Sarı Prenses Yavru Alma


Gandalf123Çevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 63
Gandalf123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2015 16:46
Benim 1 erkek 3 dişi sarı prensesim var .80 L bir akvaryumum 1 ısıtıcı ,bir normal filtre ,1 oksijen sağlayan şelale filtre ,3 cm ince silis kum 2 girintili kaya bir çömlek ve 1 de mağaram var .Balıklarımı düzenli olarak günde 2 kez besliyorum sabah akşam.Hepsi sağlıklılar. Her hafta küçük su değişimleri ve dip çekimi yapıyorum .Balıklarımdan erkek olanı dişileri kovalıyor hatta bitanesiyle kumu kazıp ,kuytu bir köşede 3 dk titreyip birbirini kokladıkları da olmuştu.(Balıklarım 6-7 cm 7 aylıklar) çiftleşmelerini istiyorum .bir eksiğim var mı acaba ortam uygun mu yardımcı olun lütfen

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumElazığÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2013
İl: Elazig
Mesaj: 1083
AkvaryumElazığÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2015 02:02
Uygulamalarınızda sıkıntı yok gibi görünüyor. Cinsiyetlerden eminseniz dişilerin tüpçük çıkarıp çıkarmadıklarına bakınınız. Üreme dönemlerinde dişilerde belirgin bir şekilde tüpçük çıkar.Yemleme miktarını azar azar sık sık yapın, imkanınız varsa günde 3-4 defa bu şekilde yemleme yapınız.
Su hacminizi artırabiliyorsanız daha büyük bir akvaryum cikletleriniz için daha uygun olacaktır. Dekoru sık sık değiştirmeyiniz. Erkeğin sahiplenebileceği bir bölge olması yeterli, dişileri o bölgeye çekip üremeyi gerçekleştirecektir. Bu bölgenin haricinde kayalık bölgede oluşturunuz. Sp ler kayalık bölgeleri çok severler. Akvaryumun önünden sürekli veya sık sık birileri geçiyorsa balıklarınız ürkebilir bu durumda üremede sorun çıkarır.
Tüm bunlarda sonuç vermiyorsa akvaryumda tarçın uygulamasını araştırınız. Keyifli hobiler [:)]

Beğenenler: [T]161022,trexxx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir