Ses sorunu


koray77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 521
koray77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 09:50
[QUOTE=memink]

Ben evde kullandığım akvaryumumda hava motorunu basit bir yayla dolabın içine asarak titreşimden kaynaklanan gürültüye çözüm bulabildim. Sizin için de aynı şeyi önerebilirim. Hava motorunuzun hacmini ve ağırlığını bilmiyorum ama bir şekilde lastik kordonlarla veya yaylarla motoru askıya alabilirseniz titreşimin binaya yayılmasının önüne geçebilirsiniz.

Bu şekilde titreşim yapan aletlerin altına hava yastığı veya lastik yastıklar koymak titreşimi nispeten önler ama hem ısı hem de titreşim nedeniyle cihazın yer değiştirmesine de ayrı bir çözüm bulmak gerekir. Bu nedenle ben yukarıdaki yöntemi öneriyorum.
Saygılar
[/QUOTE]
 
Bu yöntemi sizde serum lastiği gibi bir malzemeyle tavana asarak sesin bir kısmını azaltabilirsiniz fakat hava motorunun kablosundan asılı olarak tutuğunuzdada ses yaptığını görüceksiniz tavana asarak sadece titreşimin üstkatı rahatsız etmesini önlemiş olursunuz bundan sonrası ise sizin o sesden rahatsız olup olmadığınıza kalmış bunun içinse yine sizin çizdiğiniz tarzda bir kutu hazırlayıp hava motorunu kutunun içindede asılı halde tutarsanız senin çok büyük bir kısmını kesersiniz (havamotorunun içinde asılı olduğu kutuda tavanda asılı olucak).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir