Red Sea Max 130D ve Sera Marin Biotop Cub130


canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 17:49
Merhaba arkadaslar,
  Deniz akvaryumuna geçmeyi planliyorum. Sebebi cok daha canli renklere sahip baliklarin olmasi ve yeterli kaya ile rengarenk olusu. Bitki dikme derdi yok. Bitkilerin yasamasi icin takviye besin, Co2 vs derdi yok. Koy kayayi sistem duzenini stabil tut hertaraf canli kayniyor. Birde onlarin olusumlarini gelisimlerini izlemek guzel. Bakimi nasildir vs herhangi bir bilgim yok ama olsun. Fiyat arastiriyorum suan.

  Oncelikle o fiyatlara ne sistemler kurarim diyen arkadaslar cikicak. Ama yasadigim yerde malesef tam tersi. Ispanya da yasiyorum. Askari ucret 850-1250 € arasinda RedSea 130d nin fiyati 800-900€ arasinda. SeraMarin 130 ise 300-400€ arasinda. Ben bir camciya gidip ayni olculari yaptirsam Akvaryum ve sump 100€. Standart deniz akvaryumu donanimlari skimer filtre o bu alsam 150€ da oyle harciyacam. Bunun tuzu var ilaci var olcum cihazlari var test kiti var kumu var. 150 € oyle gitti. Toplam 400€ yol masrafi kargo obu 450 € . Sistem kurulumu vs de cabasi. Hic elimi surmedim sistem kurulumlarina illa hata yaparim cunku tecrube yok. Bu yuzden hazir SeraMarin 130 alirim daha iyi. Kum ve dalga motoru haric tum gereksinimler kitin icinde var zaten... Yani sizin gordugunuz fiyatlar fais fiyatlardir. 800 liraya aldiklari akvaryumlari hadi vergi felanda koyalim 1000 lira olsun. Sonrasinda 1500 liraya satiyorlar. Hic boyle kar yapilirmi arkadas.  Herneyse...

  Simdi arkadaslar. Bu urunler ilk baslarda dogal olarak randimanli calisicaktir. Ama deniz akvaryumunun tam olusmasi icin 1 sene sart. Bu zaman icersinde zaten sistem epey yipranmis olucak gibi geliyor bana. Sonrasin da ise, o kayanin uzerindeki canli yukunu yasatmak zorlasicak. Sistemin cokmesi demek facia. Sirf balik kaybindan bi 200€ gider zaten. Kaya oldurulur temizlenir asamalardan gecirilir tekrar canlanir ama olan baliklara ugrasilan zamana emege olur. Sonra sil bastan kurulum gerekir.
 
  Fiyat konusunda RedSea Pahali ama donanimi guclu. Kit icersinde SeraMarin kitine gore daha fazla urun var. SeraMarin in fiyati cok uygun donanimi pek iyi sayilmaz ama akvaryum olculerinin ayni olusu birde Sera firmasinin 40 yillik tecrubesi beni SeraMarin i almaya itiyor. Incelemelerim dogrultusunda aralarindaki tek fark filtre. Akvaryum yapisi ust kapak dizayni. Isiklandirma RedSea de biraz daha iyi ve guclu. Degisim gerektiginde bulunmasi zor. SeraMarin isiklandirmasi fena sayilmaz takviye isiklandirma yapilabilir. Degisim gerektiginde bulunmasi kolay cunku cok unlu bir firma bayilerden herhangi birine siparisi verilip rahatlikla getirtebilinir. 

  Siz olsaydiniz ne yapardiniz arkadaslar? Benim derdim canli kayalarim olsun rengarek. Ilgi cekici temizleme gurubu canlilari.  4-5 sevimli balik. Otesini dusunmuyorum. Bundan buyugunu istemiyorum. He belki RedSea Max 250 olabilir. 130D ile aralarinda akvaryum boyutundan ve isiklandirmasindan baska herhangi bir fark yok. Filtreleri ayni.

  Kafam karisik biraz, ne yapayim arkadaslar? SeraMarin 130 alip tecrube kazanip. 2 sene sonra satip yerine daha kapsamli sisteme sahip daha gelismis bir akvaryum alip hobiye devam etmekte iyi fikir. Boylece Sera nin akvaryumunu test etmis olurum, bekli cok memnun kalir iyiki almisim derim.

Yorum degerli Ustalarin... 
Tesekkur ederim.

Kafasi%20Karismis SikkinKaçikHimmm

Not: Turkce karekterleri kullanmadigim icin ozur dilerim. Klavyem Ispanyolca. Uzun suredir boyle kullaniyorum, hernekadar turkce klavye moduna alsamda yazimda illa zorluk oluyor. Isgenceye donuyor. Buyuzden affiniza siginiyorum.
canafar2011-01-01 17:55:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 19:03
Tuzlu suya başlama kararınızdan dolayı tebrik ederim Selim Bey. Sizin de fark etmiş olduğunuz gibi rengarenk, canlı çeşitliliğinde sınırsız bir dünya ama bakım ihtiyaçları hi-tech bir bitkiliden çok farklı değil. Bitkili akvaryumlarla da  ilgilenen biri olarak hevesinizi kırmak istemem ama gereken bakımlar yapılmadığında bozulan su değerlerini yakalamak bitkili tanklardan daha zor. Kısacası kur sistemi, ekle kumu ve kayayı yeterli, diyebileceğimiz bir sistem değil.Tebessüm Hazır sistem bir tankla başlamayı düşünmek son derece yerinde bir karar olmuş, bilgi birikimi ve deneyim arttıkça kendi sisteminizi oluşturmak daha mantıklı. Markalar hakkında en iyi bilgiyi kullananlar verecektir, sizede bütçenize uygun olanını seçmek kalacak. Biraz araştırma ve okunan bolca makaleyle sorunsuz bir kurulum gerçekleştirmek mümkün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 19:41
Evet haklisiniz, Yuksek destekli bitkili akvaryum ile bakımı aynı olabilir. Ama su degerlerini stabil tuttuktan sonra pek problem yasanacagini sanmiyorum. En azindan bitki budama yok. Turlu turlu hastalıklar yok. Su tuzlu oldugu icin bircok hastalik ortadan kalkmis oluyor. Sistem cokmedigi surece su kimyası telorans degerlerinin disina cikmadigi surece sorum olmaz gibi geliyor.  Ilk kurulum biraz zor olur hatta kayaları koyana kadar problem cikma ihtimali cok dusuk. Kayalar ilave edildiginde artık kontrol altında tutmak gerekir. Kayalar biraz sans isi olucagı icin. Saglikli bir kaya gelirse bir sikinti olmayacaktir. Canli yuku 4. 5. i ayın sonunda artıcak hem kayalardaki canlilar hem ilave edilen canlilar akvaryum suyunu sistemini zorlamaya basliyacak. İste buradan itibaren asil bakim basliyacak. Bu surec icersinde neler ogrenilmezki... Yuksek destekli bitkili tankta daha kayiplar ilk baslarda basliyor. Yapilan hatalar affedilmeyecek sekilde olabiliyor. Bence akvaryum hobiciligine hazir sistem deniz akvaryumları ile baslamak daha faydali. Butce yeterli ise eger. İlk 3-4 ay cok sey ogreniliyor su degerlerini stabil tutmak gibi.. Ama tatli suda oyle degil. Tankı kur 2 hafta bekle balikları at. O kadar bilincsiz kurulan tanklar oluyorki. Bunlara aldiris etmiyoruz. Cunku hersey ucuz. Neon tetra balikların tanesi burda 1.80€ Neden 6 tane alip denemeyim ki ? 4 Kok bitki atarim ne olur ki? Kaybim ne olur. Deniz akvaryumunda oyle degil iste. Arzulara yenilmek zor. Ne olur diyemiyorsunuz. Cunku kurulan sistemler hep bilincli. Bunlari gordugumuz icin bide canlilarin fiyatlar el yaktıgı icin deneme yanilma yontemi ile baslamak yerine bilincli kurulumla baslamak zorunda kalıyoruz. Canlı kaya olurse tekrar canlanması ayları alıyor. Bir palyonco baliginin fiyati 50€ burada. Hadi yerse at akvaryuma istedigin zaman. Yemez. Oyuzden deniz akvaryumları hobicilerin dizginlerini cekiyor. Deneme yanilma yontemi yok. Surec var ve tutturulması gereken oturtulmasi gereken bir sistem var aksi halde hepsi bosa gidicek... Buyuzden tercih ediyorum...

Hazır sistemlere sahip kisiler yardimci olurlar insallah bende biraz arastırma yapayım....
canafar2011-01-01 19:44:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 708
mmonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 22:19
Hoşgeldiniz, İspanya'da nereden katılıyorsunuz ? :) Avrupa'da olduğunuz için şanslısınız, daha pek çok çeşit hazır sistem araştırabilirsiniz. mmoner2011-01-01 22:21:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2011 00:24
Palma de Mallorca adadayım.  Evet ama malesef hepsi Alman urunu. Yani avrupa da satılan urunler malesef bilindik... Benim tek avantajim fiyat. Disardan gelicek urunlerde gumruk derdi yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

u.uçarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]5,1,12215[/C] [C]5,2,12215[/C] [C]7,3,12215[/C]
Kayıt: 24/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 620
u.uçarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 21:17
Öncelikle acele etmeyin, yerli ve yabancı kaynakları, forumları bol bol okuyun.Sonra Nano Resif için DIY yapımda tercih edilebilir, dediğiniz Redsea 130 D de.

Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 14:32
Yorumlaruniz icin tesekurler acele etmiyorum zaten. Suan hem hazir sistem akvaryumlarini arastiriyorum hemde forumlari geziyorum nasil kuruluyor kim ne yapmis neleri bilmem gerek...

Bu arada birsey sorucam..

Red sea max , Sera marin biotiop , Boyu tl 550 en cok rastlanan hazirsistemler. En ucuzu Boyu marka. Sera nin deniz akvaryumu ile Boyu marka nin deniz akvaryumu birebir ayni. Gidipte incelemedim ama internetten baktim filtreleme sistemi ayni. Buyuk ihtimal skimer Uv Pompa moturu felan da aynidir... Belki plastik kalitesi ve aydinlatma malzeme kaliteleri farklidir. Ama oyle aralarinda hicte 100€ luk fark varmis gibi durmuyor. Sera pahali tabiki... Ikisindende vaz gectim. Simdi elimde bi red sea max kaldi... Yokmu sizlerin bildigi baska marka ve modeller?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 708
mmonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 16:37
Hocam şuraya bir göz atın, farklı olarak aquamedic var...Almanya
 
 
Burada da çeşit var...UK
 
 
Burası Amerika, JBJ, ELOS, Oceanic gibi markalar...
 
 
Boyu da olur, sera da olur, redsea de olur bence başlamak için hepsi uygun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 00:01
Murat Bey , gercekten cok tesekkur ederim. Benim icin zahmet etmissiniz.
  Evet baslangic icin markanin pek onemi yok. Onemli olan suyu kontrol etmeyi ogrenmek canlilarin bakimlari hakkinda bilgi sahibi olmak vs... Butun markalarin skimmer leri beni idare edicektir. Filtre sismeleri beni idare edicektir. Evet diger kaliteli marka ve modellere gore belki daha sIk bakim yapmam gerekir daha dikkatli olmam gerekir. Sistem ekipmanina guvenmektense surekli kendim gozetim altından tutmak zorunda kalıcam. Ama soyle bir gercek var. Isık onemli sanirim okudugum konularda isigin oneminden cok bahsediliyor. En azından bazı kaya canlilari icin... Yani tuzlu su hazirlayip birkac kaya koyup vs sistemi hazirlayip balik bakmak istemiyorum. Kucuk bir okyanus olusturmak istiyorum. O yuzden isik sistemi onemli hatta skimmer da onemli olucak. Bir sene icersinde sistem yetmez ise yeni bir akvaryuma gecmek zorunda kalirim. Alicagim sistemi uzun sure kullanmak istiyorum. Ben tecrübesiz oldugum icin sistem her ihtiyacimi karsilayacak ama ben tecrube kazandikca hacim yettigi surece kaya ve canli sayisini arttiricam. Beni ekipman olarak 6 ay sonra yari yolda birakan bir sistem olmamasi icin fiyat ve performans ortalamasi iyi bir urun ariyorum... 

Vaktim cok, tatli su akvaryumlarda yaptigim hatalari tuzlu suda yapmak istemiyorum. Sabirsizim biraz ondan oldu bazi hatalar ama bu hobide sabirli olmayi forumlarda vakit gecirerek ogrenicem...

Verdiginiz linkleri inceliyorum....

Birde su yonden bakmak lazim. Markalar urunlerinin yaninda nekadar akvaryum malzemesi veriyorlar.  Ornegin 200 € sadece akvaryumu almaktansa, 300 € verir baska marka alirim belki normalden daha az masraf yapmis olurum...
canafar2011-01-06 00:25:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 708
mmonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 15:14
Sizinde gözlemlediğiniz gibi, genelde hazır sistemlerin hepsi bir süre sonra modifiye edilmekte, özellikle ışık sistemleri, SPS lere geçişte değişim istiyor.
 
Ama mesela Boyu nun Metal Hlide lambalı setleri var, onlar da suya yakın, suyu ısıtıyor diyorlar.
 
Daha sonra medya koymak için arkadaki sump larda ve PS'lerde değişikliğe gidiliyor. Red Sea ciler mesela Tunze9002 skimmer takıyorlar sonradan...bunlar gibi pek çok örnek var.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 00:48
  Arkadaslar arastira arastira hal oldum resmen. Malesef Sera, Boyu ve turevleri malesef hic iyi degil Ps leri resmen oyuncak. Sera dan hele beklemiyordum, resmen minnacik ise yaramayacak bir Ps. Isıklandırmaların ise hic bir ozelligi yok. Biraz mavi biraz beyaz isik 4 led ile isiklandirma yapmislar.  Ikisininde modifiyesi mumkun degil. Isıkta takiveye yapilabilir. Biraz elektrik bilgisi ile birseyler yapılabilir ama Ps leri degistirmenin imkani olmiyacak sump denilen arka bolumun alani cok kucuk. Turkiyede fiyatlara baktimda... Bu iki markanin fiyatlari cok fazla fais fiyatlar. Hatta Sera nin akvaryumu tam bir para tuzagi... Almayin arkadaşlar paralariniza yazik.
Hazır sistemin tek avantiji derli toplu bir sistem olmasiydi... Ama sanirim sonunda sistemi kendim yapmaya karar vericem. Sadece redsea max 130d yi (130 degil) biraz daha ayrıntılı arastiricam ondada sikayetler gerirse is basa dusuyor. Red Sea Max evet pahalı ama kumu tuzu ve 6 aylık bakım urunleri setin icinde. Uzerinde cok iyi bir elektrik sistemi var duzenli ve zamanlayıcı mevcut.

Neyse benim gibi arastirma icersinde olan olucak arkadasların kulagina kupe olsun...


http://redseafish.com/redseamax/250Temp/redseamax/130D_filtration_big.html Red sea max 130d
sump bolumu.

130D ve 130 Modelindeki Ps farki... Kırmızı olarak isaretledim.
http://www.4shared.com/photo/xjrZCTjq/Ekran_Alnts_2.html
canafar2011-01-07 01:19:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir