Strafor Yerleştirme Problemi ?


vavienÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 78
vavienÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2013 01:12
[QUOTE=hkartali]

 Alıntı Gönderim Zamanı: 2 Saat 19 Dakika önce 
akvaryumun zaten çerçeveli cama cam olsa anlarımda buna strafor koymana gerek yok 
bence çerçeveninarasına koysan bu sefer çerçevenin bi esprisi kalmıcak...

Straforsuzda olur, strafordaki amaç akvaryum tabanıyla konulacak zemin arasında esneklik sağlamak ve akvaryum camına gelebilecek darbeleri zemine yaymak olarak tanımlayabiliriz heralde.. Özellikle büyük boyutlu çerçeveli tanklarda  cama gelen basınç yüksek olduğundan tabanla cam arasındaki boşluk sorun çıkartabilir. Straforla desteklemek basıncı yaymak açısından iyi olur diye düşünüyorum. Tabiki koymazsanız sorun olurmu muhtemelen olmaz ama koyarsanız daha sağlam olur yarın bir sıkıntı olursa keşke koysaydım demezsiniz. Özellikle temizlik yaparken akvaryumun içine elinden kayayı düşürmeyen yoktur heralde, böyle bir durumda cam ile taban arasında boşluk olursa muhtemelen çatlar. 
[/QUOTE]

Demek istediğimi tam anlatamadım galiba :) Strafor veya kalın bir bez binen ağırlığı dengelemek için elbette iyi olur lakin çerçeveli akvaryumda straforu kesip çerçeve arasına koyduğun zaman çerçeve zemine temas etmicek ve yük kenarlara değil orta kısma binecek, hani çerçeve olmasaydı cama cam akvaryumlarda taban camının komple altına koymak daha iyi olur babında söyledim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuncasÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 70
tuncasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2013 11:08
15 liraya Tekzen'den aldığım tavan straforu yerine nalburdan 1,5 liraya strafor alıp, çerçeve dahil olmak üzere altına yerleştirdim. Sorun böylece çözülmüş oldu. 1 cm lik strafor yeterli, kesinlikle nalburdan alınmalı ve tamamını kaplamalıymış . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir