Salyangoz


UzayÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 201
UzayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 19:06
Merhaba,
 
Öncelikle bayramınızı kutlarım...
 
Evde bir adet 120 lt bitkili, bir adette de 20-30 lt lik cory üretimi niyetiyle kurduğum iki adet akvaryumum var. Üretim akvaryumum, değişik türdeki damızlıklarım ölünce kurulduğu şekilde kaldı. Üretim akvaryumumun içinde üstünde java fern ve moss un doğal olarak tutunmuş olduğu bir kütük, dağınık halde moss ve iki çeşit minare salyangoz var.
Ana tanktaki adi salyangozları katil salyangoz vasıtasıyla tamamen yok ettim. Küçük tankta defalarca katil salyangoz koymama rağmen minarelerden kurtulamadım. (muhtemelen küçük tanktaki su şartlarını tolere edemiyorlar)
Sorum şu; küçük tankı acil olarak kaldırmam lazım. Ama kütük ü ve moss ları kullanmak istiyorum. Ana tanka direk koyarsam minare salyangoz lar ile istila edilmek istemiyorum. (minare salyangoz katiller tarafından zor tüketiliyor ne yazık ki). Moss u ve kütüğü arındırmak için kullanabileceğim önerebileceğiz bir kimyasal var mı? 
 
Teşekkürler,
Uzay

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ugur22Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2007
İl: Edirne
Mesaj: 425
Ugur22Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2010 10:37
Uzay Bey, sanırım aşağıdaki konu size yardımcı olacaktır;

http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=126210

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagdasavciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 266
cagdasavciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2010 11:47
Cengiz bey ben akvaryumuma yeni aldığım bitkiler için permasol kullanıyorum. bitkilerin üzerindeki bütün salyangozları yok ediyor. Permasolun şöyle bir dezavantajı var sadece yaşayan salyangozları yok ediyor yumurtalara karşı pek etkili olmuyor. Bu dezavantajı ortadan kaldırmak için permasolu 10 15 günlük bir süreçte bitkiye birden fazla  kez uyguluyorum.  Bu süreçte yumurta halindeki salyangozlar yumurtadan çıkmış oluyor ve onları da yok ederek salyangozlardan kurtulmuş oluyorum. Bütün salyangozlardan kurtulduğuma kanaat getirdiğimde bitkiyi akvaryumuma koyuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir