Piranalarım Ölüyor :(


Hüseyin UygunÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 187
Hüseyin UygunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 18:47
Heves ettim 3 tane Pirana aldım Dün gece biri öldü az öncede biri öldü son bi tane kaldı suyun zehirlenmıstır dıye suyunu degıstırdım banyoya koydum akvaryumla acıkcası bütün hevesim kactı hayvanlarım bosu bosuna telef oldu sizce nerde yanlıs yapmıs olabılırım et verıyorum yemıyorlar ciğer verıyorum yemıyorlar ne yapıcagımı sasırdım 2-3 gun yemek yemez dedıler 3 günü doldurmadan hepsı öldü son 1 tane kaldı daha yavrular :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 18:59
http://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp

Akvaryum boyutu: Piranalarınızı almadan önce akvaryumunuzun hesabını doğru yapmalısınız. Size önerimiz 2 adet pirana için 220 litrelik bir akvaryum seçmenizdir. Ondan sonra ekleyeceğiniz her balık için 70 litre büyümeli akvaryumunuz. Tabi ki bundan az hacimde akvaryumda piranalarınızı besleyebilirsiniz. Ama balıklarınızın mutluluğu ve doğal çevrelerindeki o karakteristik yaşam biçimini gözleyemezsiniz. Yüksekliği fazla olan ve çok köşeli akvaryumları tercih etmeyiniz.

Akvaryum Yeri: Akvaryumunuzu odanızın en az ışık gören noktasına yerleştirmelisiniz. Böylece hem suyu gereğinden fazla ısınmaz hem de alg oluşumunun önüne geçmiş oluruz. Ayrıca fazla akvaryumunuz fazla ayakaltında olmamalıdır. Devamlı insanların gelip geçmesi balıklarda stres yaratabilir.

Suyun Özellikleri: Piranalar gerçekten dayanıklı balıklardır. Hemen her tür su ortamı içinde hayatlarını devam ettirebilirler. Ama onlar için ideal su özellikleri 24-27C arasındaki su sıcaklığına, 5,5–8 arası pH değerine sahip dinlenmiş sudur.

Akvaryum Işıklandırması: Piranalar geleneksel olarak loş ışıklı bölgelerde yaşamaya alışıklardır. Amazon nehirlerinde genelde yağmurlu geçen mevsimlerde su içindeki kaya ve ağaç oyuklarına sığınır direk ışıktan kaçarlar. Büyük gözbebeklerine sahip olan piranalar bu sayede direk ışığı absorbe edebilirler. Akvaryum ışıklarını mümkün olduğunca açmamaya özen gösterin, eğer açmanız gerekiyorsa bilin ki piranalar bu duruma tahammül edeceklerdir ama çok sinirli davranışlar göstereceklerdir. Eğer ışık kullanmak istiyorsanız akvaryum için geniş yapraklı akvaryum bitkileri tercih ediniz. Bu sayede piranalar bu yaprakların arkasına sığınarak direk ışığın kendilerini rahatsız etmelerinden kurtulacaklardır. 

Akvaryum Aksesuarları: Akvaryumunuzun içine koyacağınız aksesuarları seçerken plastik veya gerçek bitkiler konusunda yukarıda yazdığımız gibi tavsiyemiz geniş yapraklı bitkiler seçmenizdir. Eğer akvaryumunuzun zemini için torf ( Singapur kütüğü ) kullanmak niyetinde iseniz akvaryuma koymadan önce torfu bir süre su içinde bekletip üzerindeki bütün toz ve kabukların ayrılıp temizlenmesini bekleyin böylece akvaryumunuzun kirlenmesini engellersiniz. Bunu tam olarak nasıl anlayacaksınız? Torfu koyduğunuz suyun rengi kahverengi olunca tazeleyin, bunu suyun rengi değişmeyinceye kadar tekrarlayın. 

Akvaryumunuza çakıl taşları da koyabilirsiniz. Ben doğal renkli çakıl taşlarını koymayı tercih ediyorum ama siz keyfinize göre bir renk seçebilirsiniz. Yalnız çok iyi yıkayıp öyle akvaryuma eklemeyi unutmayın. 

Kayalar; kaya tercihlerinizde sivri kayaları kesinlikle tercih etmeyiniz, balıklarınız kendilerini yaralayabilirler. Granit, bazalt, Gneiss, Kuartz kayalar akvaryumunuz için uygundur. Kesinlikle ama kesinlikle alkalin ve mermer türü taşları akvaryumunuza koymayın. 

Bu aksesuarlar harici akvaryumunuza PVC’den küpler, evler, dalgıç ve sandıklar vs. ekleyebilirsiniz bu sizin zevkinize kalmıştır. 

Filtre ve diğer ekipmanlar: Akvaryumunuzun büyüklüğüne göre dahili yada harici filtre kullanabilirsiniz. Kullanacağınız filtrenin akvaryumu defiltre edebilmesi için yeterli güce sahip olduğundan emin olduktan sonra periyodik olarak filtre temizliklerini yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. 

Isıtıcı: Pirana akvaryumlarının ısıtma mantığı da diğer balık akvaryumları gibidir. Akvaryumunuzu yeterli miktarda ısıtabilen her ısıtıcı uygundur. 
Son olarak pirana beslemek gerçekten farklı bir olaydır. Eğer gerçekten istediğinize eminseniz pirana akvaryumu kurun ve balıklarınızı besleyin. Piranalar cidden ilgi isteyen, diğer türlere farklı standartları olan türlerdir. Akvaryumculardan pirana alırken çok dikkat etmelisiniz. Maalesef dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de piranalar kötü koşullar altında bakılmaktadır. 

Peki bir pirananın sağlıklı olduğunu nasıl anlarım dediğinizi duyar gibiyim. Sağlıklı piranalar inanılmaz aktiflerdir. Üzerinde hiçbir darbe olmadığına dikkat edin. Her iki göz bebeği de parlak ve net olmalıdır. Her an yemek yemeye hazır olmalıdır ( 7/24 yemek yemeye hazır olmalı ) , solungaç solunumu normal olmalı, ve herhangi bir parazit belirtisi olmamalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir