Şu Biolife Son Noktayı Koysak Mı ?


sonkomutanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 124
sonkomutanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2018 05:41
Merhabalar, 1 yıllık hobiciyim. Biyolife ve monera yı birlikte kullanıyorum. 4 aydır dip çekimi yapmadım. Bitkili karışık tank akvaryumum var, pisliği yüzde 90 topluyo. Akvaryum içinde büyük bi kök var, onun dibinde biraz pislik toplanıyo ama çöpçü frenatus ve vaztozlar sağolsun pisliğin dağılıp makineye gitmesinde yardımcı oluyolar.
Ph ölçümü yapamadım ama 4 aydır öyle kötü kokular gelmedi burnuma. her şey normal gibi vatoz yavrularım büyüdü yavru verdiler mesela hiç dokunmadım hala bi kaç yavru yaşıyo. Gurami, çöpçü, tetra, salyangozlar, kuhli lerde var. Daha önce normal dış filtre yada sump kullanmadım ama şu bahsi geçen bakterileri cihaz oluşturuyo gibi geliyo ve işlevini gerçekleştiriyo sanki. gibi gibi diye konuşıyorum çünkü başka filtre kullanmadım yani filtrede tecrüben yok. Ama temizlemesi çok kolay ve dip çekimi yapmıyorum.
Önceden iç filte kullanırdım, 50 litre lik akvayumda , o dip çekimini yapıcam diye ölürdüm. Şimdi 330 litre ve gidip yem atmakdan başka bişi nerdeyse yapmıyorum.
Ne yapıyorum mesela ?Gübre kullanmadığım için suyunu 10 günde bir miktar değiştiriryorum ki bitki sağlıklı olsun diye o da pompayı içine sallayıp su çekmek. Dibe dokunmuyorum yani. arada da soda kaynatıyorum , soda kesinlikle gözle görülür etki yapıyo. Anübiasım çiçek açtı mesela dev gibi, kaç yaprak var sayamadım. Merak eden varsa başka şeyler sorabilir eskişehirdeyim gelip görebilir.
Geçen ay neonlara yem yedirmedi gurami o yüzden bi tanesi hasta oldu . 2 gün öncede bi tanesinde daha hastalık görünce hepsini (5 tane) karantinaya aldım. sanırım neon tetra hastalığına yakalandılar. ecz fak. öğrencisiyim elimden geldiğince kendimce bişiler yapmaya çalışcam çünki hastalığın tedavisi yok. Metilen mavisi ve tuz la hafif hafif ağzındaki oluşumu temizlerken balık bayıldı. Yavrucağın canı çok yandı :(. bende tedeviyi diğreirne yapamadım eğer ilerleme görürsem ikinci balığada aynısını uygularım sanırım.bunun dışında bir tane l44 yavrusu aldım, o da öldü sanırım o da yemlerden kabız oldu. otopsi yaptım bağırsaklarda dışkı yoktu. iç parazite (gözle görülür) rastlamadım. Kullandığım yemler akvaryumcudan aldığım açık yemler. Belkide bir çok problemin sebebi bu açık yemlerdir.
Reklam yapmadan olanı anlattığımı düşünüyorum, hepimiz tüketiciyiz, akvarististis, bu hobi hepimizin .kötüye kötü iyiye iyi demek adına yazdım
saygılar sevgler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir