Silbaştan Bitkili


FullStopÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 165
FullStopÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2009 22:25
Arkadaşlar bitkili akvaryumumun dekorundan sıkıldım ve en baştan yapmak istiyorum bu dekor acemiliğime geldiği için akvarumun tabanında sadece 3 kilo kadar prodac marka 2-3 mm lik siyah kum var taban için tavsiyelerinizi istiyorum sıralamasına kadar mümkünse ölçüler 50-30-40(h) kadardır


Galiba kimse cevap vermiyicek 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yeniçeri 34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 408
yeniçeri 34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2010 02:10
Okan, aynı dertten bende muzdarip oldum:) Ama ne olursa olsun ''sitem'' etme zararlı çıkarsın Kahkaha Soruna verilecek cevabı bilemem ama ettiğin siteme bol miktarda cevap alabilirsin. Her ne ise şaka bir yana...
Bende eski bitkili akvaryumumu bozdum ve yeniden kuruyorum. Önceki akvaryumda taban için sadece derekumu kullanmıştım. Forumdan Emre beyin tavsiyesine uyarak yeniden düzenledim. Faydası olur düşüncesi ile yazıyorum.
En altta Peat Moss (Yosun torfu) yada Peat Coco (Hindistancevizi torfu) da olabilir. Onun üzerine Lav kırığı. Daha sonra Fondo Vivo ve ondan sonra da Dazs Soil tabakaları. En üsttede eski akvaryumumdan kalan Derekumu. Zeolit ve misket gübreleri de biraz dere kumuyla birlikte bez bir torba içerisinde tabana gömülü olarak kullandım.
Kolay gelsin başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ares_isoÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2009
İl: Izmir
Mesaj: 39
ares_isoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2010 03:04
Bitkili akvaryumda şu taban en iyisidir diye bir kural yok her zaman kafanın bir kenarında keşke şunu da yapsaydım nasıl olacaktı ki sorusu bulunacaktır :D Çünkü her akvaryumun kendine özgü bir takım özellikleri vardır. Gel gelelim ben kurmak için çok uzun zaman araştırma yaptım sonucunda genel kullanımı şöyle yazabiliriz en alt tabakadan saymak gerekirse torf - lav kırığı yada aquaclay - dazs soil gibi özel bitki gübreleri - kuvars, dere kumu. tabiki bunlar high tech için ;) yüksekliğinde 40cm olduğu için önde 8 arkada 10 gibi bir yükseklik kullanabilirsin. (+-2)
Son olarak Aydın Beyinde kullandığı ve önerdiği zeolit konusunda yararlı mı zararlı mı sonucuna en son ulaşılamamıştı ama bir nokta konduysa bunu araştırmanı öneririm. Ben tabanımda kullanmadım.
Birde bitkili tank kurarken öğrendiğim ve hayatımın her alanında kullanacağım bir şeyi paylaşmak istiyorum. Sabır :D Bitkili tankımı kurarken sabretmeyi öğrendim. Sende sakın acele etme ve tadını çıkar. Kolay gelsin. Bol şans.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir