sessiz akvaryum nasıl olabilir :(


instinctÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 89
instinctÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 13:15
[QUOTE=Alaban]Merhaba arkadaşlar, benim evde 100 lt lik bir akvaryumum var içinde bayada bir balık ve canlı yosunlarım var. her şey güzel :)hatta içinde 2-3 yıllık akvaryumun kuruluşundan beri yetişmiş büyümüş lepistes rasboa ve neon türlerim var...

şimdi diyeceksiniz ki "eeee" :) olay ve sorum şu. allahın izniyle bir çocuğum olacak inşallah ve bir odamız onun akvaryumumun olduğu oda ise misafir odamız olduuuu :)

akvryumun 24 saat çalışan iç filtre sesinden o odada kimse uyuyamıyor :( o yüzden  evdede artık istenmiyor :(:(:(:(:(:( :_(      

bu durumlara düşmüş elbet birileri vardır akvaryumu sessiz devir daim yapmasını sağlayacak bir şeylere ihtiyacım var, oksijeni misafir olunca oksijen tableti atar onu hallederim ama devir daimi nasıl yapıcağım?? ya da 12 saatten fazla filtre çalışmasa ne olur canlı bitki baya çok 10 cm2 de bir bitki var hatta tabanın 1/5 i java moss onlar idare edebilirmi ??

biri bana akıl versin balıklarımdan olmak istemiyorum :(   özellikle 2-3 yıl mücadele edip, hatta benim acemilik dönemimde bile benim çilemi cahilliğimi çekip canlı kalabilmiş neon ve rasboalarımı vermek istemiyorum....

<><    <><     <><     
     <><     <><          <><  <><    
[/QUOTE]


EHEİM kullanıyorum benimde 100 LT ve o kadar sessiz ki çalıştığını anlamak için arada sırada parmağımı sokup çalıştığını anlamaya çalışıyorum.
pick up modeli tam sizlik.

bu arada forumdan tanıştığım ve alışveriş yaptığım canpet var onların internet sitesinden direk alabilirsiniz.
instinct2012-03-19 13:17:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

the_godfatherÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 175
the_godfatherÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 17:45
[QUOTE=Alaban] [QUOTE=Ersin35]  Boşver alışırlar zaten alışmak zorundalarda sonuçta bu hastalığa bulaşmışsın bikere yakın zamanda akvaryumdan tankada geçiş yapacağın için (eminim bundan) seçenekleri yok. Yakında discusa discustan yunusa yunustanda tropheusa geçişe başlarsın :) Bu arada akvaryumu ali kuştepesine yaptır oda ankarada sitelerde yeri :)[/QUOTE]

tam nerede siteler bayağı büyük çünkü, peki şu filtre olayına gelince bu ehimler marka yeterince sessiz olabilir değilmi ya da başka tavsiye var mı :( ?!?!?!
[/QUOTE]
 
Merhaba,
 
Hydor Cristal Duo öneririm. Sessizdir. Ayrıca temizlerken içindeki pislikler dökülmez. Sadece köşeye monte edilebilir. Bence tek dezavantajı. Hava difüzörü ayarlanabilir. Ayrıca debiside ayarlanabiliyor, yüksek ve düşük şeklinde. Elektrik tüketimi de düşüktür.
 
Bu arada suyun çıkış yönünü yukarı ayarladığınızda, su yüzeyindeki hareketlenme sebebiyle oksijen sağlayacak ve hava difüzöründen gelen ses sıfırlanacaktır. Filtrasyon ise devam edecektir. Zaten iç veya dış filtre, hanfgisi olursa olsun kapatılması tavsiye edilmez. Faydalı bakteriler ölür ve zaman zaman zararlı gazlar oluşur.
 
Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqua profÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 49
aqua profÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 00:29
Babam en son pompa sesinden bana yeni 8 wattlık ses yapmayan pompa aldı da hep birlkite rahatladık:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir