Sağlıkta ani değişim ?


DavutÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 119
DavutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2007 14:28
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yan yatma,renkte solma, deride lekeler

Akvaryum Kapasitesi (litre):200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: vatoz, salyangoz ve melek

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ph da ani değişim yok nitrat seviyesi artmamış sıcaklık  28 derece

Filitrasyon: dış filtre mevcut

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Bir süre karantina tankında bulundurduğum melekleri sağlıklı olduklarına kanaat getirdikten sonra ana tanka aldım. Bunu yaptığımda akşamdı sabh kalktığımda 4 cm lik discusum ölmüştü,15 cm lik olan ise birden ağır hastalandı ve yan yatmaya başladı. Deride bölge bölge beyazlıklar var gibi, akvaryumda sağlıksız şekilde dibte duruyordu. sağlıklı görünen fakat köşeye saklanmış olan diğer discusumu da riske etmemek için karantinaya aldım ve flgyl ile bactrim tedavisine bailadım ısıyı arttırınca yarım saat sonra daha rahat yüzmeye başladılar. Tedaviyi sürdüreceğim; bu arada ana tankta camda ilerleyen kıl kalınlığında beyaz kurt gibi bir canlı gördüm, bu acaba parazitmi ? bundan mı kaynaklamış olabilir yoksa yoksa meleklerin bağışıklığının bulunduğu bir hastalıkmı ? Ana tankı da filtreyle beraber dezenfekte etmelimiyim acaba ; Yardım ederseniz sevinirim.
    Bu arada daha önce meleklerim ve discuslarım hem sarmısaklı yemler hemde B vitamini emdirilmiş yemleri gayet iştahlı şekilde tüketiyorlardı Tabi dün geceye kadar
Davut2007-4-5 14:33:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DavutÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 119
DavutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2007 17:28
Sanırım cevabını buldum; ilkönce kurt yada parazit diye arama yapınca hiçbirşey çıkmamıştı en son solucan olarak arama yapıp bu konuda sorulmuş sorulara cevaben aşağıdaki makale çıktı karşıma. İhtiyacı olanlara:
www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=932

Bu arada discusum karantinada. Sabahki ölmek üzere olan değil sanki başka balıkla yer değiştirmiş. Hiçbirşeyi yokmuş gibi görünüyor. Bu kadar çabuk düzelme göstermez herhalde ? Anlayamadım acaba başka sıkıntısı mı vardı ?

Davut2007-4-5 17:32:9

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir