Power Led Tavsiye.


ozan82Çevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 7
ozan82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 19:02
Herkese Merhabalar biz hala dizilim le uğraşmaktayız herhalde bir daha ki haftaya biterse fotoğraflarını yayınlayacağım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GalathirÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 325
GalathirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 01:35
[QUOTE=inspector]Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var. Benim 120*40*50 lik akavaryumun kapağında aydınlatma olarak 2*54 watt t5 floresan var. Dün bunların arasına bir elektrikçi de 3 şerit led bağladım. ( Bilgisayar şarj aletini adaptör olarak kullandı) Ama adaptör aşırı derede ısındı. Ayrıca kapaktan da yanık kokusuna benzemeyen değişik bir koku yayılmaya başladı. Yaptırdığım elektrikçiyi aradım, adaptörü değiştirelim, lede uygun bir adaptör bağlayalım dedi. Kapaktan gelen koku için de slikonlar erimiştir dedi. t5 lerin arasında bu sistem çalışır mı? Buradan araştırdığımda fanları ve soğutma levhalarından haberdar oldum. 

Anlattığım şekilde tehlikeli bir durum oluşturur mu? Eğer varsa tamamen iptal edip sökeceğim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. 
[/QUOTE]

Aslında şerit led kullanan arkadaşlar bu aydınlatma tipinden randıman almışlardır fakat şöyleki aydınlatmanın olduğu tank derinliği 40cm civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Daha derin tanklarda maalesef şerit ledler güçsüz kaldığından ışığını zemine kadar ilerletmede zayıf kalıyorlar. Eğer şansınız ve vaktiniz varsa power led kullanmanızı tavsiye edeceğim. Hazır soğutucu blok ve fan düşünüyorsanız. Power ledden kesin sonuç alırsınız. 50cm derinlikteki bir tank için 8000 veya 9000K değerinde power ledler işinizi görecektir. Bunları Ledstok ta bulabilirsiniz. Floresanla kombin yapacağınız için 30-32 arasında 1 wattlık power led eklemeyi deneyin. Işıktan memnun olursaniz devamı için güzel bir beyin cimnastiği yaparız :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir