sari prenseslerde anus vent kontrolu


oyıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2013
İl: Bursa
Mesaj: 255
oyıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 17:21
Tahmini olarak sayısını belirttiğim akvaryum bana ait değildir G.Yagmur bey alt kattaki ofisimize ait bir akvaryumdur.Şahsıma ait olan akvaryumlarım ise imzamda belirttiklerimdir. Bariz belli olan balık hakkında da farklı fikirler sunmak pek mantıklı gelmiyor açıkçası :) konuyu açan arkadaşımız tartışılan balığın fotosunu koyup türünü sorarsa gelecek olan cevaplar sizi aydınlatır. Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 17:30
Baliklarda surtunme basladiysa ve devamlilik gosteriyorsa bir sikinti oldugu asikar.Fotograf uzerinden gidildiginde 2.balikta bende icparazit olabilir dememe ragmen yumurta birakan baliklarda da ayni durumu gozlemledim.Bence 2.balik gozlemlenmeli.Lakin 1.baliktaki fotografa bakildiginda karindaki duzlesme ic parazit basladiginin acik gostergesidir.Bu arada piyasada soyu kirilmis o kadar sari prenses varki.Limon sarisi sp`besleyen o kadar az insan kaldiki malesef.Bu konuda yerel ureticiden malesef biz bilincsiz tuketicilere kadar uzaniyor.Ucuz olsun cok olsun mantigi ile alinan turun ozelliklerini tasimayan HATALI koloniler yuzunden 2.fotograftaki balik gibi bircok turun kirik ve turunun genetiginin barindirmayan canlilari cogaltip piayasaya surulmektedir.Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lutfimikciÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 425
lutfimikciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2014 00:23
2. fotoğraftaki balığın bildiğimiz sarı prenseslerden olmadığına adım gibi eminim. Kırma olabilir yada başka tür olabilir ama sarı prenses değil. Hayatımda sapsarı sarı prenses görmedim ve sarı prensesler tek renk sarı olmaz. Ayrıca şeritler balıklarda doğduğundan 1.5-2 ay sonra belirginleşmeye başlar ve balıklar bunu omru boyunca taşır bu strese bağlı değişkenlik gösteren bir özellik değildir. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkaabeyÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 57
mkaabeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2014 00:32
Arkadaslar tavsiyeleriniz üzerine erken davranmamak gerektigine karar verdim. Ve bir kac ilac aldim klor giderici metiler mavisi ve kaya tuzu bunlari ekleyip gozlemleyecegim.

Baliklarin akvaryumdaki fotosunu koydum. Ayrica yarin profesyonel fotograf makinasi getirip cekecegim. O zaman tam cikar goruntu.

1. Fotodakini erkek.diye verdilerdi.
2. Fotodaki de yeni yavrulamis. Hatta hepsi yeni yavrulamis dediler bana. Baliklarin hepsi arkadastan geldi. Ama digr baliklarinda karni.cokuk.





mkaabey2014-10-30 22:49:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir