Sump olmalımı


serkan.istÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 668
serkan.istÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2009 18:36
[QUOTE=dogangk]Maddi imkanınız yetiyorsa bence sump yaptırmalısınız . Sump hem daha ii bir filtrasyon sağlıyor hemde akvaryumun arkasındaki görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor . Şuanda kurma aşamasında olan 50*50*30 ölçülerindeki tuzlu su akvaryumumun arkasını böldürüp sump yaptırıyorum . Bu şekilde hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırıcam hemde daha iyi bir filtrasyon sahip olucam.
[/QUOTE]
 
Doğan Bey İmkanınız varsa böldürmeyin arkaya yeni bir tank ekletin. Tankıız zaten çok geniş değil. Birde böldürürseniz dengeler için çok zorlanacaksınız.
 
Yapacağınız şey akvarumun boyu yüksekliği  kadar ve 10 cm eninde (PS sığacak kadar) bir sump yaptırıp akvaryumun arka camına silikonla monte ettirin.
 
Sonrasında akvaryumun arka köşesini elmasla 3.cm kadar bir üçgen şeklinde hafif enlemesine kesin-kestirin. Bu kesikten su arkadaki sumpa dolar ve burada temizlendikten sonra bir hortum vasıtasıyla tekrar akvaryuma verirsiniz. Hem alan daralmaz hem görüntü kirlenmez hem de daha iyi bir sirkülasyon şansınız olur. Umarım  tam olarak anlatabilmişimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dogangkÇevrim Dışı

[B]7735,1[/B] [C]3,2,75270[/C] [C]3,3,75270[/C]
Kayıt: 21/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1307
dogangkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2009 20:02
Serkan bey malesef ek yaptırmam mümkün değil elimde olan imkanları kullanarak kuruyorum tankımı 50 ye 50 sehpam vardı ve yeni yaptıramamda bende bu şekilde akvaryumu ve sehpayı değerlendiriyorum . Bu boydaki akvaryumu bile zar zor yer buldum diğer akvaryumumun yanındaki boşluğa koydum malesef hiç yerim kalmadı artık boyutlarla oynamaya . Bende bu yüzden akvaryumun bir kısmını böldürerek imkanlar dahilinden bir akvaryum kurmaya çalışıyorum .


Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

örümcekÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2007
İl: Edirne
Mesaj: 269
örümcekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2009 21:01
Arkadaşlar bu deniz işi beni yormaya başladı,bendeki kurutulmuş canlı kayalarla birlikte kullanmak için almış olduğum fiji kayasına benzeyen ama tam ne olduğu anlaşılamıyan kayalarla kurduğum akvaryum koku yapmaya başlayınca ve polipler falan tamamen kapanınca o taşları çıkarmaya karar verdim ,çıkarırken su çok bulandı ve bende 4/3 su değişimi yaptım ve yani hazırlanmış suyu koydum ama poliplerde bir canlanma hala yok,hatta dometes anemonum kendini iyice saldı,benim şu anda elimde hiç testim olmadığından,akvaryumun karşısına geçip kara kara düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇakınÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1371
Emre ÇakınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2009 14:31
[QUOTE=örümcek]Arkadaşlar bu deniz işi beni yormaya başladı,bendeki kurutulmuş canlı kayalarla birlikte kullanmak için almış olduğum fiji kayasına benzeyen ama tam ne olduğu anlaşılamıyan kayalarla kurduğum akvaryum koku yapmaya başlayınca ve polipler falan tamamen kapanınca o taşları çıkarmaya karar verdim ,çıkarırken su çok bulandı ve bende 4/3 su değişimi yaptım ve yani hazırlanmış suyu koydum ama poliplerde bir canlanma hala yok,hatta dometes anemonum kendini iyice saldı,benim şu anda elimde hiç testim olmadığından,akvaryumun karşısına geçip kara kara düşünüyorum.[/QUOTE]
 
Kürlenmemiş kayalarla kurulum yapmışsanız koku normal.
 
Akvaryum hakkında detaylı bilgi verin , kurulum tarihi , kullandığınız malzemeler vs?
 
3/4 su değişimi tek sefer için  çok fazla , en azından netten bir nitrat testi satın alın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

örümcekÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2007
İl: Edirne
Mesaj: 269
örümcekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2009 23:32
Kayaları daha önceki çalışan akvaryumumdan çıkardım,kurduğum akvaryum 200lt lik,herşey yolunda giderken bulanıklılık başladı sonra aşırı koku ,bende o kayaları çıkarıp bendeki eski ölü canlı kayaları koyup ,suyun bir kısmını değiştirdim,şimdi canlılarda yavaş yavaş iyileşme var,poliplerin bir kısmı yavaş yavaş açıyor,hatta dometes anemonu besledikten sonraki hali,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir