Ranchum Salygoza Saldırıyor


MeselaYaniÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2016
İl: Aydin
Mesaj: 59
MeselaYaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2017 23:36
Ranchu japon balığım son zamanlarda salyangozlara karşı tacizlerde bulunuyor. Öncesinde pek önemsemiyordum ama gittikçe sık ve sert hamlelere başladı. Açık salyangozların antenlerine saldırıyor. Kapalıları ise top gibi yuvarlıyor. Bu durum çok can sıkıcı olmaya başladı nasıl müdahale edebilirim ? Balığım 8 cm boyutunda hemen hemen bir yumruk kadar. Diğer 3 aslanbaşım ise 5 cm civarlarında.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaizerdarÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14028,1[/B]
Kayıt: 08/04/2016
İl: Eskisehir
Mesaj: 193
kaizerdarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2017 03:01
Ranchu'nuzun salyangozlara karşı davranışı oyun oynama amaçlı meraklı hareketlerden ibaret değil de gerçekten saldırı niteliğindeyse bu konuda yapılabilecek pratik bir çözüm pek yok gibi. "Akvaryum hacmi kısıtlı olduğu için takılıyorlardır veya stresten yapıyorlardır" diyeceğim, akvaryum hacminiz yeterli. Büyük ihtimalle yeterli yemlemeyi de yapıyorsunuzdur. Geriye söylenecek bir şey kalmıyor. Çünkü ikisi de zararsız olarak bilinen türler.

Elma salyangozları saldırıyı hissettikleri anda zarar görmemek için hemen kabuklarına çekilip saldırıdan kurtulurlar. Ama yine de japon balıklarının elma salyangozlarını yediği duyulmamış bir şey değil. Bizzat baktığım 2 elma salyangozu, (daha önce 2-3 salyangozu yiyen) bir japon balığının elinden kurtulmaları için bana emanet edildiler.

Durumu bir süre daha gözlemleyin. Büyük olan balığınızı yemleme yaparken kayırın, diğerlerinden daha fazla yem verin. Eğer olmayacak gibiyse siz de ayrı bir akvaryumda bakın veya başka birine emanet edin. Tek çözüm maalesef bu gibi görünüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2017 10:35
Tanıdık bir akvaryumcudan elma salyangozu istemiştim, “japonların antenlerini yer, yazık günahtır, alma” diyerek vazgeçirmişti beni. Bazı japonlarda görülen bir şey. Ne kadar doyursanız da canı sıkıldığında hayvana saracaktır. En iyi çözüm salyangozları ayrı beslemeniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir