Suyu boşalttım


berramamatiÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 278
berramamatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2013 21:12
40 litrelik 2 ramirezi balığımın bulunduğu akvaryumun suyunu bir anlık sinirle boşalttım. Su hep sapsarı ve yosunluydu. Bende daha fazla dayanamadım ve balıklarımı ayırıp eski suyu boşalttım. İçerisine başka bir akvaryumdan su ekledim. Sonra dinlenmiş sudan koydum. Taşları falan her şeyimi yıkamıştım. Ama su bulandı bir süre baya bulanıktı şimdi yavaş yavaş durulmasa başladı. Isıtıcı ve şelale filtremi taktım az önce. Bol ışıklandırmasını da yaptım. Şimdilik sorun yok gibi duruyor, sizce balıklarımı içine atmalı mıyım? Bakteri kültürü ve su dezenfektesi atayım mı içine?

[QUOTE=berramamati]40 litrelik 2 ramirezi balığımın bulunduğu akvaryumun suyunu bir anlık sinirle boşalttım. Su hep sapsarı ve yosunluydu. Bende daha fazla dayanamadım ve balıklarımı ayırıp eski suyu boşalttım. İçerisine başka bir akvaryumdan su ekledim. Sonra dinlenmiş sudan koydum. Taşları falan her şeyimi yıkamıştım. Ama su bulandı bir süre baya bulanıktı şimdi yavaş yavaş durulmasa başladı. Isıtıcı ve şelale filtremi taktım az önce. Bol ışıklandırmasını da yaptım. Şimdilik sorun yok gibi duruyor, sizce balıklarımı içine atmalı mıyım? Bakteri kültürü ve su dezenfektesi atayım mı içine?[/QUOTE]

NOT: 300 litrelik güney amerika tankım var. Severum ateş ağız ve melek balıkları var. Onların içine ramirezileri atsam sıkıntı olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shark26Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Samsun
Mesaj: 730
shark26Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2013 21:13
İlk önce şunu söyliyeyim; akvaryumunuzu sürekli bu şekilde temizlerseniz o akvaryumda bakteri kültürü hiçbir zaman oluşmaz.Akvaryumu güzelce kurduktan sonra sadece haftada bir veya 15 günde bir %10 su değişimi yapmanız yeterli.Filtrenin debisi iyice düşene kadarda filtre temizlemeyin,temizleyeceğiniz zaman ise akvaryumdan aldığınız su ile temizleyin.Bakteri oluşumu uzun ve sabırlı bir süreçtir.Hemen olacak birşey değildir.6 ay kadar sürebilir.Bu süre içinde de Akvaryuma ilaç veya dezenfektan atmanız süreci uzatacaktır.İyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir