Prodac Test Po4 Ve Prodac Test Fe Yorumlarım


math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2017 21:36
güncelleme: ürünle ilgili prodac international ve türkiye firmaları iletişim kurdular durumu inceliyorlar po4 testi bana eski versiyon gelmiş aldığım yer ile iletişim kuracağım. Fe testi ile ilgili olan gelişmeleri paylaşacağım.

güncelleme 2: po4 testini aldığım yere geri iade ettim son kullanma testi olmadığı için. fe testi prodac italyada florena ile test yaptılar ve 5 ml 1 damla ile demiri tespit edebildiklerini söylediler, ben daha sonra biri eski biri yeni olmak üzere 2 farklı florena ile daha test ettim ancak herhangi bir sonuç elde edemedim. Yani toplamda 3 farklı florena ile başarısız sonuç elde ettim. Firma Türkiye distrübütörü teknik bölmünden biri ile pek memnun kalmadığım bir görüşme yaptım. Eğer elinde prodac fe testi olan florena kullanan varsa lütfen sonuçlarını paylaşsın tam anlayalım ölçüyomu ölçmüyo mu.

Arkadaşlar Selamlar,

Geçen hafta akvaryumdaki su değerlerimi bitki açısından test edebilmek ve yosun sorunu kontrolü yapabilmek için jbl easy test ile beraber bu iki ürünü de sipariş ettim. Demir testi ile ilgili sera florena konusu açmıştım orada görmüşsünüzdür belki. Demir testinde şöyle bir durum mevcut. Az miktardan yoğuna kadar sera florena içeren suya test hiç bir şekilde cevap vermiyor çok yoğun bile olsa 0 sonucu veriyor. Reeflowers All inclusive de ise test cevap veriyor yani renk değişimi oluyor. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ancak doğrudur herhalde.

PO4 testini ilk defa akvaryuma uyguladığımda 0,5 mg/l gibi bir renge tekabül etti. Ancak az önce tam renkler nedir onu anlayayım diye bir test uyguladım. Testim şu şekilde 1 litre şebeke suyu üzerine. 0 dan 5mg/l 'ye denk gelecek şekilde içerisine reeflowers Phosphate ekledim. Aşamalı bir şekilde ekledim toplam 4,5 aşama, her aşamada ölçüm yaptım kit ile ama maalesef ki renk 0'da, 0.5'de, 1'de, 2 de, 5ppm de hep aynı idi. Fe şişelerinin altında skt olmasına rağmen PO4 şişelerinde yoktu belki tarihi geçmiş olabilir. Reefloowers'un ürünü mü bozuk ve ya sera'nın ürünü de mi bozuk bilemeyeceğim.

Gördüklerimi sizinle de paylaşmak istedim, çünkü ben yorum aradığımda pek bulamamıştım. Eğer bu gözlemlerimde bir yanlış varsa seve seve düzeltirim.

Herkese iyi hobiler.[EDIT]math1,2017-11-20 01:43:05[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]200733,ibrahim3444[/T][T]89701,yakupb[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir