Su sirkilasyonunun yararları ve zararları...


tamercoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/04/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 516
tamercoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 22:02
Öncelikle başlığı yararları ve zararları diye açtım ama ben sadece zararlarından bahsedeceğim ;)
Sanırım benim  100*50*40 akvaryumuma biraz büyük gelen bir iç filtrem var ve bu filtre biraz fazla su sirkülasyonu yapıyor.
Aynı balıkları 80*40*30 akvaryumuma koyduğum zaman balıklar hemen çiftleşme eğilimine giriyor ve aşırı hareketleniyor yuva kazıyor, yer koruyor.Fakat ne zaman ki büyük akvaryuma geçtim balıklar çiftleşmeyi unutuyor ya da çok az çifleşiyor, yer koruma diye birşey kalmıyor, klasik hareketlerinden çok uzak hareketler sergiliyorlar... ''Hepsi filtrenin suyu üfürdüğü yöne dönüp oldukları yerde duruyorlar''

SONUÇ:
Fazla sirkülasyon;
*Balıkların yere inmelerini, sabit durup kur yapma ve çiftleşmelerini engelliyor.
*Balıkların doğal sergilemesi gereken; Kum kazma, yuva yapma, alan tutma v.s. içgüdüsel özellikleri sergilemesini engelliyor.
*Balıkları akıntıya karşı kapılmamak için 24 saat ters yönde yüzmeye, çaba sarfetmeye zorluyor yoruyor.
*Ve kesinlikle hayvanları aşırı strese sokuyor.

Denenen balıklar:Sarı prenses, auratus, leleupi, tropheus, joker, mücevher, demasoni...
Hepsinde de aynı sonuçlar çıktı. Bilmiyorum akıntıyı çok seven balıklar vardır belki ama bu saydığım balıkların hiç biri ama hiç biri akıntıyı sevmiyor, ben eminim ;)

Sirkülasyonun yararları varsa ya da fazla sirkülasyonlu suyu seven balıklar varsa beni de bilgilendirirseniz sevinirim... ;)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 22:32
Merhaba Kerim Bey.
Aslında yazdığınız balıklar akıntıyı seven balıklardır. Lakin görünen oki, ya balıkların hoşlandığı akıntıdan çok daha fazla bir sirkülasyon var, yada balıklar tam tanka adapte olamadan siz yerini değiştiriyor olabilirsiniz.
Hemen ilk aklıma gelen yaralarından ilki, Akıntıya karşı yüzen balıkların, boylanma ve gelişme yönündeki artılarıdır. Bir ikinci konu ise tankın içindeki düzgün bir sirkülasyonun, tank içindeki zararlıların bir yerde öbeklenmesini engellemesi, kum ve kayalar üstündeki zararlı birikim ve kolozyonların engellenmesi, sudaki nitrat yararlı yada yararsız birikimlerin homojen bir dağılımı için, yeteri kadar sirkülasyonun olması neredeyse bir zorunluluktur.
Kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir