Su yüzünde takılan Lepistesler


ylowerÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 150
ylowerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 11:49
Merhaba Arkadaşlar

hailea f30 adında 30 litrelık bir akvaryuma sahibım yaklasık 10 gundur balık besliyorum yeniyım.forumda da bazı bilgiler için konu açmıştım.umarım bundan sonra konu açan arkadşların sorunlarını cevaplamak tabi usta ne zaman olurum kim bilir :)

Neyse arkadaşlar ilk akvaryuma cıklet almıştım.forumda kı arkadaşların uyarısı üzerıne hemen iade ettım ve artık lepistes bakıyorum..Akvaryumumda 2 copcu 1 vatoz 4 disi 2 erkek lepistes mevcut..dahada fazla balık bakmak istemıyorum cunku şuankı balıklarıma sağlıklı bakmak istiyorum..

Aldığım lepistesler genelde, hatta gunun yüzde 90 nı suyun yuzunde takılıyorlar sankı yem yer gibi?
Akvaryumum (hailea f30) ıcınde cıkan hava motorunu beğenmediğim fokurdamıyor çalışmıyor gibi geldı..bende yeni hava motoru aldım selale motor deniliyor sanırım.oda istediğim gibi fokurdamıyor.artık hava motorları yeni sistem mi fokurdamıyor mu?ben mi eskı kafayım..balıkların yemlerınde sıkıntı yok..ısı derecesi 26-28 civarında..bazen suya elimi sokuyorum su ılık gibi acaba cok mu sıcak oluyor oda ayrı bir durum?
Balıklar bi ürkek modundalar..Yani işin içinden çıkamadım..en azından su üzerınde yüzmeseler rahatlıcam.güzelce balıkları seyredemıyorum.hata onuda geçtım erkek lepistesler dişileri kovalamıyor bile...Bu konuda benı aydınlatırsanız sevırım.yani su üzerınde balıklarımın yüzmesi çözüm arıyorum?

Su değiştirmede sıkıntı yok..

Teşekkurler
ylower2014-01-15 13:17:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 12:04
Kullandığınız filtre, hava motoru ne olursa olsun, akvaryuma oksijen sağlayabilmeniz için tek şart su yüzeyinin hareketli olmasıdır. İlk olarak bunu yapın. Isıyı da biraz düşürün, 22-23 dereceler daha iyidir ve hiç bir zaman ısıtıcının kalibrasyonuna güvenmeyin; ek olarak mutlaka bir ısı göstergeniz olsun ki kalibrasyon hatalarını hemen yakalayın. Hem sıcaklık arttıkça suda çözünen oksijen miktarı düşer ve bu da balıkları su yüzeyine çıkarır.
Bunları düzenledikten sonra hâlâ su yüzeyinde dolaşıyorlarsa muhtemelen suda bir bozukluk ve değerlerde Lepistesin hoşuna gitmeyen bir şeyler var demektir. O zaman şartları konuşuruz ve düzenleriz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim,07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2013
İl: Antalya
Mesaj: 1330
ibrahim,07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 12:58
Merhaba bende lepistes besliyorum lepistesler genelde üst yüzeyde dolaşır zaten ve elıştıklarında orta da yüzerler daha yeni almışsınız balıkları alışırlar zamanla ortada da dolaşırlar bende 40 a yakın yetişkin lepistes var ben akşam eve girince hepsi de camın önune geliyorlar yem yemek için zamanla sizde çok seveceksiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir