Su değişimi ölüm ve kuyruk erimeleri


mustafatemizelÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2006
İl: Bursa
Mesaj: 102
mustafatemizelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 11:37
Arkadaşlar geçtiğimiz cuma günü 130 lt lik akvaryumumdan ortalama 40 lt su çekip dinlendirilmiş su ekledim.Dün pazar sabahıda iki vatozumun öldüğünü ve akvaryumdaki bütün balıkların kuyruklarında erimeler olduğunu farkettim.Acaba sebebi sizce nedir?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluefireÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 99
bluefireÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 11:48
Akvaryuma su eklerken, ani su ısı değişimlerinden kaçınmanızı öneririm. Hastalıklara davetiye çıkartabilir. Yani akvaryuma ekleyeceginiz suyun ısısı akvaryumdaki suyun ısısına yakın olursa daha iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HikoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3562
HikoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 11:56
Böylesi su değişimlerinde yüzgeç erimesi karşılaşılabilen hastalıklardandır. yüzgeç erimelerine karşı Sera Bactopur kullanın, büyük geçmiş olsun.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafatemizelÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2006
İl: Bursa
Mesaj: 102
mustafatemizelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 12:05
Çok önemli bir durum değil o zaman.Kaya tuzu eklesem akvaryuma işe yarar mı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HikoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3562
HikoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 12:06
[QUOTE=mstwrc]Çok önemli bir durum değil o zaman.Kaya tuzu eklesem akvaryuma işe yarar mı. [/QUOTE]
 
Kaya tuzu eklerseniz balığınızdaki açık yaraların yanmasına ve hayvanın acı çekmesine neden olursunuz.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mylmzÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 1224
mylmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 13:00
Karantina tankında mikofish ile tedavi uygulayın.
Mikofish

Bileşimi:
Mikofish %5 nitrofurazon
Sarı renkli süspansiyondur.

Farmakolojik özellikleri:
Mikofish bileşimindeki Nitrofurazon gram pozitif ve gram-negatif bakterilere tesirlidir.(Gram pataloji de kullanılan bir boya olup, bu madde, içinde bakteri bulunan kaplara konulduğu zaman mor veya mavi renk verir Gram pozitif; pembe veya kırmızı renk verir, gram negatiftir.)
Mantarlara ve büyük virüslere de etkilidir.Tesiri daha çok bakteriatatiktir.
Kullanım sahası/ Endikasyonları:
Mikofish’in kullanıldığı akvaryum balıkların bakteriyel ve mantar hastalıkları:

Furunclosis hastalığı (Bakteriyel deri ve yüzgeç çürümesi)
Bu hastalık tablosu Aeromonas ve Pseudomas gibi gram-negatif bakteriler ve vibrio’lar tarafından meydana getirilir.Bu mikroplar her türlü suda bulunabilir.Balığın derisi üzerine yerleşir, kötü koşullarda özellikler yurtiçi veya ülkeler arası nakliyatlarda ortaya çıkar.Genç balıklarda ani ölümlere yol açar yetişkin balıklarda akut septisemi ile seyreder.Hastalık uzun sürerse bakterilerin yerleştiği deride çürüme görülür.Hastalık etkeni Aeromonas Salmonicida ise ölen balık miktarı yüksek olur.Deride derin nekrotik lezyonlar (furuncul) meydana gelir.Derideki çürüme ile birlikte yüzgeçlerde de erime olur. Hastalık etkeni Aeromonas Liguefaciens ise derideki lezyonlarla birlikte iç organlarda kanama ile beraber seyreden septisemiye sebeb olur.Hastalık etkenleri Pseudononas Flluorescens ve Pseudonmonas Putida ise benzer semptomlar meydana gelir.Vibrio Anguillarum veya Vibrio Cholerae denizde yapılan kültür balıkçılığında veya özel deniz akvaryumundaki furunculosis hastalığının etkenidir.Benzer semptomlar bunlarda tespit edilmekle beraber hastalık uzun sürerse, balıklarda kansızlık(Anemia) meydana getiriler.Furunculosis hastalığında mikrofis le tedavi esas olmakla birlikte akvaryum suyunun temizlenmesi ve diğer çevre şartlarının düzeltilmesi gereklidir.
Columnaris hastalığı:Bu hastalığın etkeni gram-negatif bir bakteri olan Flexibacter Columnaristir.Akvaryum suyunun 15C in altında oluşu ve deride nakliyat esnasındaki çarpmalardan meydana gelen yaralar (Trauma) sonucunda hastalık meydana gelir.balık ağzının üst kımında beyaz alanların görülmesi ile anlaşılır.Benzer lekeler vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir.erken teşhis edilerek mikofish kullanılması hastalığı yok eder.
Mantar hastalıkları: Balığın üzerinde pamuğumsu görünüş meydana gelmesiyel tanınan bu hastalığın etkenleri Saprolegnia,Achyla;aphanomyces,Branchiomyces,Inctt hyophonus ve Ptium gibi mantarlardır.Ölü veya yaralı balıkların yaralarını hızla iyileştirir ve mantar hastalıklarını tedavi eder.
Kullanım şekli ve dozu:
20 litre akvaryum suyuna 5 cc mikofish uygulanır.3-4 gün tedaviye devam edilir.Hastalık ilerlemişse 20 litre akvarum suyuna 10cc mikofish kullanılmalıdır.İlaç uygulanmasından itibaren 2-3 saat filtre kapalı tutulmalıdır.
Balıklarda mantar hastalıkları başka akvaryumdan nakil esnasında bulaşabileceği gibi herhangi bir nedenle de meydana gelebilir. Balıkların nakil esnasında herhangi bir nedenle yaralanmaları mantar ve bakteriyel hastalıkların yayılmasını kolaylaştırır.Bu nedenle akvaryuma yeni balık koyulduğunda bir defaya mahsus 20 litre akvaryum suyuna 5 cc hesabı ile mikofish uygulanmalıdır.Koruyucu olarak ayda bir defaya mahsus 20 litre akvaryum suyuna 5cc kullanılması tavsiye edilir.
Mikofish süspansiyon şeklinde bir mamul olduğundan kullanılmadan önce çalkalanmalıdır.

Mikofish bazı hassas akvaryum bitkilerine dokunabilir.böyle durumlarda balıklar ayri bir akvaryuma alınarak tedavi edilmelidir.
mylmz2008-06-02 13:01:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RakavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 260
RakavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 17:35
Su değişimi için ben bir yöntem geliştirdim; akvaryumun içine tam dibe doğru standart bir hava borusu uzattım, su çekeceğim zaman boruyu aşağıya doğru sartıkıp standart sifon yöntemi ile kovaya boşaltıyorum. Su ekleyeceğim zamanda ayn şekilde kapıya astığım 5 lt su bidonuna boruyu yukarıdan aşağıya doğru sarkıyıtıyorum ve yine sifon yöntemi ile suyun dolmasını sağlıyorum. Kendin yap sistemler içine resimlerini ekleyeceğim. Suda hiç hareket olmadan sessiz sedasız suyun eklenmesini ve değişimini sağlıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir