Saf Mı Kırma mı?


reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2007 17:43
[QUOTE=citronx]Uğur Abi;doğru diyosunda yunusa en çok benzeyen ve dış görünüşünü yansıtan balık olduğu için elektra seçiliyor olabilirmi? Daha 1 ay öncesine kadar üretimhanesi olan bir abimizde bu balıklar vardı. Sonuçta talep görmeyen bir balık,sebebi de yunusla yanyana geliğinde birinin masum bebek gibi bakması diğerinde ise yunusun yanına koyulunca göze hoş gelen aynı özelliklerinin olmaması. Zaten piyasada neden olsunki elektra? Üretimhanelerde yunusla kırılıp üretilen türlerde sonuçta bir şekilde üreyip elektra ve yunusun özelliklerini taşıyor. Yoksa bunu bu hale getiren yine biz ve forumdaki diğer üye arkadaşlarımızdır. 200-300 litrede malawi beslemek istiyorum tür hakkında yardımcı olurmusunuz diye sorana elektra tavsiye edenini görmedim. Saygılar...[/QUOTE]
 
Faruk;Her üretimhanede kırma yunus üretilmiyor.Neden saf bir electra üretmek varken insanlar yunus ile kırıp üretsinlerki?Forumda electra beslememiş,nasıl bir balıktır tecrübe etmemiş çok akvarist var.Benimde zaten anlatmaya çalıştığım olay budur.Yunus farklı bir balıktır electra farklı.
 
Neden insanlar electra beslemek istemiyorlar?Cevabı forumun her yerinde var.''Electra yunus ile kırılıyor''benim anlatmaya çalıştığımda şudur;Yunus sadece electra ile değil bir çok balıkla çiftleşir ve melezlenir.Bu kadar balıkla çiftleşen,melezlenen yunus herkese tavsiye ediliyorda,electra tavsiye edilmiyor?Dediğim gibi electra ülkemizde hakettiği değeri bulamayan bir malavi türüdür.Herkese tavsiye ederim,son derece uysal ve her türlü karma akvaryumda uyumlu bir balıktır electra.
 
Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir