Satış ilanlarındaki teşekkürler


beykentrikaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 542
beykentrikaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2009 23:25
Turgay beyi yakıştırmasından dolayı tebrik ediyorum. Kahkaha
+1 olayını bende çözemedim ama tebrik ve teşekkür mantıklı.
beykentrika2009-04-03 23:25:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2009 23:37
[QUOTE=alaeddinozmen]Bazı üyelerin satış ilanlarında tebrik butonunu tıklamalarını anlarım. Balıkları beğenmiş olabilirler, fiyatın düşürülmüş olmasını takdir edebilirler ama teşekkür ve +1 butonları neden tıklanıyor anlam veremedim. [/QUOTE]
 
İlk soru yada yorumdan başlamak gerekirse....
Tebrik butonu'nu anlarım demiş Alaaddin Bey. Bundan ne çıkarılabilir yada ne anlalışabilir mesela?  Balıkları beğenmiştir,fiyat gerçekten uygun akvaryumumda(larımda) yer açmak için bu şekilde ucuza veriyorum diyebilir.. Uzar gider herkes farklı anlam çıkarabilir ve tebrik etme isteği duyabilir.
 butonunu farklı veya doğru olmayan bir amaçla kullanılamaz mı? Tabii ki bu da ihtimaldir. İlan sahibini tanıyan ,alış verişi olan kişiler evet balıklar gerçekten güzel aramızdaki samimiyete dayanarak bir tebrikte benden diyebilir. Aslında özünde bu da kötü amaç aranmayacak bir durumdur.
sıkça karşılaştığım ilanlarda denk geldiğim bir başka buton. Biri bu butona neden basar? Ben olsam demasoniye bir üye 5 diğer 3 lira istiyorsa,balıklar gerçekten formda ve tatmin edici özellikler taşıyorsa özellikleri birbirine eşit derecede yakınsa bende bu butona basar teşekkür ederim.
 
 mod panelinden fiyatla ilgili,ürünün yada canlının bu değeri haketmediğiyle ilgili şikayet ve yorumlar alıyoruz.  Bahsi geçen ilanın altına Bak kardeşim seni Ahmet veya Mehmet şikayet ediyor,fiyatı abartılı yada yazdığın türü yanlış buluyor demiyoruz. Durumla ilgili bu yönde görüşler mevcut linki bu veya kaynağı bu diyoruz. Bu durumda yapılan şey ilan sahibiyle,muhatap olan kişiyi karşı karşıya getirmemek. Nedenide çok basit,forumda farklı görüşlere sahip olan kişileri yönetim olarak, paylaşımda bulunan üyelerimizin katılımları sayesinde tatmin etmeye çalışıyoruz. Bunda % 100 yada kesin sonuç beklenebilir mi? Tabii ki hayır. Ama burada yaptığımız yada düşündüğümüz şey,ilanla ilgili rahatsızlığın, yönetimce bildirilmesi ve konuya özen gösterilmesini( İlan sahibi tarafından) sağlamaktır. İşte bunu yaptığımızda da +1 diyenler bak buna yönetici yada moderatör bu notu düşmüş benim katılmamda gayet doğal diyebiliyor.
 
 
İşin özü,yada doğrusuna gelirsekte....
3-İlanlar İle İlgili Kurallar
3-4 İl ve fiyat belirtilmeyen ilanlar silinir. Forumun ilanlar kısmındaki alım, satım ve takasların hiç birisinden Akvaryum.com & Akvaryum.org & Akvaryum.eu sorumlu tutulamaz. İlanlar gazetelerdeki seri ilanlar niteliğindedir, yasal yükümlülükleri siteyi değil satıcıyı bağlar. Akvaryum.com olarak tanımadığınız, bilmediğiniz kişilerden alış veriş yapmamanızı, yapacaksanız da alacağınız malı görerek, elden teslim almanızı öneririz
 
Bir alışverişteki en ince ve de önemli noktanın yine bu olduğuna inanıyoruz. Her dakika bu kuralı yada açıklamayı görmek yada öne sürmek ne kadar doğru denilebilir,ama o kadar hassas ve iyi algılanması gereken bir kural ve uygulama ki,bana göre
butonlarını sadece detaya indirgeyen bir durum bu. Yani o kadarda önemli değil. yukarıdaki gibi alışveriş yaptığımız sürece sorun yok arkadaşlar.Göz%20Kirpma
 
 
[QUOTE=H.Cem GÜNLÜ]Bir tür balığın fiatı akvaryumcu reyonlarında 20.TL. ise, hobici foruma aynı türü 15.TL olarak satış ilanı vermişse bu hobiciye vereceğiniz olumlu tepki bravo, aferin, tebrikler, teşekkürler demekten başka birşey aklımıza gelmez.
Forum yönetimi kısa ve öz ama sıklıkla kullanılabileceği varsayılan bu tür post'ların kalabalıklığa yer vermemesi adına bu butonları aktif ederek bir yönde kolaylık sağlamış oluyor.
[/QUOTE]
 
H.Cem Bey bu konudaki kalabalıklık veya aynı mesaj yada yorumların paylaşımız zaten mümkün değil. İlanlara; bitki ve bitiki yada malzeme ve deniz ilanları haricinde yorum yada mesaj paylaşımı açık değil. Yorum yapılamıyor yani.
citronx2009-04-17 23:38:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrimiçi

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2009 23:57
Faruk Bey, açıklama için teşekkürler. Ancak anlayabildiğim kadarıyla ilanlarda butonların kullanılış amacını hiçbir zaman tam olarak bilemeyiz. Yani gerçekten bir övgü mü, bir eleştiri mi, protesto mu.... yoksa başka bir şey miKafasi%20Karismis
 
 
O nedenle daha önce yazdığım gibi:
 
İlan içeriği ne olursa olsun ( malzeme ya da canlı- arıyorum ya da satıyorum  ) bir ilana teşekkür, tebrik ya da +1 i ben anlamış değilim. Neden bu butonlar tıklanır, gerekçesi nedir?
 
Bence ilanların hiçbirinde bu butonlar aktif olmamalı. Bu da benim  düşüncem.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2009 00:02
Ben görüşlerimi yukarıda belirtmiştim Erdal Bey. Doğrusuda o zaten,bana göre amaç ilanla ilgilenirken bize gösterilen yolun,yani ilgili kuralın doğruluğuna değinmek.
Açıkçası ilan versem,teşekkür ,tebrik, +1 butonları pek umurumda olmaz. Yada bir ilanla ilgilenirken,evet tebrik eden çok bu balık alınırda demem.
Ama diyenlere de, neden dedin demem.  
 
[QUOTE=citronx]
 
butonlarını sadece detaya indirgeyen bir durum bu. Yani o kadarda önemli değil. yukarıdaki gibi alışveriş yaptığımız sürece sorun yok arkadaşlar.Göz%20Kirpma
[/QUOTE]
 
 
...gibi Erdal Bey.
citronx2009-05-04 22:30:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir