Soğutma Sistemi Debisi


butterflyeffectÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2006
İl: Izmir
Mesaj: 119
butterflyeffectÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2010 21:45
Herkese iyi günler...

Üniversite de deney için buzdolabından soğutma sistemi yapmaya çalışıyoruz. Amacımız levreklerin larval gelişimini incelemek. Sistemi az buçuk tamamladık fakat takıldığımız bir nokta var ve bunu sizinle paylaşıp düşüncelerinizi almak istedik...

Sistemi soğutmak için önceden söylediğim gibi bar tipi buzdolabı kullandık. Buzdolabının içinde yaklaşık 5-6 metre arası bir bahçe hortumunu dolayıp koyduk. Buzdolabının hemen üstünde kullanacağımız damacana bulunmakta fakat damacanadan suyu alıp buzdolabına girmesini sağlayıp devamında sumpa kadar ilerlemesini sağlayacak kafa motoru lazım... Kafa motoru olarak 950lt/h ve 1350lt/ lik 2 adet normalde iç filtre de kullanılan kafa motorlarını değişmeli olarak kullandık fakat verim alamadık... Açıkcası suya yol katettiremedik. Bize bunu sağlayacak kafa motoru marka model yada debi konusunda yardımcı olabilecek varsa seviniriz.

Hepinize şimdiden sonsuz teşekkürler...

(Not: Gerektiği takdirde fotoğraf eklenebilir...)


butterflyeffect2010-04-26 21:46:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tigerblackÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2010
İl: Mugla
Mesaj: 324
tigerblackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2010 15:42
Sorunun hortumun uzunluğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Dolaba bir kab yerleştirip, hortum uclarını o kaba bağlayın, bu sayede kullanacağınız hortumu kısaltabilirsiniz. Buda debi kaybınızı azaltır. Sorun farklı bir yerde de olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir