Şerit Led Aydınlatma Hakkında


E.ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 134
E.ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 02:00
Merhaba arkadaşlar. Biraz araştırma yaptım ama kesin bir sonuca ulaşamadım. Akvaryumlar için kullanılan şerit led'lerden(yani elektirikçilerin bu akvaryum için olur abi dedikleri) aldım. Florasan için kapağım küçüktü. Bu yola başvurmak zorunda kaldım. Aslında elektirik tüketiminin düşük olması ile gayet cazip geliyor.
Bildiğimiz metresi 7.50 Tl'ye satılan şerid ledler. Günışığı aldım. 36 litre bitkili akvaryum için yeterli ışığı sağlayamadım galiba. Bu ledlerin metresi kaç watt bilgisi olan var mı? Metrede 60 led var.
2. sorum ise bildiğimiz üzere bu ledler kendiliğinden silikonlu. Normal silikonun akvaryum balıklarını zehirlediği aşikar. Buharlaşma ile ledler ıslanıyor ve ledlerin üzerinden akvaryuma geri dönüyor su. Bu silikonun balıkları hasta yapabileceğini düşünüyorum. Silikonsuz olanlarıda aynı görevi görüyor mu? Alıp akvaryum silikonu ile yapıştırmak istiyorum. Son olarak 36 litre bitkili akvaryuma kaç metre almalıyım?
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 23:48
7,5 TL ye satılan şerit ledler ile kesinlikle bitkilerinizi sağlıklı büyütemezsiniz. Kelvin ve lümen değerleri oldukça düşüktür.Bunların yerine Power ledler kullanabilirsiniz ama onlarda pahalıya mal olur.Aynı zamanda her ikisinide kullanmış biri olarak bir süre sonra kullanılmaz hale geldiklerini söyleyebilirim.
 
Kendiliğinden silikonuna güvenmeyin, bir süre sonra akvaryumdan buharlaşan su nedeni ile bozuluyorlar.O yüzden şerit ledlere boşuna para harcamayın, ancak ay ışığı efekti vs olabilirler..
 
Ama Cree, Semi vs gibi kaliteli ledler kullanırsanız olabilir.Fakat çok pahalı bir sistem olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

siliskumÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1
siliskumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2011 11:45
İyi günler yardımcı olmak istedim öncelikle akvaryum ölçülerin ney?
 
Kullanacağın şerid led üç çipli şerit led tir. 1 metrede 60 ad led bulunmaktadır ve aydınlatması gayet iyidir %80 varan enerji tasarufu sağlamaktadır
 
1 mt : 3 çip şerit led 15 $ civarıdır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir