Ph, Nitrifikasyon ve discus


pippenÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2013
İl: Ankara
Mesaj: 40
pippenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 17:37
Değerli arkadaşlar merhaba. Nitrifikasyon konusunda çok anlamsız daha doğrusu çok çelişkili gelen iki nokta paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum. Nitrifikasyon ve denitrifikasyon bakterilerinin büyümeleri için optimum ph koşulu 8-9 arası deniyor. Yani birhayli bazik. Sıkıntı burada başlıyor. Discus balıkları asit suyu seven balıklar. Kaldı ki tanklarımız bir yana kilometrelerce akan amazon nehri çeşitli kollara göre ph 4,5 - 6,5 arası değişen asitliğe sahip. -bazı yerleri oldukça asidik-. Bu mantıkla koskoca amazonda o kadar yaprak, meyve, kütük, tortu, dışkı vs nin olduğu doğal ortamda nitrifikasyon olmamalı çünkü su nitrifikasyon bakterilerinin yaşayamayacağı kadar assidik. Ancak böyle bir durum söz konusu olamaz aksi halde amazon dünyanın en temiz sularından olmak bir yana dursun amonyaktan leş gibi kokar. Bu durum hem nitrifikasyon hem de denitrifikasyon bakterileri için geçerli. Bu ikilem konusunda fikirleriniz nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

disneonÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 119
disneonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2014 10:09
Yok olurmu koskoca amazonda nitrifikasyon olmamalı diye...

Orada toprak var bitki var yağmur  ve yıldırımlar var.. sürekli bir şekilde su değişimi oluyor fiksasyon devam ediyor ve emin olunuz  ki amazonun her yeride kesinlikle 4.5 ve 6.5 arası değişen  bir asidik su yoktur  bir yerlerde  döngünün sağlamca suyun çok iyi temizlendiği bir nokta vardır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pippenÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2013
İl: Ankara
Mesaj: 40
pippenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2014 14:05
Cevabınız için teşekkür ederim. Muhakkak ki amazanda farklı ph ortamlarında bölgeler vardır ancak akarsu sistemi olduğunu düşünürsek bir bölgede lokal bazik veya nötr bir alan kalabilmesi biraz zor bir ihtimal gibi. Kaldı ki kollardan bir veya birkaçı bu şekilde bazik olsa, bu alan asidik bölgede yaşayan balıkların bulunduğu alandaki atıkların geri kazanımı için çok da faydalı olamasa gerek. İki bölge karıştığında ise ph ın büyük oranlarda değişmesi söz konusu olmalı ki bu da daha farklı sorunlara yol açacaktır.

Söylediğiniz gibi yıldırım vs gibi durumların etkileri de mutlaka ki vardır, araştırmak gerek ancak bakteri üzerinden deam edecek olursak,

Merakım üzerine araştırmalarımı biraz derinleştirdim ve tortulu tank zemini ile ilgili bir konuda aradığım cevabı bulmuş oldum. Paylaşalım ki kafasına aynı soru takılan bir başka kullanıcı cevaba da ulaşabilmiş olsun. Özetlemek gerekirse, nitrifikasyon bazik veya nötre yakın ph a sahip ortamda gerçekleşiyor ama nitrifikasyon döngüsü madde döngüsünde çok cüzi bir yer tutuyor. Asıl etkili kısım ise fermantasyon bakterilerinin rol aldığı kısımlar ve bu bakteriler çoğunlukla asidik ortamda aktifler. (@Rüzgardegirmeni'nin katkılarıyla :) )

Bu konuda daha detaylı bilgi için konunun linki:
http://www.akvaryum.com/forum/yoksa_siz_hal%C3%A2_dip_mi_cekiyorsunuz_k716738_sn1.asp

ilginiz ve cevabınız için tekrar teşekkürler..


pippen2014-12-22 14:12:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir