Sera omnipur hakkında


kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2008 23:44
Merhaba, 3 gün kadar önce 1 balığımda göz şişmesi olmuştu 2 balığımda da çok hafif beyaz benek vardı. ikisine de etkili olur düşüncesiyle sera omnipur aldım, akvaryumun içindeki tüm malzemeyi boşaltıp %60 su değişimi yapıp bol miktarda sera omnipur ekledim.
 Açıkçası göz şişmesi olan balığımda hiç bir gelişme olmadı. Beyaz benek olan balıklarım da hiç ilaç eklemeseydim düzelecekleri hızla düzeliyorlar yani ilacın bana bir faydası olmadı.
 Tahmin edileceği üzere suyum berbat bir yeşil renkte, bunu sık su değişimi ve ilave aktif karbon filtresiyle çözerim sanırım ama merak ettiğim konu omnipur dış filtremdeki yararlı bakterileri öldürmüş müdür? Eğer öldürmüşse amonyak patlaması olur diye 2 gündür doğru dürüst yemleme yapamıyorum. Bu konuda kesin öldürmüştür yada hayır öldürmemiştir şeklinde bilgisi olan var mı acaba? Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Savas AYDINÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 59
Savas AYDINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2008 01:21
Mustafa bey kendi tecrübemden size anlatayım zaten balıklarınızın göz şişmesi nirat patlamasının göstergesidir. Bu göz şişmesinin en iyi ilacı su değişimidir, Ben şahsen başka bir ilacı olduğunu bilmiyorum. Hastalığın iyi tarafı bulaşıcı değildir hastalığın iyi tarafı olurmu? bence oluyor çünkü en azından diger balıklara bulaşmıyor. Göz şişmesi hemen geçmez düzenli su değişimi ve iyi bir filtreleme ile bir veya iki haftada yavaş yavaş geçer. Ayrıca beyaz benekte yine kendi deneyimimdir ilk önce ısıyı 31 dereceye kadar çıkarırsanız beyaz benek kendiliğinden dökülecektir.  İlaçla ilğili bilgim yok.
Selamlar... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2008 08:15
Savaş bey teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için. Göz şişmesinin kötü su değerlerinden kaynaklı olduğunu tahmin ediyordum ama ne ile tedavi edilir ne kadar sürde iyileşir bir fikim yoktu.

 Daha önce balıklarımın tamamında beyaz olduğunda ayrı bir tankta 30 derece ısı ve biraz ilaçla 3 güde tatamen tedavi etmiştim ancak bu sefer ayrı tank kullanamıyorum ve ana tank dip balığı dolu ısıyı 29 derece üzerine çıkardıım anda dip balıklarım nefes almak için yüzeye çıkmaya başlıyorlar.

 Şuan en merak ettğim durum filtremde nitrifikasyon bakterilerim duruyor mu yoksa ilacı temizleyip yeniden  oluşmalarını mı beklemeliyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir