Sıfırdan Başlangıç


veisveisÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 794
veisveisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2015 15:20
[QUOTE=blackrain88]Verilen bilgilerin bazılarına katılmakla birlikte bazılarına katılmıyorum ne yazık ki dış filtreyi ileride büyütürüm mantığı ile debisi yüksek alırım düşüncesi tamamen yanlış bir düşüncedir çünkü 50-70 litrelik bir akvaryum için yüksek debili bir dış filtre akvaryumda kaosa yol açacaktır buna dikkat etmelisin. Malzeme alacaksa buradan da bulabilirsin uygun fiyata kaliteli bir şeyler. Akvaryumu da benim tavsiyem 200 litrelik 100*40*50 ölçülerinde alırsan daha iyi olacaktır emin ol büyük akvaryumun bakımı ufak olandan daha kolay olacaktır senin için.[/QUOTE]

İlk akvaryumum 60 litre idi ve saatte 1000l su çeviren bir filtreye sahiptim su çıkış aparatını su üstüne verip, debisini kısarak kullanıyordum. Yani kaos çıkartmak tamamen sizin elinizde. Tutup bu ölçülerde bir dış filtreyi sonda kullanmak için aklı yitirmek gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bettaloveeeÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2015
İl: Izmir
Mesaj: 31
bettaloveeeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2015 13:17
[QUOTE=KiymaliKadayif]Hocam cevap için çok teşekkür ediyorum. Bunları dikkate alıcam.

Ankara'da bana yardımcı olabilecek bir yer biliyor musunuz acaba? Yada bilen birileri var mıdır? Kazıklamadan, yardımcı olabilecek birilieri?
[/QUOTE]

Özelden yazarsanız Ankara'da gidip gezip konuşabileceğiniz detaylı bilgi alabileceğiniz biryer tavsiye edebilirim. Görerek, konuşarak bilgi almanız daha iyi olur bence. Bu iş emek ve sabır işi tabiki, en uygun yerden başlamak gerekiyor yoksa hüzünle sonuçlanabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir