Son bir defa şans


ofofldlrl3Çevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 231
ofofldlrl3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 22:59
Herkese merhaba
Akvaryum hobisine yaklaşık 5 ay önce başladım.Başlamadan önce bu siteyi çok takip ettim baya bilgi sahibi oldum.Fakat nedense bir türlü balıklarımı yaşatamadım.
200 lt lik bir akvaryumum var  
Genelde hep sarı prenses beslemeye çalıştım.
En son aldığım sarı prenseslerde dropsy hastalığından öldü şimdi yeniden son kez bi kere daha kurdum akvaryumu son balıkları alıp deneyeceğim 
bu işin püf noktası nedir nasıl yapılır bana yardımcı olabilirmisiniz?
bi yol göstericiye ihtiyacım var .
Bana bu konuda yardımcı olabilecek birisi varmı ? balık beslemeyi çok istiyorum ama bir türlü olmuyor.
1 hafta önce kurdum dip yemi attım sera nitrivec ve bacteria feeder kullandım 
Kuvars kum ve 300 w ısıtıcım jebo 825 dış filtrem var 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MESUT t.Çevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 816
MESUT t.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 23:14
Isı ayarı dinlenmiş ve bakteri dengesi oturmuş şu iyi filtrasyon düzenli şu değişikliği ve dıp çekimi stressiz ortam bitirebilecekleri kadar yemleme ve en önemlisi balıkları koyarken suya alıştırmak

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

12KamilÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 405
12KamilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 23:14
Akvaryumunuzu kurduktan sonra içine 3-4 adet Japon balığı koyun. Yaklaşık 2-3 hafta bu şekilde dursun. Japonlar bakterisiz, oturmamış su düzenini tolere edebiliyorlar. Bu işlem akvaryumunuzda bakteri kültürü oluşmasını hızlandıracaktır.

Dış filitrenizin iç malzemelerine dikkat edin elbette. Bakteri oluşumunu en üst seviyede tutacak malzemeler seçin. 

Akvaryumunuzda suyu zehirleyecek, salınım yapacak malzemeler bulunmadığından emin olun. Genel olarak düzenin oturmaması balıkları hasta eder. 

Tabii ki en önemlisi sağlıklı balıklar alın. Alacağınız balıkların yem yemesini, dış görünüşünü iyice gözlemleyin. Belki siz doğru yapıyorsunuz herşeyi ama gelen balıklar hasta...

Bol Şans.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

d4ggerÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 108
d4ggerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 23:46
Merhaba sizede öncelikle benim de sizin gibi sıkıntılarım olmuştu ben bunları şu şekilde çözdüm kamil beyin dediği gibi japon balığı kısmı doğru dış filtre kesinlikle şart ben 200 e 1150 lt devir kullanıyorum fluval 306 tam geliyor yani ne fazla ne eksik bunun dışında ben şöyle bi tecrübe yaptım bu japonları çıkardıktan sonra 2 hafta sonunda suyun oturmuş olucak ve yavru cikletler alırsan 1.5 cm 2 cm boyunda ve bunları sen o su ortamında yetiştirirsen büyüdüklerinde hastalanma riskleri çok çok çok düşük olucaktır benim 8 9 ay oldu sanırsam daha henüz bi hastalık teşrif etmiş değil akvaryumumu ve gayet güzel yavru alıyorum erkekler gayet geliştiler 3 erkeğim var baskın olan 1 tanesini çıkarıcam kavga çok oluyor 2 tane yeterli benim düşüncem ne kadar erkek o kadar problem yani bide böyle deneyin yavrular gayet dayanıklı oluyor 2  aylık yavrular özellikle benim gözlemlerime tecrübelerime göre haftada bir sarımsak suyu emdirilmiş yem vermeyide unutmayınız iç parazit için :) benim en iyi ilacım o çok faydasını görüyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

peceneqÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Kastamonu
Mesaj: 303
peceneqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2014 00:13
Sarı prensesler çok dayanıklıdır ve kolay kolay ölmezler.
Akvaryumunuzu dezenfekte edin ve çeşme suyu ile  doldurun 1 gün ısıtıcıyı 25'e sabitleyip bekletin,
daha sonra bacteria feeder ekliyerek 3-4 gün boşta çalıştırın.(Bacteria feeder ekliyerek 2 haftalık bakteri kültürü oluşumunu hızlandırırsınız.)
Aldığınız balıkları poşetiyle birlikte 15 dk akvaryumunuzda bekletin ve balıkları poşetin içinden tek tek alıp öyle akvaryuma koyun, poşetteki suyu akvaryuma dökmeyin.Eğer balıklarınızı direk akvaryuma dökerseniz beyaz benek olurlar ve yine ölürler.

Bu işlem 1 hafta sürebilir fakat akvaryumunuzunu dezenfekte etmeniz sizin için çok faydalı olacaktır. Çamaşır suyu ile yıkayıp bol su ile durulayın( çamaşır suyu cama veya silikonların arasına yapışıp kalmaması için elinizle iyice ovalayın).

Ayrıca balıklarınız aldığınızda karnı çökük olmamasına dikkat edin zira onları iyileştirmek içinde uğraşmayın.Elinizde herzaman metilen mavisi bulundurun, kullanılması pek tavsiye edilmez ki bende etmiyorum fakat olası bir hastalıkta kullanmak mecburiyetinde kalıyorsunuz.

Balık beslemek istiyorsanız bu işte sabırlı olmalısınız, ileride çok rahat edersiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir