Peygamber devesi.


iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 12:25
İyi bakamayarak ölümüne sebep olduğumuz balıklarımızın bile hakkı var üzerimizde, kaldı ki bakamayacağımızı bile bile, öleceklerini göre göre sağdan soldan, bahçeden tarladan, doğal ortamından birtakım hayvanları toplayıp onları kaçınılmaz bir ölüme götürmek büyük günahtır, hiçbir vicdan da bunu kabul etmez. İlla böyle canlılar beslemek istiyorsanız, doğada sakat olanlarını bulun, bir kolu, bir bacağı ıvır zıvırı eksik olanları. Ölümü kaçınılmaz olanları, onları besleyin (doğru dürüst besleyin).
Ya da ben hayvanseverim diye çıkmayın ortalığa.
Asıl önemli olan beslediğiniz hayvanlar sizi seviyormu? Bu sorunun cevabı evet olduğu sürece sıkıntı yok, ne yaparsanız yapın.
Bir de son söz:
Bilim adamlarının hayvanlar üzerinde yeni şeyler keşfetmek, hatta bazı hastalıklara çözüm bulmak için yaptığı deneyler bile  tahammül edilemez bir düzeydeyken, formda gördüğüm, bilimsel çalışma yapıyorum tarzı yorumlar sinirimi bozdu.
Hayvanlara ne yaparsak, on misli bize döner İNŞALLAH diyerek yorumu bitiriyorum.
iltas2012-06-22 12:29:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 18:24
Hakan bey merhaba,
 
Ben de insanlar için geliştirilen, kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde denemesine karşıyım. Kadınlar güzel görünecek ya da hoş kokacağız diye hayvanlara eziyet edilmesine katlanamıyorum.
İnsanların sağlıkları için gerekli ilaçların da geliştirilmesinde hayvanlar kullanılıyor, bunu da bir tarafım kabullenirken diğer tarafım kabullenemiyor.
 
Ancak ben beslediğim balıkların üzerinde bazı hastalık tedavi denemelerinin yanlış olduğunu düşünmüyorum.
 
Mesela, ben o balığı denek olarak kullanmıyorum, zaten hastalanmış bir balık üzerinde tedavi uygulamaya çalışıyorum. Onu bilerek de hasta olsun diye bir çabam da yok.
 
Şunun da bilinmesinde fayda var, bir çok doğadaki balığın yıllar içinde sınıflandırılması, biyologl ve zoologlardan çok hobici akvaristler tarafından yapılmıştır. Bu balıkların yaşam ortamları, su kimyası , habitat bilgileri de yine bu kişiler tarafından yerinde tespit edilmiştir. Bir çok canlının tabiatta yok olmayla karşı karşıya kalındığı bilgisi de malesef zoologlar tarafından değil de Hobici akvaristler tarafından yapılmıştır.
 
Doğal ortamında yok olmakla karşı karşı kalan bazı bitkiler de Tropica gibi firmalarda üretilmekte ve stoklanmaktadır. gelecekte tabii ortamlarında yok olma veya türün tehlikeye girmesiyle karşı karşıya kalınması durumunda Tropica'dan kolayca temin edilip tabii ortamlarına aşılanabilirler.
 
Bizlerin dikkat etmediği asıl konu, bireysel ve toplumsal olarak tabiata verdiğimiz diğer tür zararlar.
Şimdi aşağıda size sıralayacağım maddelerden belki bazılarını biliyor bazılarını bilmiyorsunuz, buyrun okuyalım;
 
1. Bir adet sigara izmaritindeki yaklaşık 2000 farklı kimyasalın yarısının canlılarda ölümcül etkiler yaptığını, 1 adet içilip atılan sigara izmaritinin doğada 1m3 suyu yaşanmaz hale getirdiğini biliyor muydunuz?
2. İçilen 1 adet sigaranın soluduğumuz havanın 1m3'üne karbonmonoksid, ve diğer kimyasal gazlarla zehirlendiğini ve havadaki bir çok yararlı micro organizmanın ölümüne yol açtığını, yağmurla beraber yere oradan da yer altı sularına girip yer altı canlılarının hayatlarını tehlikeye attığını biliyor muydunuz?
3. Kendi keyfimize Kullandığımız arabalarımızın (toplu taşım araçlarına da bilinebilecekken) egzoz gazlarının atmosferi kirlettiğini, sadece bizlerin değil diğer canlıların da soluduğu havayı kirlettiğni biliyor muydunuz?
4. Ellerimizi yıkamak için kullandığımız antibakteriyel sabunların ellerimizi dezenfekte ederken, karıştıkları sulardaki faydalı bakterileri de öldürdüğünü biliyor muydunuz?
5. Saçlarımızı yıkayacağız, yumuşatacağız diye kullandığımız şampuanların içindeki o,şu,bu maddelerin kanalizasyonlarla denizlere kadar ulaşıp canlıların hayatlarını tehlikeye attığını biliyor muydunuz?
6. Bulaşık ve çamaşırlarımızn temizliğinde kullanılan detarjanların uzun vadede kanserojen olabildiğini bildiğimiz halde, bunların canlılara da aynı etkiyi yapabileceklerini biliyr muydunuz?
7. Hidroclorocarbon gazlarının (buzdolabı soğutucu gazı ve deodorantların bazılarında kullanılan basınç gazı) ozon tabakasını deldiğini, oradan dünyaya gelen güneş ışınlarının direkt olarak insanlarda ve canlılarda kanserojen olduğunu, ölümlere neden olduğunu biliyor muydunuz?
8. Yazın bizleri rahatsız ediyor diye ölsünler de rahat edelim diye üzerlerine sıktığımız haşere öldürücü ilaçların sadece haşereleri değil, havadaki micro organizmaları da öldürdüğünü biliyor muydunuz?
9. Her gün soframıza gelen balıkların, yakalanmaları için tirol denen dip kazıma yüntemiyle yakalandıklarını ve bu yöntemin, deniz diplerindeki yaşamaı her seferinde % 50 oranında öldürdüğünü ve verdiği tahribatın düzelmesi için en az 1 yıl geçmesi gerektiğini biliyor muydunuz?
10. Yine sofralarımıza koyduğumuz sebzelerin meyvelerin güzel ve bizim için temiz olması, için sıkılan ilaçların, hem havadaki canlılara hem de doğal haşerata ölümcül ederecede etki ettiğini biliyor musunuz?
11. Elma kurdu çıkmasın diye üretilen bir ilacın sadece o kurdu değil başka canlıları da öldürdüğünü biliyor muydunuz?
12. Telefonlarımızla rahatça konuşabilmemiz için sağa sola kurulan Baz istasyonlarının yaydığı radyasyonun yalnızca bizlere değil diğer canlılara da zarar verdiğini biliyor muydunuz?
13. Nüfusumuz çoğaldıkça, daha fazla ev, bina işyeri için yapılan her binanın bulunduğu yerdeki yaşam alanlarını yok ettiğini biliyor mudunuz?
14. Arabalarımızla güzel güzel gidelim diye yapılan otoyolların o yolların geçeceği güzergahların üzerindeki ormanlık alanların yok edildiğini biliyor muydunuz?
daha çoook madde sayabilirim de aklıma gelmiyorlar.
 
Şimdi bu kadar kötülüğü doğaya yaptığımızı görmezden gelip de evimde beslediğim balık öldüğünde üzerime günah yazıldığını düşünen kişiler, acaba çevreye bilerek veya bilmeyerek verdikleri zararın benim verdiğim zarardan daha büyük olduğunu, günahının daha büyük olduğunu göremiyor mu?
 
Bu yukarıda sıraladığım maddelerden birini bile yapmıyorum diyebileniniz çıkarsa elini öperim. Bazılarınız sigara içmiyorum diyebilirsiniz, bu sizin diğer işelenen günahlardan arındırmaz. 4 yanlış bir doğruyu değil 4 yanlış 10 doğruyu götürüyor. Ama her bir doğru ile bir çok yanlışın önüne geçebiliriz.
Lütfen çevreye duyarlıyım derken bu saydıklarımı da gözden geçirin.
 
Şunu sakın unutmayın. Dünyanın, tabiatın, canlıların ve insanoğlunun en büyük düşmanı yine kendisidir. Tamam aklımız var da hep kötülüğe kullanıyoruz. Bu da bizim felaketimiz olacak. Çok geç olmadan tedbirimizi almazsak , elki şu an srdürdüğümüz hayatı bile bir kaç yıl içinde hepten yaşanmaz hale getireceğiz.
 
Birileri kalkıp ekonomi güçlensin, ülke kalkınsın diye 3 çocuk 4 çocuk yapın diyor. Belki gelecekteki ekonomi gerçekten hareketlenip güçlenebilir ama onun 10 misli oranında da dünyanın yaşam ömrü bitirilir. Ne kadar çok insan o kadar çok tahribat.
 
Bana karşı, düşüncelerime karşı çıkanlarınız da olacaktır belki, onlara diyeceğim şey şu; beni anlayana kadar yukardaki satırları gerekirse bin kere okuyun. Hala anlamıyorsanız sorun bende değil sizdedir.
 
 
Herkesin , gelecek nesillerin daha güzel bir dünyada yaşaması temennisiyle.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhan3360Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2012
İl: Kirsehir
Mesaj: 70
gokhan3360Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 19:19
Bu konunun gereksiz uzadığı ve daldan dala atladığını gördüm,eray bey sadece son mesajınızı okuyunca hepimizin katıldığı desteklediği konulara değinmişsiniz.
ama 1 sayfa önce akrebi öldüren eray beyden eser yok !!!
sizin hayvanlar üzerinde yaptığınız mahallede doktor dururken çıkıkçıya yada hocaya gitmeye benzemiş.
kusura bakmayın ama hiçbirimiz küçümseyip dışladığımız travestiler kadar olamayız,onlar besledikleri hayvanı her koşulda veterinere götürürken bizler üzerinde tedavi denemesi yapıyoruz. Sağlık benim alanım olmasına rağmen ben bunlara cesaret edemiyorum ki sizi cesaretinizden dolayı ayakta alkışlayıp bu başlıktan ayrılıyorum saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 19:56
İyi akşamlar Eray bey
Yazdıklarınızı okudum, çok güzel yazmışsınız, elinize ağzınıza sağlık, edebiyatınız da kuvvetliymiş. 14 maddeyi hatta belirtemediğiniz daha birçok maddeyi de biliyorum. Ancak değil 14, bir milyon madde de yazsanız hiçbiri bir hayvanı saçma sapan sebeplerle öldürmeyi haklı göstermez.

"formda gördüğüm, bilimsel çalışma yapıyorum tarzı yorumlar sinirimi bozdu." diye yazmıştım, onunla ilgili birşeyler de yazmışsınız. Benimde arkadaşlardan ricam olacak, bu bilimsel çalışmalar için hayvan öldürmüş arkadaşlar ne gibi katkı sağlamışlar bilim dünyasına bir zahmet yazıversinler, hangi hastalığa şifa bulmuşlar, ya da hangi canlı türünün yokolmasını engellemişler. Bir iki cevap alabilirsem çok mutlu olurum.
Ben diyorum ki, adam eline silah almış, sağa sola ateş ediyor, birilerini öldürecek, siz de:
"Zaten sigara içiyorlar, otomobillerin egzoslarından salgılanan karbonmonoksit gazı da ciğerlerini perişan etmiştir, mermiyle ölmezlerse de yakında ölürler"
Açıkçası söylediklerinizden ben bunu anladım.
Benim söylediğim çok sabit ve amiyane tabirle kabadır. Bu kabalığı bile bilemeyen bir insan sizin bahsettiğiniz inceliklerden hiç anlayamaz. 
Yani bilimle uzaktan yakından alakası olmayan bir insan bile bir canlıyı bilim adına öldürdüğünü söylüyor. Biz de bu insana sizin 14 maddenizi sayacağız, eminim ki hepsini anlayacaktır.
Günah kelimesine takılmanızı da anlamadım.
Bunca yazı yazdıktan sonra gelecek nesillerin daha güzel bir dünyada yaşamasını temenni etmişsiniz ama bir önceki satırda da "ne kadar çok insan o kadar çok tahribat" demişsiniz.
Yazınızdan çıkacak tek çözüm: Herkes kendini öldürsün, doğa rahat bir nefes alsın.
Yazınızı iki kere okudum, bin kere okuyamam, anladım ama doğru bulmuyorum. Daha doğrusu doğru sıralamasında öncelikli olarak görmüyorum. Bende de bir sorun olduğunu da zannetmiyorm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 20:26
Ya arkadaslar siz beni neden anlamak istemiyorsunuz?!?!? Ben o akrebi keyfiyetten oldurmedim ki :( ona takilmis kalmissiniz. Ben onu zaten Ankaraya getirdigime pisman olmustum, yil 1999 du, onu verebilecegim kimse yoktu. Daha neden hala o konuya saplandiniz kaldiniz anlamiyorum??!! Ben o akrebi evime oldurmek amacli getirmedim, getirmem de. Sizlere ne desem bos. Ben kusurlu olayim, hatali ben olayim bari de bu konu da burada kapansin. Sizler de bosuna cevap vermeyin bari.

Sevgiler saygilar

Eray

Bu arada bana biriniz desin ki, su veterinerlik mezunu, fin rot hastaliginin tedavisini biliyor, beyaz benek hastaligini da biliyor. Ya benim etrafimdaki veterinerler bilmiyor, ya da benim tanidiklarim o konular anlatilirken derste degilmis. Benim yapmaya calistigim seyin cikikcilikla bir alakasi yok. Arti olarak bir deney yapmak icin de bilim adami olmaya gerek yok. Hayatimizda kullandigimiz bir cok sey siradan insanlar tarafindan icad edilmistir. Gokhan bey size de sunu soyleyeyim, bir saglikci olarak sizin cesaret edemediginize bir siradan insan cesaret edebiliyorsa ona kostek degil destek olunmasi daha dogru olmaz mi? Siz caba sarf etmeyin, ben etmeyim, hayat boyle devam etsin. Kusura bakmayin ama size katilamayacagim. Hayat cesur insanlarin girisimleri ile bir yerlere gelmistir, oturup beklemekle bir sey olmaz.

İster latilirsiniz ister katilmazsiniz. Ama saygi duymalisiniz.

Sevgiler saygilar

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 20:59
Akrebi öldürmek amaçlı evinize getirmediğiniz belli, öldürmenizle ilgili olarak bir şey söylemedim. Zaten pişman da olmuşsunuz, ders de almışsınızdır muhtemelen. üzücü bir durum. Yapabilecek birşey yok. Geçmiş bitmiş, zaten böyle birşey tekrar yapmayacağınız da belli. Ama ricam lütfen hasta hayvanlar bile olsalar üzerlerinde tedavi amaçlı dahi olsa birşey denemeyin. Bilene sorun, yardım alın. Sonuçta aids'e veya kanser'e çözüm bulmayacaksınız. Sizden ricam budur. Cesaret de öyle tahmin ettiğiniz kadar iyi birşey değildir. Hele hele bilmediğiniz bir konuda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhan3360Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2012
İl: Kirsehir
Mesaj: 70
gokhan3360Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 21:34
Bir canlı üzerinde cesaretimi denemektense korkak olurum daha iyi. Ben çocuk doktoruyum hasta bir çocuk üzerinde yada yakınınız bir çocukta (allah göstermesin)tedavide cesaretli olmama izin verirmiydiniz. ?
piyasada neredeyse bilmediğim çocuk ilacı yok ama sürüngenlerim için yine yığınla para harcayıp vitamin kalsiyum ilaç alıyorum. Hiç aklıma onlara çocuk ilacı veya vitamini vermek gelmedi. ...
bunları yapmak yada sizin yaptınız evet cesaret ama cahil cesareti.
saygılarımla. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

METALLAQUAÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 471
METALLAQUAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 21:38
Pardon konu nedir?:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 22:24
Konu dağıldı biraz. Başlıktan kontrol ettim, Peygamber Devesiymiş 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaan98Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2012
İl: KKTC
Mesaj: 32
kaan98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 01:15
Eray bey hala anlamadınız,gokhan bey sizde hayvanları yüce rabbim sizin beslemeniz içinmi gönderiyor bi cam karenin içinde yoksa doğada rol oynasın diyemi Allah derki;Hayvanlar benim sessiz kullarımdır zulümlere karşı hep sessiz kalırlar fakat hesap gününde kendisine yapılan kötülükleri teker teker anlatacaklardır. bu sözü dikkate alın ve iyi düşünün.Ben haksızsam söyleyin susayım.Pet hayvanları insan bakımına ihtiyacı olna hayvnalardır bunlar kedi köpek balık kuştur bunlar petlere girer pet olmayanlar ise insan bakımına ihtiyac duymayan doğada kendi kendine rol oynayabilecek hayvanlardır.BU HAYVANLARIN HİÇ KİMSEYE İHTİYACI YOK.Onları sallarsanız doğru edersiniz bana göre çünkü hesap gününde onlar özgürlüklerinin kısıtlandığını anlatacaklar konuşacaklar,onu ne kadar doyurursanız doyurun,sizi bir hapise koysalar çıkamasanız diğer türleriniz doğada gezerken sizin 40 cm kare yerde hapis kalmanız ama karnınızın doyması ihtiyaclarınız karşılanması hoşunuza gidermi???(Söylüyorum haksızsam söyleyin)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhan3360Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2012
İl: Kirsehir
Mesaj: 70
gokhan3360Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 01:38
Kaan merhaba ,benim beslediğim hangi hayvandan bahsediyorsun anlamadım? sürüngenlermi? yedikleri canlı böceklerden mi?
ayrıca pet hayvanı olarak kedi,köpek,kuş,balık kısıtlamasını neye göre yaptınız merak ettim. Kişisel sınıflama doğru değil, ayrıca benim beslediğim tüm sürüngenler c. B. Denen labaratuvar üretimi yani doğadan toplama değil,siz bu hayvanların doğaya salınması durumunda 1 haftadan fazla yaşayamayacağını biliyormusunuz. Ayrıca benim yem olarak verdiğim yine çekirge,dubia,un kurdu steril üretim yani labaratuvar üretimi , doğadan toplama değil. Pet hayvanı sınıflamasını hangi dayanağa göre yaptınız? çok merak ettim şimdi. Siz bunları akdeniz bölgesinde yaşayan bukalemunları toplayıp bakmaya çalışan yada pet shoplara satanlara söylemeniz daha uygun. Ben türkiyenin hiç bir yerinde doğada yaşayan bearded dragon yada yemen bukalemun görmedim. Siz ne besliyorsunuz gerçekten merak ettim ve beslediğiniz canlılara evde yemek mi pişiriyorsunuz. ?
bence sen yanlış forumdasın burası akvaristlerin sitesi. ....
Ve kaan imzanda 500+ p. D. Ve 3 bukalemun beslediğin yazıyor ya valla sen bunlara ne veriyorsun , ben benim bukalemuna hala çorba içirtip makarna yediremedim. Sen bunu açıkla bende senin 14 yaşında olmana rağmen önünde saygı ile eğileyim. Senin yaptıklarını başkalarıda yapınca eleştirme ,ve dinime söven müslüman olsa diye bir sözümüz var hatırlatırım. ....
gokhan33602012-06-24 01:47:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 13:42
Kaan kardeşim güzel yazmışsın ama söylediklerinle yaptıkların sanki çelişiyor. 500'e yakın peygamber devesi diye gördüm imzanda. Gerçekten o kadar peygamber devesi besliyor musun? Bir de bu peygamber devesi doğada kendi kendine yaşayabilen, insan bakımına ihtiyaç duymayan hayvanlar değil mi? Kendinle çelişiyorsun gibime geldi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

megalodonÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2011
İl: Izmir
Mesaj: 8
megalodonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2012 17:02
Yabancı  forumlarda sadece ( almanca-ingilizce ) bir cinsle bile ilgili forumlar mevcut ki kaldıkı bizde balıklarla ilgili forumda tek bir konuda varken birde böle ön yargılı konuşmalar farklı farklı yerlere saptırarak manevi durumlara girerek örnekler vermeler hiç hoş deil herkesin dogrusu yanlışı - günahı sevabı kendine kimseyi ilgilendirmez vede kimseyede hesap vermek durumda da degildir.

* ben bakarım o canlıyı o benden sorumlu bilgi için burası veya başka yere sorup öğrenirim doğru olanda budur. sonra kalkıpta 2-3 kişininin dini duygularla gelipte afkam kesme önyargılı konuşmaya hakkı yok 
ben soru sorarım cevap gelir gelmez ayrı konu 

zaten bu tarz düşünenler yüzünden akvaryumdan başka forum bulamazsın. senin iligin alakan yoktur o baktığın canlıyla ama karşındakinin vardır. ilk önce kişiye saygı duyacaksın buraya yok doğaya bırakılsın yok o günah yok seni hapsetsinler nolur bakalım demek klavye artisliği iş deil.


* bu konuyu buldum 1-2 sayfasını rahatlıkla okudum ve mutlu oldum dedim ki evet benim gibi ilgisi olan insalarla sanal ortamda bilgi alışverişi olucagında sevinmişken, son sayfalarda yok hapis yok dini muhabbetler yok yaratmalar gerek yok bunlara girmeye madem öyle durumlar yapıcaksanız yeri degil bi ton siteler mevcut.

Kimse burada illegal işler absurt olaylar yapmıyor, Herkesin ilgisi,seppaiti duyduğu seyler farklıdır.

Bırakın bu tarz muhabbetleri isteyen istediğini baksın

önyargı herzaman kaybettirir.

http://www.mantodeenforum.de/
http://www.arachnophilia.de/
.......
megalodon2012-08-06 17:07:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 17:52
Din ayrı vicdan ayrıdır. Vicdan sahibi olman için herhangi bir dine mensup olmana gerek yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir