulursanız büyüyene kadar belki bir kaç ay bakabilirsiniz. Bence o akvaryuma tang koymayın. Tangler resif kayalıklarında sürü halinde yaşayan uzun alanlarda yüzme ihtiyacı olan balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zeki_ülkerÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 10/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3
zeki_ülkerÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2008 20:32
Arkadaşlar ben teşekkür ederim,umarım daha pek çok bilgiyi paylaşacağız ve birbirimizden çok şey öğreneceğiz.İsrafil,anladığım kadarıyla monolar oldukça hoşuna gitmiş daha önce de yazdığım gibi 8,2 pHı kaldırabilen bir balık ancak illa koyacaksan yetişkin bireyleri koymanı özellikle tavsiye ederim çünkü pek çok delta balığı gibi akarsuyun yüksek ve içeri kısımlarında yumurtlar ve yavrular bir süre daha yumuşak yani daha düşük pHta yaşarlar.Senin de pHı o seviyede tutman demek diğer deniz balıkları için pek iyi bir son hazırlamamış olman demek olur.Toz mavisi ise bence koyma insanı nasıl heveslendirdiğini nasıl kendinden geçirdiğini farketmemek,bilmemek olanaksız ama sonuçta bir canlı yaşayan bir birey ve bilim hiçbir zaman %100 kesinliği kabul etmese de tecrübe olmaz diyor;üzgünüm.Ama satıcıya bakınca sanırım sen Taiwan'da da Eminönü'nü bulmuşsunSmile.Sumpı kafana takma görüntü kötü de olsa dış filtre(medya reactor tarzında hazırlanmış/matrix-phosguard-sünger-seramik),p.s.(bulunduğun ülkenin markası macro'nun as100 veya as150 modeli uygun olur) ve u.v. filtreleme sistemin için yeterli olur ancak refugium veya tank içine makro alg ve "kapıcılar" konusu da aklında olsun.
zeki_ülker2008-04-13 21:11:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir