Siyah Molim Beyaz Beneğe mi yakalanmış ?


hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 17:41
Fotoğraf: Var

Canlıdaki Belirtiler: Karın Kısmındaki beyazlıklar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 45

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:  1e Siyah moli - 1d siyah moli - 2d Beyaz moli - 1e 2d Kılıçkuyruk - 1e 2d Lepistes - 1e 2d Plati - 2 Komando çöpcü - 1 vatoz - Toplamda yaklaşık 30 tane Lepistes+Siyah moli+Beyaz moli+Kılıç kuyruk yavrusu

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Isıtıcı 26 dereceye ayarlı fakat termometreye göre 26-27 derece arası değişiyor.

Filitrasyon: İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Su dengeleyici ( %10 Su değişimlerinde ilacın kutusundaki orana göre)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1 kez %10 su değişimi ve dip çekimi yapıyorum. 3 hafta önce kum değişimi yapıp dere kumu koydum akvaryuma ve bulanıklık olduğundan suyun bakteri tutmasına yardımcı olmak için 10 gün öncesine kadar Azoo marka bakteri ilacı ekliyordum. İlaç kutusundaki tarife göre oranlayarak.

Arkadaşlar resimde gördüğünüz siyah molimin hamile hali, yani fotoğrafı çektiğimde hamile idi ve cumartesi günü yaklaşık 10 tane kadar siyah moli yavrusu aldım. 1- 2 tanesi hariç diğerleri çok sağlıklı yani iri, sadece 2 tanesi biraz cılız. Hatta 8 günlük lepistes yavruları kadar iriler diyebilirim. Tam karın bölgesindeki beyazlıklar acaba beyaz benek hastalığı olabilirmi? Birde fark ettiyseniz solungacında da beyazlık mevcut. Bu durum normal mi? Aldığımda balıkta bu rahatsızlık varmıydı tam bilmiyorum yeni fark ettim. Yem yemesinde yüzmesinde gezinmesinde herhangi bir sorun yok.

Yardımcı olursanız sevinirimGöz%20Kirpma



hedayse2009-01-27 11:02:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nezircanÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 39
nezircanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 19:55

Canlı doğuranlarda en çok rastlanan hastalık olan beyaz benek ,mantar gibi hastalıklar.Bu hastalıkların ortak belirtileri stres,yem yememe ve hızlı nefes alıp soluk verme.Bu teşhislerden her hangisi mutlaka çıkacaktır.Anladığım kadarıyla yem yememe gibi bir sıkıntısı yok ve balık mutlu gibi.Karnındaki beyazlıklar yaş ilerledikçe çoğalabilir.Bence balınızda herhangi bir hastalık yok .Sağlıklı balıklar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir