Strafor ile arka fon yaptiktan sonra neden akvaryumda bekletiliyor?


yildirimÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 54
yildirimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 02:04
Selam arkadaslar,96lt lik akvaryumum var 240lt yeni aldim ve ark fon u strafor ile bugün yaptim yarin dolgusunu yapmaya basliyacagim,forumlarda gördügüm gibi dolgusunu 4 kat yapacagim.
Benim merak ettigim sey su,arka plani derz dolgu ile yaptiktan sonra akvaryuma silikonla yapistirip bir kac gün beklyirouz,daha sonra akvaryuma su doldurup kac gün bekliyoruz,neden tuz atiyoruz suya,eger arka plan suda beklemesi gerekiyor ise akvaryuma koymadan küvette suda beklese olmazmi,neden akvaryuma yapistirtikdan sonra akvaryumun suyunu 3 kez degistiriyoruz.Forumlarda yaziyor önce suyu doldur 2 gün filitre acik kaliyor,2.gün sonunda suyu taze su ile degisitiriyoruz,2 gün daha filitre acik kaliyor,son su degisiminde tuz ekleniyor,2 gün sonra tuzlu suda degisiyor ve son su degisiminden 4 gün sonra balik ekliyoruz.Neden küvette bu degisimi yapsam en son akvaryuma koysam olmazmi,düsünün 240Lt bir akvaruma 3 defa su degisimi yapacagiz 720Lt su bosa gidecek.Cevaplariniz icin simdiden tsk ederim.
yildirim2011-04-03 23:18:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuratakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
onuratakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 02:10
Kullandığınız malzemelerin balıklara zarar verip vermeyeciğinden emin olamassınız. 
Bunun için tuzlu suda bekletiliyor . Eğer zehirli bir salınım yapacak olursa tuzlu suda yapmış oluyor. Bir nevi tedbir amaçlı yapılıyor. 

Bence bu işlemi küvettede yapabilirsiniz. Tabi 3 sefere ne kadar gerek var bilemiyorum . 1 seferde bolca kaya tuzu atılmış suda 3 gün kadar bekletilip kullanıma hazır hale getirilebilir.

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yildirimÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 54
yildirimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 22:12
Öncelikle cevabiniz icin tesekkür ederim,evet salinim yapacagi kesin bunu biliyorum ama dediginiz gibi küvette bekletmenin bir zarari olmaz,maksat arka fonu kullanima hazir hale getirmek,bunuda küvette yada akvaryumda bekletmenin bir farki olmayacagi,bunu sormamin sebebi forumlarda bu isi yapan arkadaslar akvaryumda beklettiklerini yazmislar,demekki küvette tuzlu suyun icinde 3 gün bekletmek yeterli oluyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir