plastik kapak akvaryumlara dış filitre yapımı


ÜtopyaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2015
İl: Zonguldak
Mesaj: 58
ÜtopyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2015 20:08
Merhaba arkadaşlar;

Bu hobinin bana kalırsa en güzel yanı, kişinin hayal gücü ve el becerisinin ortak paydada buluşmasıyla oluşan yeni pratik araçlardır. Birçok kişinin evimdeki sistemi beğenmesi nedeniyle bu pratik çözümümü sizlerinde faydalanması açısından,paylaşıma açmak istedim.

Birçok hobici nin en kolay ulaşa bildiği plastik kapaklı akvaryumlardır ve bu nedenden ötürü en yaygın modeller bu tanklardır. benimde bir tankım 1m olan modellerinden. malum bu tankların ölçüleri dış motor için kullanıma çok uygun olmuyor. ayrıca kapak yapısı da dış filitre kullanımını engeller. Amatecrübelerimizde derki dış filitre temizlik(hem fiziksel hemde biyolojik) açısından olmazsa olmazdır. ben bu sıkıntımı bir iç filitre ve afiyetle yenmiş 3 dondurma kabıyla çözdüm ve çok başarılı bir sonuç aldım. ekonomik bir fiyata aldığınız iç filitrenin su tahliye çıkışından bir plastik esnek boruyla çıkış yaptım. bir ucu morun çıkışında diğer ucuda aynı boyda açtığım delik içinden dondurma kabının içine yeleştirdim ve diğer kaplarıda ortalarından delere yine bir boru vasıtasıyla birleştirdim. en son kabında altında birçok delik açtım. ilk kaba bio sünger 2. kaba seramik ve bioball en son altı delik olan kabıda elyaf yerleştirdim. sonucunda iç filitreden ilk kalın parçalar akabinde ilk kapta yine siyah süngerden geçeren fiziksel temizliği 2. kaptan biyolojik temizliği 3 kaptansa süzme işlemini yaptım. bu sistemin en güzel yanı birçok sorunu tek seferde çözmüş olmasıdır. ilk olarak kaplar plastik kapağın içine çok rahatoturduğuiçin görsel bir kirlilik yok. 2. pratikliği 3 kaptan su akvaryuma döküldüğü için hava motruna ve onun gürültüsünü çekmeye gerek kalmıyor( bu inanılmaz bir avantajtır) ve en önemli avantajı 1500 litre net çeviren bir dış motoru en uygun 350 400 tl den uygun almak mümkün değil( lifetech gibi modelleri listenin dışında tutuyorum tecrübeli kişiler bunun anlamını bilir) 400 tl bir dış motor yerine 20 30 liralık bir iç motor sorunu çözüyor. ayrıca hava motorunuda sesliğini önplana alırsak 60 70 tl den başlıyor. sonucunda 450 tl yerine maksimum malzemelerle 50 tl çözüyorsunuz. ve temizliğide çok rahat olduğu için sökme derdi yok musluk kırılma derdi yok motorun milinin bozulup ses derdi yok. kısaca fiyat performan açısından mükemmel bir çözümdür. sizlerle paylaşmak istedim.
 hepinize sağlıklı tanklar ve keyifli hobiler...


not: yazım hatalarımın farkındayım lakin pc deki bir sıkıntı yüzünden düzeltmeye çalışırken yaıları sildiği için çok fazla müdahale edemiyorum baştabunun için özür dilerim. ayrıca isteyen olursa telefondan fotoğraflarını göndere bilirim. daha iyi anlaşılması için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cafermutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1318
cafermutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2015 14:41
Güzel birşey çıkarmış sin. Resim koyabilir misin.ne yaptığını daha iyi anlayabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir