sakura karidesler yok oldu


berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2014 23:08
Genel olarak:
Tuz, nitrat, ani su değerleri değişimi, tuz içerikli yemler, ağır metal içerikli gübre dahi katkılar, excel vb bakır içerikli katkılar, yosun gidericiler karideslerimiz için zararlıdır. Neocardinia akvaryumlarında normal şartlarda çok çok az olarak kullanılmasında sıkıntı tabiiki yok ( ben 1/4 oranında kullanıyorum genelde gübreleri )

Crs cbs ve taibee türlerinde ise anında ölüm görürsünüz.

Co2 özellikle düzensiz verilen (oto ph controller olmayan sistemlerden bahsediyorum) tds dediğimiz iletkenlik değerini arttırır ph ı düşürür. Bende denemiştim arada sırada günde 2-3 saat vermiştim ph 0,3 oranından daha fazla düşmemişti. Fakat o dönem zaman zaman ölümler gördüm ve hatta yavruları hiç görmedim.

Özellikle iletkenlik değeri artışı yavruları çok fazla etkiliyor( normal çeşme suyu 400 civarıdır, osmos suları ise 20 ye kadar düşer, crs cbs ler 230 civarı iletkenlikte beslenir )

Yavru karidesler 3-4 saatde bir kabuk değiştirir, büyükler ise haftada bir düşünün her gün deriniz değişiyor kıbrısta 50 derecede :))

Dolayısıyla su değerleri düzgün olmassa ölürler. Yavrular daha hassatırlar.

Peki napacağız? Ya akvaryumumuzu çok düzenli bir hale getirip minimum katkı ve karides yemi statüsündeki yemlerle besleyeceğiz ya da bir kısım arkadaşların karşı olduğu ama benim yanında olduğum çeşitli pahalı karides katkıları kullanacağız böylece canlılarımız sürekli mineral desteği canlıların kabuk gelişimine katkıda bulunacak. Ama su değerleri esastır.

Başlangıç için para harcamaya gerek yok. Su değerleriniz sabit olsun yeter. Timur bey ve diğer üreticilerin su değerini sabit tutmak adına önerdiği en önemli cihaz ise basit ve ucuz "buhar camı" :))

Böylece buharlaşan su geri geliyor ve su değerlerimiz sabit kalıyor.

Karides akvaryumu başta çok kolay duruyor fakat her canlı gibi derinleştikçe öğretici ve zorluğu ortaya çıkıyor. Bit kadar yaratığın sırtındaki kırmızılık arttı doğru katkıyı kullanmışım diye bütün gün mutlu gezmek de işin piskopatça zevki:))

Sonuç: co2 üreme beklentisiyle kurulan tanklarda diğer herşey doğru yapılsa dahi tavsiye edilmez. Sadece beslemek istediğin tankda ise benim deneyimlediğim yaşamlarını kısaltıyor.

Buna rağmen ilk başlarda o kadar bilmeden işgence ettiğim canlılarımdan 2 senedir yaşayan 1 tane bireyim halen sağlıklı doğum yapıyor. 3cm oldu nerdeyse biraz daha büyürse korkmaya başlıcam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deamodÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 390
deamodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 01:59
Berk bey elinize kolunuza sağlık. 

Sadece bir tuşla tebrik etmek yada teşekkür etmek yetmedi. Üşenmeden sıkılmadan oturup yazmışsın çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı kesinlikle dikkate alıcam. 

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deamodÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 390
deamodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 13:38
Yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladılar dün 7 tane saydım :) Kırmızı kırmızı pek tatlılar..

Beğenenler: [T]200269,Marshal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir