Taban dizlimi ile ilgili


ManowaRÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2009
İl: Yalova
Mesaj: 82
ManowaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 18:02
Herkese iyi pazarlar dilerim öncelikle. Daha önceleri denemiş olduğum bitkili ( özellikle HC) çalışmalarımdan istediğim verimi alamadıktan sonra  mevcut 200-60-60 olan akvaryumu dağıtıp tekrardan rekreasyona başlama isteği içindeyken,taban sıralaması hakkında sanıyorum 3 gündür neredeyse yazılı her metni dikkatlice okuyarak bilgi sahibi oldum ( paylaşımda bulunmuş olan herkese sonsuz teşekkürler )

Sormak istediğim; okuduklarımdan anladığımın doğruluğunun olup olmadığıdır. Taban sıralamasını şu şekilde yapma kararı verdim.

Alttan üstte : 

Hindistan Cevizi torfu = 1cm kalınlıkta)
Bahçe torfu ( seradepot tarzı ) = 2 cm kalınlıkta (bu normal sera/bahçe bitkileri için satılandan almayı düşünüyorum demir katkılı olanları mevcut )
Fondo Vivo = 1cm kalınlıkta
Aquaclay = takriben 2-3 cm kalınlıkta 
Bakteri kültürü ( şartmıdır illaki ? )
?? SİNEKLİK ???
Görsel olarak Hagen siyah kum ( elimde  75 kg kadar mevcut)


Bu taban diziliminin siz üstadlara göre sıralaması doğrumdur ? Eksiği fazlası varmıdır ? Sineklik biraz kafamı kurcaladı tam olarak hangi katmana koymalıyım yada illahaki koymalımıyım ?

Akvaryumu yeniden ve alışılmışın dışında bir dizayn ile 2 ay içinde dekore etmeyi düşünüyorum bu nedenle zamanım bol. Ama sayın üstadında dediği gibi ''Tabanı sağlam tutarak'' başlamak istiyorum başımdan geçen 5 -6 denememden sonra :) 

Yetiştireceğim 3 yada 4 tür bitki olacak.  Glosso yada Hc taban bitkisi olarak, bir miktar Flame moss ( dekor için gerekli olacak ),  Parvula ve/veya  Blyxa echinosperma düşünüyorum.

Işık miktarı 4 adet 150w MH yerine, tasarrfulu Mh olarak satılan yine 4 adet 36 wattlık armatürlerle olacak ( 140 - 150 watt civarı 6.5k kelvin değerindeler) + 2 adet 120 lik T8 grolüx yada 4 adet 90 lık T8 ile desteklemeyi düşünüyorum.


Siz değerli hobi üstadlarımın ve hobi dostlarımın yorumlarını bekliyorum. 

Teşekkür ederim tekrardan verdiğiniz ve vereceğiniz her türlü yorum için :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fth-94Çevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 106
fth-94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 18:10
Taban güzel fakat fazlası var. Bahçe toprağını koyma ileride pişman olursun. Onun yerine hindistan cevizi torfu var. Fondo do var.
 
Hindistan cevizi torfu üzerine fondo vivoyu koyun. Üzerine aquaclayı koyun ve üzerine sineklikle hagen siyah kumu koyun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ManowaRÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2009
İl: Yalova
Mesaj: 82
ManowaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 18:23
Teşekkür ederim Fatih kardeşim cevabın için.  Bahçe torfunu demir takviyeli olduğu için tercih edecektim aslına bakarsanız ( kayınpederin serasında kiviler için özellikle K ve Fe takviyeli torf mevcut) torf kalınlığı konusunda ( Hind. Cev. için ) deneyiminiz nedir sizin tankınızda ? Kaç cm kullanmıştınız ?

Düzeltme : Bu arada Aquaclay yerine Çarli Kedi Kumu kullansak olurmu ? Sonuça yanlışım yoksa Aquaclay besin içeriğinden ziyade anaerop bakterilern tutunması için kullanılıyor. Kedi kumuda iri tanecikli ve gerçigen yapıda gözenekli. uygun olurmu acaba ??
Man0waR2010-07-04 23:05:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir