Seachem PhosGuard Bitkili güney amerika akvaryumuna ne sağlar?


FisherkingÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 28/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 231
FisherkingÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2011 13:25
Akvaryumum filtresine Seachem PhosGuard ( http://www.akvaryum.com/seachem_phosguard_urunr_51_2132.asp ) eklemeyi düşünüyorum. Aslında Seachem purigen ekleyecektim ama akvaryumcuda bulamadım.


Bitkili güney amerika akvaryumuna ( http://www.akvaryum.com/Forum/mini_guney_amerika_biyotop_-_yeni_fotograflar_sayfa_4te_k396300.asp?PN=4  )  bir katkısı olurmu? Saç yosunu azaltma ve sudaki sertliği azaltma açısından bir faydası olur mu?


beckett2011-07-31 13:25:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DesperaldoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2011
İl: Erzincan
Mesaj: 233
DesperaldoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2011 14:49
Bu ürünün içeriğini bilmiyorum ama zeolit de senin işini görür, zeolit suyu yumuşatmaz ama onun içinde Hindistan cevizi torfu kullana bilirsin . Hindistan cevizi torfu suya sarı bir senk salacaktır bunu gidermek içinde suyun akiş yönün den sıralarsak ön tarafına torf arkatarafa da   zeolit kullandığımzda hem suyun yumusamasını ve bitkiler için gerekli olan hümik asidi sağlamış oluruz hem Yosun oluşumunda büyük röl oynayan nitrat fazlalığını almış oluruz böylece akvaryum içinde daha doğal bir ortam olumus olur . Torf kullanırken eğer sump yoksa dışmotor kullanıyorsak mutlaka 2 elyaf arasında torf kaçmayacak şekilde kullanılmasına dikkat edilmelidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FisherkingÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 28/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 231
FisherkingÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2011 19:38
[QUOTE=Desperaldo]Bu ürünün içeriğini bilmiyorum ama zeolit de senin işini görür, zeolit suyu yumuşatmaz ama onun içinde Hindistan cevizi torfu kullana bilirsin . Hindistan cevizi torfu suya sarı bir senk salacaktır bunu gidermek içinde suyun akiş yönün den sıralarsak ön tarafına torf arkatarafa da   zeolit kullandığımzda hem suyun yumusamasını ve bitkiler için gerekli olan hümik asidi sağlamış oluruz hem Yosun oluşumunda büyük röl oynayan nitrat fazlalığını almış oluruz böylece akvaryum içinde daha doğal bir ortam olumus olur . Torf kullanırken eğer sump yoksa dışmotor kullanıyorsak mutlaka 2 elyaf arasında torf kaçmayacak şekilde kullanılmasına dikkat edilmelidir.
[/QUOTE]

Akvaryum filtremde Zeolit var. Sıralama şöyle ( Kirli su altan geliyor) 
En altta sünger, sonra seramik boncuk, sonra karbonlu sünger, sonra Zeolit, sonra elyaf ve sonra Seachem PhosGuard ve elyaf.

Karbonlu süngeri öylesine ekledim. Nasıl olduysa akvaryum suyunu kararttı. Sanırım karbonu saldı. Şu anda akvaryumun rengi koyu siyah bir ton aldı. 
Acaba bu siyahlığın balıklara bir zararı olur mu?
beckett2011-07-31 19:38:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir