Peysaj Analizi.


ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 16:19
Merhaba,

Akvaryum peysajı ile ilgili araştırmalarda karşılaştığım bu siteyi sizlerle paylaşmak için Türkçe' ye çevirdim. Umarım bundan sonra kurulum yapacak arkadaşlara kaynak olur.
Site: http://www.aquatic-eden.com
Tasarım sahibi: J. Reece

'' Iwagumi Rock Garden''
 Bu analiz Aquatic Plant Central' da da ayın tankı seçilen Jordan Reece' in güzel İwagumi Rock Garden için yapılmıştır. Tank Ada 90 P modelidir ve Amano esinli güzel bir Japon Sitili örneğidir.



Öncelikle, iki köşede eşit olmayan iki tepe noktalı sevimli bir V şekli ile tasarımın profili oluşturulmuştur. Bu ortada güzelce halı gibi serilmiş Hemianthus callitrichoides' ler ile doğal bir vadi oluşturur. Bu iki taş stem bilkilerinin yardımıyla bir yükselti yaramıştır. Ayrıca kayalar peysajı sağ, sol ve orta omak üzere 3 ayrı bölmeye ayırmıştır. Estetik olarak izleyicisine zevk vermektedir.





Açıkça görülüyor ki sağdaki kaya odak noktasını oluşturmaktadır. Kayanın etrafında olan açık yeşil bitkiler, kayanın koyu kontrastı yardımıyla izleyicinin gözünü bu noktaya çekiyor. İkincil odak noktası olarak soldaki daha arkada kalan kaya izyeyiciyi yine kendisine çekiyor, çünkü tam da arka yüzeyden yükseliyor.




Kayaların ikiside peysajın akışını belirleyen temelleri biçimlendiriyor. Daha çok düşey yerleştirilmiş olmarı, İki odak noktasından doğal olarak aşşağı akan bakışlar, tankın ortasında buluşuyor.


Tüm tankı kucaklayan ön plan, arkaplandan Blyxa japonica ile ayrılmıştır. Bu iki bitkinin arlarındaki doku kontrastı birleştikleri ve üst üste gelgiği noktalarda ilginç ve zevk verici olmuştur.
Kayaların arkasındaki uzun gövdeli bitkiler tasarımın derinlik hissini arttırmış ve görsel ilginçligini geliştirmiştir.



Tüm bunlarla beraber, ADA Gallery' ye yakışır bir peysaj olmuş. Jordan' ı bu güzel ve büyüleci tasarımından ötürü kutluyoruz.


Teşekkürler, umarım bir bakış açısı katabilir.
Zuckar2011-06-27 16:20:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AaronÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 190
AaronÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 18:52
[EDIT]Aaron,2020-09-11 02:44:15[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dexter54Çevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 678
dexter54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 12:36

Tebrikler iyi çalışma hergeçen gün daha teknik çalışmya başlıyoruz buna katkısı olan tüm arkadaşlara teşekküler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir