Sarı prenses ve Yunus


uçanmarulÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 26
uçanmarulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2014 19:05
Merhaba Arkadaşlar,
Size saygı değer çiftlerim'i tanıtmaya karar verdim.Onlar 3 aylıktan beri baktığım başlarda 2 erkek 7 dişi olan yunuslar.Yavrular şu an da 13 aylıklar.Ama elimde artık sadece 1 erkek 1 dişi yunus kaldı.1 erkek 6 dişiyi bir dostumun ilk akvaryumu için ona hediye ettim.

Diğer sevimli dostlarımız ise sarı prensesler.Onları 1 ay önce yunusları verince aldım.Onlarda 1 dişi 1 erkek.Daha 1 aydır birlikteler ama birbirlerine alıştıklarını düşünüyorum.Dişilerin bazı günler canlı yemle gün yapıyorlar.Erkekler ise ara sıra dişilerden sıkılınca bir gezinip geliyorlar.

Yaklaşık bir 12 gün önce planladığımız gibi dişi Yunusumuz 18 gün Ağzında kuluçka ettikten sonra 40-50 adet yavruyu (ilk yavrusuydu) doğurdu.O anne olmanın keyfini yaşarken bende kendimi bu yaşta dede ilan ettim.Yavrularda şimdi 35 cm küçük bir akvaryum da bakıyorum onlarda gayet sağlıklılar.

120-100-45 bir tankım var.Kayalıklı,ince silis kumlu,her iki haftada 1/3 dip çekim yapıyorum.Bir kaç da fotoğraf koyarak gösteriyim size onları.Telefonumun kamerası pek iyi değilim fotoğrafları netsizliği yüzünden şimdiden sizlerde özür diliyorum.

Bunlar saygı değer dişilerim:
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/164876/Fotograf0116[1].jpg[/IMG]

Bunlar ise beyfendiler:
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/164876/Fotograf0118[1].jpg[/IMG]

Bu da onların yaşam alanlarından bir kaç fotoğraf:
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/164876/Fotograf0119[1].jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/164876/Fotograf0120[1].jpg[/IMG]

Yavrular (Hiç net bir fotoğraf değil ama yine koymak istedim):
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/164876/Fotograf0121[1].jpg[/IMG]

Bu güzel dostlarımı size biraz olsun tanıttıktan sonra bir kaç sorum olacak;
1-) Haftada iki kere canlı yem veriyorum.Protein bazlı iki farklı markanın hazır yeminden günde iki öğün veriyorum(bir öğün bir marka diğer öğün öteki marka) Sizce yeterli mi ? Sizler ne tavsiye edersiniz ? 

2-) 2 haftada bir 1/3 dip çekim yapıyorum.Her hafta motorları temizliyorum.Başka yapmam gereken bir şey var mı ?

3-)Gördüğünüz gibi koca akvaryum da sadece 4 tane balık var başka balıklar almak istiyorum.Sizce yanlarına başka bir tür bir balık mı almalıyım eğer başka tür alırsam ne almalıyım ? Yoksa yunus ve sarı prenses dişi mi almalıyım ?

4-)Yavruları ise kuru artemia yem ile besliyorum.Başka ne ile beslememi tavsiye edersiniz daha çabuk boy atmaları ve renklerinin canlı olması için ?

5-)Yine 3-4 aylık 10-15 adet arası yunus,sarı prenses,iceman almayı düşünüyorum.Benim balıklarım alacağım bu yavrulara zarar verir mi birlikte yaşarlar mı ? 

6-)Demosani türü bu türler ile yaşar mı ? Uyumlu mudur ?

Okuduğunuz için teşekkür ederim.Yorumlarınızı ve tavsiyeleriniz bekliyorum.İyi hobiler :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumElazığÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2013
İl: Elazig
Mesaj: 1083
AkvaryumElazığÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2014 21:49
                1E 4D şeklinde koloni oluşturursanız daha sağlıklı olur.Tür sayısını arttırmayınız.Önce mevcut koloniyi tamamlayınız.Balık alırken türlerin, beslenme diyetlerinin uygun olmasına özen gösteriniz.
                Aşırı proteinli yemlemeden ve fazla canlı yemlemeden kaçınınız.Bu tarz yemelemeler balıkta iç parazit ve kabızlık yapabilir.Haftada 1 kez canlı yem yeterli gelecektir.Balıklarınızın yağlanmaması ve sağlıklı kalması adına haftada 1 gün aç bırakınız.
                 Motorların debisi aşırı şekilde düşmüyorsa her hafta süngerleri yıkamanıza gerek yoktur.Süngerleri yıkarken akvaryumdan aldığınız suyu kullanınız.Bu sayede filtrede konaklayan yararlı bakteri kültürü zarar görmemiş olur.Akvaryumda herhangi bir hastalık yoksa dip çekimi yapmanızı önermiyorum.Bu konuda forumun değerli üyelerinden bir akvarist arkadaşın paylaşmış olduğu konuyu okuyabilirsiniz.Keyifli hobiker

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet ziÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 31
ahmet ziÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2014 01:33
Benim sarı prensesimin ağızı dolu ve erkeğin ağzı mosmor oldu ve portakal prenses onu ısırıp kacıyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir