Stres Çözümü (Joker)


EtchellionÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 35
EtchellionÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 20:59
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Saklanma yemlenmeme agresiflik akvaryum dışı canlılarla ilgilenmeme

Akvaryum Kapasitesi (litre):300

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Joker

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Şebeke suyuna kendi karışımım

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Asprin plus c (efervesan tablet)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhaba
Öncelikle bulduğum çözüm kendi canlılarım üzerinde işe yaramış olup yalnızca joker ciklet üzerinde denenmiştir.
İki adet joker cikletim var yaklaşık 6 aydır eşleşmelerini sağlamaya çalışıyorum. Her ikiside şu an çok sağlıklılar ama geçen altı ay içinde stress kaynaklı sorunlar yaşadım ve çözmeyi başardım yazım bu sebepledir. Joker türü özellikle dişileri ankarada bulunması imkansıza yakın. 11cm lik erkek jokerime eşleşmesi için bir dişi güçlü bir dişi bulmak bundan da imkansız zira kendisinin bir adet öldürdüğü bir tane de öldürmekten beter ettiği dişiler mevcut. Ölenle ölünmüyor ama can vermeden dayanabilen dişiler ağır stres e giriyor aylarca denemediğim yol kalmadı ama stres sorununu çözememiştim. Sanırım 10 cm ve yakınındaki Joker cikletlerde bu sorun asla çözülmüyor hiçbir zaman bana olan ilgisi veya renkleri yerine gelmiyor ki joker besliyorsam tek sebebi kendilerinden gördüğüm yakın ilgidir.
Çok kısa anlatıyorum bu çözüm 4 defa denenip hepsinde başarılı sonuçlanmıştır.

Erkek tarafından hırpalanmış yem yemeyen sürekli saklanıp her fırsatta intehar eden dişi bir kovaya alınır. Erkek öldürmesin diye alındığı akvaryum suyu tamamen boşaltılıp kaynar su ve kaya tuzu ile yıkanır. Kumlar ve dekorlar dahil..! Sonra taptaze şebeke suyumuz ile akvaryum doldurulur. Son yapmamız gereken ise hiç karışık değil 1 litre suyu kaynatıp içine iki tablet Asprin plsuc (efervesan tablet) ve yine iki tablet kaya tuzu atılır.Tuz fazla gelir diye kormayın çünki kaynar su ve tuz ile yıkadığımız akvaryumu durulamayı unutmadık. Ve bir litrelik karışımımızı taze şebeke suyu ile doldurulmuş akvaryumumuza döküyoruz. Filtreyi süngerinide suya iyice sıkıp yerine geri koyuyoruz. Suyu dinlendirmeden 20-22 derece arasında kovada kalmış çizgileri beyaz olmuş sazana dönmüş yavrumuzu akvaryuma geri alıyoruz. Işıklar açık 2 saat kadar başında bekledikten sonra içinde mutlaka insan tüketimi için yapılmış saf spirulina bulunan ev yapımı yemden bi iki tane atıp yatıyoruz. Bu size kalmış bekleyedebilirsiniz:) Ve mutlu son sabah bi kalkıyoruz prensesimizin kafası koyu mavi-gri karışımı bir renk almış çizgiler belli oluyo elinizi uzattığınızda sırtını kaşıyor:D Kafa sallıyıp öpücükler atıyor hatta keyfi iyice yerindeyse tüm yüzgeçlerini açıp ilanı aşk bile edebiliyor :D

Arkadaşlar çözümlerin hepsini ayrı ayrı denedim ama aylarca başarılı olamadım. Bunları hepsini bir anda yapında bir gecede sorun çözülüyor. Teşekkürler Hepinize.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nehiryeliÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 212
nehiryeliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 21:08
Joker besleyen arkadaşlarımızın bu tür problemlerle karşılaştığına şahit olmuştuk. Diğer joker sahibi arkadaşlarımızın faydalanmasını dilerim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir