Shubunkin ve Tül Kuyruk Sorunu


madjackÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
madjackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 00:11
Merhaba,
80 litrelik akvaryumumda 1 senedir tül kuyruk ve oranda kırması diyebileceğim 1 adet japon balığı besliyorum. Balığım kuyruğu hariç 7-8 cm kadar, kuyruğuda 8cm vardır sanırım.

Bayramdan önce İstanbul kozyatağında bir alışveriş merkezinden tamamen siyah bir japon balığı daha aldım. Forumlardaki resimlere baktığım kadarıyla Shubunkin adı verilen bir tür fakat benimki tamamen siyah. Gözleri teleskop türünede benziyor ama bendeki balığın kuyruğu tek yani herşeyi shubunkin türündeki gibi, sadece rengi ve gözleri biraz değişik.

Benim balığım genel olarak sakin bir hayat sürüyor, fakat bu siyah japon hırçın çıktı. Tül kuyruğu izlediğim kadarıyla, akşam saatlerinde kovalıyor ve hep karnının alt kısmına doğru vuruyor.

Forumda çiftleşme belirtileri olarak söyleniyor, balığında karnı şiş gibi ama benim tül kuyruk strese girdi, eskisi gibi mutlu değil.

Yeni aldığım siyah balığı geri iademi etsem, yoksa bir birlerine alışırlar diye zamanmı tanısam karar veremedim.

Bu iki tür hakkında tecrübe edinen arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse sevinirim. Bende doğru bir karar vermiş olurum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koi-keeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 1494
Koi-keeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 02:27
Merhabalar çok büyük bir ihtimalle yeni aldığınız balık suriye japonudur, Çok dayanıklı olsalarda diğer türlerle araları pek iyi değildir.

Kuyruk yapıları genelde tek kuyruktur ve vücut formları uzamıştır, buda akvaryumlarınızdaki özel tür japonları yıpramaya yetecek bir özelliktir. En güzel çıkartmaktır.

El bilgi: Shubunkinlerin vücut renkleri mavidir ve formları farklıdır.
Koi-keeper2009-11-30 02:27:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir