suyum kokuyor


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2007 18:04
Mennan discusa öle pöfür pöfür iç filtre olmaz, sakın deneme.

Muhtemelen suyun henüz oturmamıştır. Öncelikle dış filtrelerini bir temizle yükü azaltalım.(Akvaryum suyunda), karbon bağla amonyak kaynaklı koku biraz azalır, yemlemeyi iki üç gün azalt amonya nitrit oluşumu düşer bakteriler toparlanır, tuz ekle nitrit için iyi olur zaman kazandırır.
Su değişimleri çok önemli değil zaten oynamana gerek yok, aynen devam. Bakteriler yüzeylerde kolonileşirler. Hele bir sarsınlar akvaryumu, yağmur gibi kokar o zaman.

Kum v.s. koyma pislik yuvasına ihtiyacımız yok, bakterilerimiz için dış filtrelerimiz var.

Bu arada nitrat patlamasından balık ölmez, nitrat patlarsa akvaryum suyu oturur zaten. Patlayan amonyak yahut nitrittir, bu ikisi ölümcüldür. Suda ki bu kokuların nedenide bu ikisinin yeterince hızla nitrata çevrilememesidir.

Biraz zaman alır, sabır lazım, sıkma canını.

Su sıcaklığı 29-30 yeterli, uzun süre 31'de bırakmak iyi değil bence, sıkıntı olduğunda yükseltirsin. Oksijende sıcak suda daha geç çözünür. Bizim yararlı bakteriler oksijenli ortamda kolonileşirler. Bu bakterilerin en hızlı yayıldığı sıcaklıkta 26'dır.

[QUOTE=berkant_]Arkadaşım hava taşı bi işe yaramaz sadece suya hava verir senin iç filtreyle suyu devamlı süzmen lazım iç filtrenin amacı suyu süzüp kokmamasını sağlamaktır bence bi iç filtre edin hemen.[/QUOTE]İç filtrenin amacı mekanik filtrasyondur, kaba pislikleri toplayarak uzaklaştırır. Kokuyu sadece biyolojik filtrasyonla önleyebilirsiniz, iç filtreler suyu hızlı çevirdikleri için biyolojik filtrasyon yapamazlar. (Yaptıkları da ihmal edilebilir)
O hava taşı anladığınız da sünger filtre oluyor, biyolojik filtrasyon için geliştirilmişlerdir.[QUOTE=burak]Guartz kum bitkilerde pek işe yaramaz ufak saksı plastik veya salınım yapmayan cinsinden bitkiler için kumdan koyarak bitkileri gömün.Suyun kokması içinse su değişim sıklığını bir miktar arttırmanız gerekiyor.Kolay gelsin.Sağlıklı discuslar.[/QUOTE]Quartz kum dere kumu gibi kumlarda mevcut olan ve bitkilere faydalı mineralleri bulundurmadığı için işe yaramaz. Bitkiler için illa ki kum şart değildir.[QUOTE=berkant_]Bitki kumsuz olmaz arkadaşım kısa zamanda çürücektir bitkilerin.Quartz kum alabilirsin.Pipo yeterli olabilir heralde o boyuttaki akvaryuma sadece suyun devirdaym yapması önemli.[/QUOTE]Maşallahınız var. tearaway2007-1-21 18:14:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

castroleÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 410
castroleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2007 22:41
Ulvi Bey şu alıntılar ve verdiginiz cevapları okuyunca çok güldüm 
Allahta sizi güldürsün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir